Cervoise 2015 Hasat ;)

Ynt: Cervoise 2015 Hasat ;)

ofas link=topic=84475.msg1009558#msg1009558 date=1434916001' Alıntı:
Bereketli olsun. Yattı mı peki arpa?
Yok abi bu yila kadar hep aydanhanim ekerdik oldugu gbi yatardi. Hatta bu yilda koyumuzdeki cogu arkadas aydan hanim kullandi yagislardan dolayi su an baya kotu durumdalar hep yattilar ama bu cervoise hic yatmadi suladigim yerde hala dimdik ayakta yagmurlar nedeniyle bicemiyorum su an :((

fyaglikara link=topic=84475.msg1009816#msg1009816 date=1435042910' Alıntı:
Yok abi bu yila kadar hep aydanhanim ekerdik oldugu gbi yatardi. Hatta bu yilda koyumuzdeki cogu arkadas aydan hanim kullandi yagislardan dolayi su an baya kotu durumdalar hep yattilar ama bu cervoise hic yatmadi suladigim yerde hala dimdik ayakta yagmurlar nedeniyle bicemiyorum su an :((

Bu sene arcanda ve aydan hanım çeşitleri arasında kaldım. Arcanda ya güvenemediğim için bir parça yere ektim. Geriye kalan yerlere aydan hanım ektim. Arcandayı ve aydan hanımı birer kez suladım. Arcanda yatmadı ama aydan hanım parsellere göre %10 ile %85 oranında yattı.

Ektiğiniz çeşit normal şartlarda bir su ile oluyor mu?
Genelde 6 sıralı arpanın tanesi zayıf oluyor kilo basmıyor, alıcısıda nazlanıyor deniyor sizdeki çeşitin kalitesi nasıl çıktı?

fyaglikara link=topic=84475.msg1009816#msg1009816 date=1435042910' Alıntı:
,

Birde aydan hanım yattığı için verim kaybı çok oluyor mu?
Aydan hanım için kabaca bakım şartları ve verimlerinizi yazabilir misiniz?

ofas link=topic=84475.msg1010066#msg1010066 date=1435137734' Alıntı:
,

Birde aydan hanım yattığı için verim kaybı çok oluyor mu?
Aydan hanım için kabaca bakım şartları ve verimlerinizi yazabilir misiniz?
Abi yazdigin hersey dogrudur alti sirali arpada taneler biraz zayif kaliyi digerine gore tabi orantili olarak fiyatta dusuk oluyo :( yatma konusuna gelince tane tutmus arpanin yatmasi cok bi sorun teskil etmez ama tane tutmayan yatinca cok verim kaybi oluyo. Bicimi olabildigince zemine yakin yapmak gerekli yatan arpalarda. Aydan hanim icinde genel olarak bakimlarimiz cervoise icin yaptigimizin aynisi oluyodu bu yil yagisar cok diye bu arpaya su vermekdik ama normal bi yilda en azindan bi su verilmesi gerekir diye dusunuyorum

Güzel sonuç almışsınız, paylaşım için teşekkürler. Bende yaklaşık 5-6 yıldır 6 sıralı arpa ekiyorum, yalnız adını cinsini bilmiyoruz. Yatmaya dayanıklı, verim gayet güzel, taban ve yarı taban arazileri çok sevdi, fiğ yerlerinde çok güzel sonuçlar aldık. Anıza ekimde yani nadas etmeden her yıl ekimde sonuç hüsran. Dolu yağışına hiç dayanamıyor, birde yem kalitesi biraz düşük sanki. Yinede iyi olduğunun bu sene tekrar farkına vardık, İnce-04 ekmiştim bir kısmını, valla bayrama kadar biçer lazım olacak, nerdeyse oldu gibi bi hal aldılar :) 6 sıralı olanlar temmuz 20 ye kadar gider.

ofas link=topic=84475.msg1010179#msg1010179 date=1435188658' Alıntı:
Teşşekkür ederim. Bende Aydan Hanım ' ın bir su vermeden normal şartlarda iyi sonuç vermeyeceğine kanaat getirdim. Verim olarak dekardan kaç kg arpa alıyordunuz?
Abi gecen yildan ornek vericek olursak aydan hanimdan 350 ila 400 arasi verim aldik. Her hati 6 saat calisacak sekilde 110 bg dalgic pompa ile suladik, kullandigimiz fiske ucluklari genelde 5 ve 3 mm. Ama gecen yil bizim bolgemiz icin oldukca zor bi yildi hic bicilmeyen tarlalar bile oldu :(