Benim bildiğim öyle yada bilmediğim sizce?Yani, üre şubat-mart, ^33 lük mart-nisan, AS ise nisan sonrası verilmeli öyle mi diyorsunuz?
Benim bildiğim öyle yada bilmediğim sizce?Yani, üre şubat-mart, ^33 lük mart-nisan, AS ise nisan sonrası verilmeli öyle mi diyorsunuz?
Sonuç aynı lakin şartlar el verirse yani bizim tarlalarin altı kist yani geçirimsiz toprak 3 gün yagmur yagsin 1 hafta girilmez tarlaya martta pek tarlaya girme olanagi olmaz genelde o da geç kalıyor dogal olarakŞöyle düşünelim yukarıda yazdığım sıralamanın bu şekilde olmasının sebebi tamamen gübrelerin formuyla ilgili. Yani üre geç nitrat ise daha çabuk alınıyor değil mi? Bu sebeple üre eken 33 daha sonra atılıyor. Sonuç üç aşağı beş yukarı bitkileri benzer iklimlerde benzer tarihlerde azotla buluşturuyoruz. Daha açık yazmam gerekirse bu sene üre aldınız bende 33 diyelim. Siz benden 2-4 hafta önce gübre atıyorsunuz. Aramızdaki zaman farkını ben üre değilde 33 atarak kapatıyorum.
Tarım ( toprak yapısına ve özellikle iklime göre ) Türkiye'de çok değişken. Prof Engin KINACI'yı duymuşsunuzdur belki. Kınacı'nın tabiri ( yada tanımı ) İç Anadolu'da kuru tarım için, AS altın, 33'lük gümüş, CAN teneke, üre kafaya sıkmak!
Biz Marmara'ya takılmayalım. Onlar yağmur adam
Sonuç aynı lakin şartlar el verirse yani bizim tarlalarin altı kist yani geçirimsiz toprak 3 gün yagmur yagsin 1 hafta girilmez tarlaya martta pek tarlaya girme olanagi olmaz genelde o da geç kalıyor dogal olarak
Şimdi Trakya tarafındaki arkadaşların ilkbahar gübre tercihi üre. Bunun belli sebepleri vardır. İklimi bilmesemde muhtemelen iklimin bize nazaran daha yağışlı gitme olasılığı, yağışlardan dolayı tarlaya girememe riski sebebi ile tarlaya erken ( belkide donda ) girme durumu sebebi ile tercih bu yönde olabilir diye tahmin ediyorum.
Bizde durum farklı. Kış bizde biraz daha sert ve uzun geçtiğinden ilk baharda gelişim biraz daha ileriki tarihlere sarkıyor. Bizim ilkbahar yağışları daha değişken ve mevzii olduğundan iklime göre hareket etmek gibi bir durumumuz var. Bu durum özellikle kuru tarım yapılan tarlalarda geçerli. Bizde yağışa bağlı verimlerimizinde düşük olduğundan fazla gübre atmaya temkinli yaklaşırız. Ürün yanar ( su stresine girer ) endişesiyle.
Not : Anlatım bozukluğunun için pardon.
Aslında Trakya ile sizin bölge arasında (gübreleme zamanı olarak) çok büyük fark yok. Sizde olsa olsa 20 gün geçtir. Bizde de sadece az sayıda bilinçli çiftçi erken dönem gübreleme yapıyor ki alınan sonuçlar ortada.
Bereketli olsun toplamda 23 kg üre atmissiniz nitratta atılacakmı üste
Fatih hedef verimin ne?
İskender'in hedef verimi 700 kg. Attığı gübre bu hedef için normal.
Bereketli olsun. Allah bicmeyide nasip etsin.
Bereketli olsun. Bu gübre biraz toz formda sanırım.
Bu yılki gemlik marka üre gübreleri bizdede tozluydu.Hatta içinden sigara izmariti ,ayçiçek tanesi buğday tanesi bile cıktı.Sağolasın,toz baya oldu bu sefer.iyiki motor kapalı
Bu yılki gemlik marka üre gübreleri bizdede tozluydu.Hatta içinden sigara izmariti ,ayçiçek tanesi buğday tanesi bile cıktı.