çifçekerlerde tekfire basıpta dönemiyomusunuz

Ynt: çifçekerlerde tekfire basıpta dönemiyomusunuz

bzm kyde 2004 model td95 2004 ylnda arkayı dağttı ciftceker+defrnsyl klidi+tek fren=arka dağtmıs

bahsettiğimiz şey traktörü bi nevi kaydırmak kuru zeminde motoru kaydırmak tabiki zararı var hiç birşeye zararı olmasa bile jantları zedelemek mümkün

çift cekerde yerli traktörler dönmüyor ama dutuz same lamborghini fent mcmormic buna benzer traktörler tek cekerler gibi döne biliyorlar bende r3 85 t kullanıcısıyım tek fren kullanmadıgım yer yok cünki ekim yapıyorum ve cekirdek arası sürüyorum

tek çeker traktörlerde tek fren ön lastikleri kaydırır.
çift çekerlerde ise arka lastikleri kaydırır, yani arkayı savurur... ben şahsen 4. viteste denedim (seri 4) frene dokununca arkayı çok pis savuruyor.
sağ frene basıpta direksiyonu sola çevirirsen traktör çapraz gidiyor :)

atilla link=topic=25729.msg217397#msg217397 date=1253822526' Alıntı:
otomatik diferansiyal kilitine sahip makinalar ...ön tekerler20 dereceye kadar çevirdiğin zaman devreden çıkıyor 19 derecede tekrar devreye giriyor diye biliyorm ...sanırım 4 ler ve dif kiliti devrede olsa bile tek firenle dümenleme yapabilir diye düşünüyorum ...sadece benim düşüncem...

katılıyorum...
difransiyeli ve ön çeker sistemi otomatiğe aldığın zaman direksiyonu kırdığında hem ön lastikleri (sanırım manevrayla alakalı...) hemde difransiyel kilidini boşa alıyor...

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt