Selamun aleykum trakkulup üyeleri 2.930 m2 arazime ceviz fidanı alıp dikmek istiyorum ve etrafını tel örgü ile çevirmek istiyorum 30 tane fidan kaç tl ile işin içinden çıkabilirim bu konu hakkında bilgisi olanlar acill daha fiyat araştırmadım....
aynen abi kendimiz yapacaz işciliğini çimento da alnacak onu unutmuştum fiyatları araştırıyom da 5.000 tl ye çıkarsak çok iyisana yardım edecek biri varsa bı traktörlere direkleri telleri koy bı traktörede kum çimento koy kendın yap ucuza mal edersın yoksa şimdi hem tel pahalanmıştır hem beton direk senden biraz para alırlar fidan fıyatını bilemem
her bölgede aşağı yukarı aynı oluyo o zaman chandler 30 tanesini 20 tl den alcağıız fiyat uygun mu sizce ilginize teşekkür ederimAbi fidan cinsine göre degişiyor ya. Chandler var sertifikalı 25 lira fernor var 20 lira
Selamun aleykum trakkulup üyeleri 2.930 m2 arazime ceviz fidanı alıp dikmek istiyorum ve etrafını tel örgü ile çevirmek istiyorum 30 tane fidan kaç tl ile işin içinden çıkabilirim bu konu hakkında bilgisi olanlar acill daha fiyat araştırmadım....
Çukurların da işini kepçe ile bitir üsteki verimli toprağı bir kenara attır aşağıdaki verimsiz toprağı bir kenara çukurları derin eştir sonra geri doldur tabandaki sert tabakayı patlattır ki gelişim hızlı olsuntel ve direk fiyatları hakkında bilgim yok ama konya için chandler sonbahar erken donları için riskli olabilir, cevizde en büyük tehlike sonbahar erken donlarıdır. ağaç uykuya girmeden dona yakalanırsa bunu ancak ilkbahar da anlarsınız ki herkes kış soğuk zararı sanacaktır ama aslında zararı veren sonbahar erken donlarıdır. bundan dolayı fernor dikmenizi tavsiye ederim. fernor chandlere göre geç uyanan ve yine chandlere göre erken yaprak döken bir çeşittir ama verimde chandlerin bir tık gerisindedir. Fernor dikerseniz en çok dikkat edeceğiniz husus dölleyici seçimidir. Dölleyici olarak fernette ile ronde de montignac dikebilirsiniz. Dölleyici oranı toplam dikilecek ağaç sayısının %10'u olmalıdır. Fiyat konusuna gelecek olursak bu yıl fidan piyasası çok hızlı değil, 20 TL'den fazla para vermeyin ve de en önemlisi sağlam bir fidancıdan alın fidanlarınızı. Dikmeye karar verdiyseniz de fazla geç kalmayın bir an önce dikin ağaçlarınızı.