Amin cümlemizeSizede kolay gelsin
Amin cümlemizeSizede kolay gelsin
Azalma var kardeşim maliyet fazlalaşıyor girek
Insallah para eder bende kayseride basladim ekime yanlız bi laf duydum çinden cerezlik ayçiçeği geliyomus nasi olur bilememTeşekkür ederim ben ekeli 10 gün oluyor inşallah ürününüz bereketli olur.bu yıl para edeceğini düşünüyorum
Insallah para eder bende kayseride basladim ekime yanlız bi laf duydum çinden cerezlik ayçiçeği geliyomus nasi olur bilemem
Taban gübresi 40 kg attım üst 35 kg atmayı planlıyorum ama sıvı gübre de atacağım ama hangisi bilmiyorum araştırıp paylaşacağım hepinize hayırlı işler bereketli gunlerEkli dosyayı görüntüle 26167Ekli dosyayı görüntüle 26168
26 delik mısır için siz 20 delik kullanınBereketli olsun, kolay gelsin hangi diskle ekim yapıyorsunuz 26 delik 3mm ile ekim yapsak olurmu kitabında 13 delik disk tavsiye ediyor makinayı yeni aldım biraz acemiyim...
Bereketli olsun, kolay gelsin hangi diskle ekim yapıyorsunuz 26 delik 3mm ile ekim yapsak olurmu kitabında 13 delik disk tavsiye ediyor makinayı yeni aldım biraz acemiyim...
26 delik mısır için siz 20 delik kullanın
Gaspardo mibzer için 26 delik disk en fazla 32 cm e ekim yapabiliyor.Ayçiçek için 20 delik 2 mm gözlü disk 42 cm e kadar ekebiliyor, iyi olur, 2,5-3 mm gözlerde tohumu çift kapma riski oluyor.
4mm çerezlik ekimi yapmayın bence çünki 2 veya 3 tohum tutar tekleme yapamazsın..26 delik 3mm le çerezlik ektim onda dahi çift atım oldu.26 delik 3 mm ile yağlık
26 delik 4,5 mm ile mısır ekiyorum
13 delik 4mm aldım onlada çerezlik ayçekirdeği ekeceğiz...
Ot ilacı kullanmıyorumOt icin hangi ilaci kullaniyorsunuz?
peki ayçiçek ektiğim ayarda yani 23-16 dişlide sık mısır ekimi (12-13 cm) için hangi diski kullanmalıyım...16-23 dişli yapmadan sık ekim ekim olur mu ? dişli değişimi oyalıyor biraz.
36 veya 52 delikli 4 mm gözlü tablo yaptırmak lazım.Ekilecek ürün değişikliğinde tabloları çıkarıp kursların temiz olduğunu görmek lazım, mısırdan ayçiçeğine geçişte kurslar tam temizlenmezse 3-5 mısır tanesi kurs içinde yuvarlanıp ayçiçeği ekiminde sıkıntı yapıyor.
İlgi alakanız ve cevaplar için tşk ederim dediğim gibi bu sene aldım biraz acemiyim. Tablodan kastınız disk ler mi ? Ayçiçeğin Mısır'a geçiş yaparken Faik değişimi yapıyorum ve kurslar temizlenmiş oluyor. Benim sorum teker dişlisini değiştirmeden 36 delik 4 yada 4,5 mm disk ile Mısır ekimi ( ayçiçeğine göre daha sık ) yağabilirmiyim ?
Alper bende dinarliyim merkez hurriyet mah.Biliyorum abi bende dinarlıyımda benim kuzen pazarcı orda hamza baş