Maşallah iyi devirleniyor. Sebeplerinden biri volanın hafif olması olabilir. Volan ağır olunca zor devirlenir ama devri o kadar da zor düşer. Volan ağırlığından dolayı çok enerji depolar bu sayede motor karekterini etkiler.
Volanın ağırlığı motora göre değişir ama o kadar hafif olacağını sanmıyorum. 20-30kg civarı olacağını düşünüyorum. Volan dönme enerjisini depolar. Bu yüzden yüksek devirlerden biranda düşmesine az da olsa engel olur. Mesela 240 da stop edince motor bir süre sallanarak yavaşlayıp duruyor. Buna sebep olan volanın depoladığı dönme enerjisi. Volan da depolanan enerji ağırlık ve devirle doğru orantılı olunca aklıma acaba bunun da etkisi olabilir mi diye geldi. Hatta torkun korunmasında da etkili olabilir.Volanın ağırlığından dolayı devirlenmenin gözlegörülürderecede fark edeceğini sanmam.Hele volan ağırlığından dolayı devirin daha geç kaybetmesini anlayamadım.3-5 kg demirin ivmesi 85 hp nin gücünü pek etkileceğini zannetmem.Biraz açarsanız bilmediğimiz bir konuda bilgi edinmiş oluruz ?
Volanın ağırlığı motora göre değişir ama o kadar hafif olacağını sanmıyorum. 20-30kg civarı olacağını düşünüyorum. Volan dönme enerjisini depolar. Bu yüzden yüksek devirlerden biranda düşmesine az da olsa engel olur. Mesela 240 da stop edince motor bir süre sallanarak yavaşlayıp duruyor. Buna sebep olan volanın depoladığı dönme enerjisi. Volan da depolanan enerji ağırlık ve devirle doğru orantılı olunca aklıma acaba bunun da etkisi olabilir mi diye geldi. Hatta torkun korunmasında da etkili olabilir.
https://www.trakkulup.net/showthrea...-kutlesinin-buyuk-olusu-tork-dengesine-etkisi