benide mest eden dyna4 şanzuman, 85c ninde common rail motoru var ama isteMf iyidir iyi bir pazarlıkla biraz para kırparsız dyna-4 şanzıman şuan en iyisi piyasada
benide mest eden dyna4 şanzuman, 85c ninde common rail motoru var ama iste
Aynen kardeşim bende karar vermekte zorlaniyorum. Ikisininde artıları ve eksileri var.Gerçekten iddali iki model.zor bir seçenek olacak.bence bu soruya en iyi cevabı kullananlar verir.
Konuyu takip edicem.
Hangisini alsan gözün diğerinde kalır. Öyle iki traktör seçtin. Masseyin tek eksi noktası 10 HP daha zayıf kalması.
Aldıktan sonra beğenmedin diyelim , 1 -2 sene sonra satarsan masseyden kar edeceğin kesin gibi , ama case de edermisin orası biraz düşündürür.
Ha dersin ki ben alıp bineceğim ve hiç pişman olmayacağım bir seçim yapmak istiyorum o zaman az daha ver 5430 al. İnan bana pişman olmazsın ve gözün arkada kalmaz. Ama maddi imkanların zorlanacaksa ben 85c ile 5410 arasında kararsız kalırdım senin gibi
Şimdi bende 85C olunca ne kadar tarafsız yazsamda mf hayranları fanatik diyecek ama katalog üstünde değil birebir kullanarak yazarlarsa çok iddialıyım 5410 değil 5430 la kıyaslansa yine farmall derler.Bak açık yazayım marka değeri MF daha doğrusu 5400 daha önde evet.Yalnız 5400 dediğin zaman 5440 dan aşağısı o kasa ve ölçüye hantal.Normalde 5400 serisinde 3A da nadasda veya az yükde gaz vermeden bile kalkmaz farmall c 5 ton yükde olsa düzde rahat 2.vites rolantide kalkarsın 4. vites boş römorkla bile kalkıyorum ben.85C motor teknolojisi olarak daha üstün olduğundan ve vites çok olduğundan daha az yakacaktır.Pratiklikde 640 neyse 85C de öyledir anında devirlenir.Hatta yolda yakıtları bile çok fazla değil 250 saatde tamgaz 3 ton yükle inişli çıkışlı yolda 260 gr yakıtı var ilerleyen saatlerde rodaj saati ilerledikce daha az yakar(Not 2018 model farmallarda eco mod var 14 gazda 42 km hız yapıyor.)Eski motorlar nasıl gaz yerse farmall da öyle ilerleyen günlerde arkada yük varkende gazlanmasını atarım 5400 kalkışda 2 metre duman uzatırken farmalla 10 metre bile ilerlemiş olursun yükde ve boşta.Kimseye ben dahil galeriye kataloğa inanma galericiden iste kullan iki modeli de sonra gel bana yaz buradan.O kadar NET konuşuyorum.İki motorda iyi yalnız 85C çok yönlü.
[video=youtube;4XMVAdsG1xQ]https://www.youtube.com/watch?v=4XMVAdsG1xQ[/video]
Boşta steyrda gaz yiyor ams yüke binince gazın üstünede çıksan gitmiyor.Motor kalkışında ve yüklü ivmelenmede 5400 üstündür niye derseniz hem motor hacmi 1000 cc daha büyük dolayısıyla tork düşük devirde fazla hemde dyna4 şanzıman farkı var.Nadasta 3A ile gaz vermeden tabi kalkmaz yani 1600 devirde 8km yapan viteslede kalkmasın bir zahmet.Eğer o hızla nadasta kalkan traktör varsa ya pulluk çok küçüktür yada toprak çok hafiftir.
5400 farmallc ye göre daha ağır iş traktörüdür.Daha sallıdır ve ağırdır,kemiklidir.
5420 85c ye güç olarak denktir.Hatta temizini bulursanız 5425 çok daha iyidir.