Çanakkale'de Simental Çiftliği - Köy TV

Ynt: Çanakkale'de Simental Çiftliği - Köy TV

zooteknist link=topic=73522.msg860091#msg860091 date=1394194393' Alıntı:
Hocam işletmeniz çok güzel aynı şekilde hayvanlarınız Türkiye şartlarında simentalin görüle bilecek en güzel örneklerinden.ALLAH bol kazanç versin
Ama söyleşi esnasında söylediginiz bazı şeylere katılmıyorum,Türkiyede süt açığı yok et açığı var demişsiniz (bunu bi kaç kişiden daha duydum) ama hangi çalışmaya dayanarak söylüyorsunuz bunu? insanlarımız yeterince süt içiyormu, süt ürünlerini yeterince tüketiyormuki süt fazlamız var(ab ve abd ile bi karşılaştırın süt ve süt ürünlerinin kişi başı tüketimini)
İkincisi neden sürekli holsteinle hayvanlarınızı karşılaştırdınız? hayvanlarınız evet çok kaliteli ama holsteinle farklı segmetteler holstein biraz daha süt simental ise et agırlıklı ama ikiside kombine bi ırktır.(siz simentale kombine holstein e sadece sütçü demişsiniz)
Bunları 1 yıl önce tartışmışsınız zaman kimin haklı çıktığını gösterdi.bu işlerde duygusal olmamak lazım

Ali SARAÇ link=topic=73522.msg991620#msg991620 date=1428596388' Alıntı:
Bunları 1 yıl önce tartışmışsınız zaman kimin haklı çıktığını gösterdi.bu işlerde duygusal olmamak lazım
Evet bir yıl önce ben fikirlerimi ve orda geçen bağzı verilerin dayanaklarını sorgulamıştım ama haklı çıkmak yada hangi konularda işin içine duyguların girdigini anlayamadım.

zooteknist link=topic=73522.msg991714#msg991714 date=1428603753' Alıntı:
Evet bir yıl önce ben fikirlerimi ve orda geçen bağzı verilerin dayanaklarını sorgulamıştım ama haklı çıkmak yada hangi konularda işin içine duyguların girdigini anlayamadım.
Öncelikle paylaşımlarınızı takip ediyorum ve kendimedr örnek alıyorum.şimdi gelelim sorduklarınıza her zaman mantık aramak veya araştırma aramakla olmaz nasıl mı , içinde yaşadığınız ülkenin gerçeklerşne bakmanız gerekir bir ülkede devlet eliyle süt dağıtılarak süt piyasasının çökmesi engellenmeye çalışılıyorsa orda sütte arz talep araştırması veya veri aramak abesle iştigaldir.bence siz abd ab süt ve süt ürünleri tüketimine değil kendi ülkenşze bakın ki kaldı ki o çok süt tüketen ülkelerde bile süt kotası var öyle bol bol üretelim herkes yesin içsin yok . Gelelim duygusallığa halkımızın genel tavrıdır kendi gittiği yolun EN DOĞRU olduğuna hem kendini hemde çevresindekileri inandırmak gibi holstein size göre dogru yoldur olabilir simental barış abiye göre dogru yoldur oda olabilir . Kimse kendi yaptığını en doğru olarak adledmesin doğru bile olsa o yol ona veya belli bi kesme göre doğrudur . Ayrıca duygusallık lafım size değildi bilesiniz . Genel konuşmuştum bu hayvancılık işlerine girmek isteyenler için.

Ali SARAÇ link=topic=73522.msg991736#msg991736 date=1428604756' Alıntı:
Öncelikle paylaşımlarınızı takip ediyorum ve kendimedr örnek alıyorum.şimdi gelelim sorduklarınıza her zaman mantık aramak veya araştırma aramakla olmaz nasıl mı , içinde yaşadığınız ülkenin gerçeklerşne bakmanız gerekir bir ülkede devlet eliyle süt dağıtılarak süt piyasasının çökmesi engellenmeye çalışılıyorsa orda sütte arz talep araştırması veya veri aramak abesle iştigaldir.bence siz abd ab süt ve süt ürünleri tüketimine değil kendi ülkenşze bakın ki kaldı ki o çok süt tüketen ülkelerde bile süt kotası var öyle bol bol üretelim herkes yesin içsin yok . Gelelim duygusallığa halkımızın genel tavrıdır kendi gittiği yolun EN DOĞRU olduğuna hem kendini hemde çevresindekileri inandırmak gibi holstein size göre dogru yoldur olabilir simental barış abiye göre dogru yoldur oda olabilir . Kimse kendi yaptığını en doğru olarak adledmesin doğru bile olsa o yol ona veya belli bi kesme göre doğrudur . Ayrıca duygusallık lafım size değildi bilesiniz . Genel konuşmuştum bu hayvancılık işlerine girmek isteyenler için.
Bi lt sütun taban fiyati 1.180 sanayici bunuda beğenmez gercide. Ortalama bi paket süt ise 3 tl ye dayanmış durumda . Ülkenin GSMH ise 10000 dolar deniyor nekadar doğru bilmem. Örnek alınan ülkelerdeki süt fiyati ile gelir dağılımını görünce açığa çıkıyor. Süt onlarda nispeten ucuz daha doğrusu alım güçleri çok yüksek .bizim ise düşük haliyle tüketim düşük kalıyor. Sanayici de satmanin peşinde bunun

eeemreee link=topic=73522.msg991741#msg991741 date=1428605153' Alıntı:
Bi lt sütun taban fiyati 1.180 sanayici bunuda beğenmez gercide. Ortalama bi paket süt ise 3 tl ye dayanmış durumda . Ülkenin GSMH ise 10000 dolar deniyor nekadar doğru bilmem. Örnek alınan ülkelerdeki süt fiyati ile gelir dağılımını görünce açığa çıkıyor. Süt onlarda nispeten ucuz daha doğrusu alım güçleri çok yüksek .bizim ise düşük haliyle tüketim düşük kalıyor. Sanayici de satmanin peşinde bunun
Ben bunun gelirle alakası olduğunu düşünmüyorum.ya eskiden beri alışkanlığımız yok alışkanlık meselesi bence . Parayla alakalı olsaydı bu kadar pahalı olan et tüketilmezdi :))

Doğrudur bu ülkede süt fazlası var ve et açığı var Alinin dediği gibi devlet süt piyayası çökmesin diye okulda süt dağıtıyor
Bunun yanında yarın kesime gidecek danalarıma 23 lira yazacaklar kombine , vatandas bunu et reyonundan kuşbaşı olarak 36 liraya alacak
Boyna burada AB ve ABD örnekleri veriliyor
Arkadaşlar bizim ülkemizle tarım olarakta hayvancılık olarakta AB ve ABD ile kıyaslanamaz bu ülkeler domuz denilen mundarı yiyor
Bir domuz sene 2-3 defa dogum yapar her seferinde köpek gibi bir sürü yavrusu olur
doğan yavru 3 ayda kesilir beslemesi kolay maliyetsizdir her ne bulursa yer
İşte bu yüzden bizde et açığı var
Bir sürü veterinerlik fakültesi var hiç biriside ülkemiz icin uygun bir ırk geşistirme çabasında değil
Hostayn besliyoruz veterinere çalısıyoruz hayvan kim ne derse desin ülkemiz şartları bir ırk değil , simental besliyoruz yemciye çalısıyoruz orta yolu hala
bulamadık
Kanatimce sorun bu.

ArAnAnAdAm link=topic=73522.msg991761#msg991761 date=1428607474' Alıntı:
Doğrudur bu ülkede süt fazlası var ve et açığı var Alinin dediği gibi devlet süt piyayası çökmesin diye okulda süt dağıtıyor
Bunun yanında yarın kesime gidecek danalarıma 23 lira yazacaklar kombine , vatandas bunu et reyonundan kuşbaşı olarak 36 liraya alacak
Boyna burada AB ve ABD örnekleri veriliyor
Arkadaşlar bizim ülkemizle tarım olarakta hayvancılık olarakta AB ve ABD ile kıyaslanamaz bu ülkeler domuz denilen mundarı yiyor
Bir domuz sene 2-3 defa dogum yapar her seferinde köpek gibi bir sürü yavrusu olur
doğan yavru 3 ayda kesilir beslemesi kolay maliyetsizdir her ne bulursa yer
İşte bu yüzden bizde et açığı var
Bir sürü veterinerlik fakültesi var hiç biriside ülkemiz icin uygun bir ırk geşistirme çabasında değil
Hostayn besliyoruz veterinere çalısıyoruz hayvan kim ne derse desin ülkemiz şartları bir ırk değil , simental besliyoruz yemciye çalısıyoruz orta yolu hala
bulamadık
Kanatimce sorun bu.

Dediklerinize aynen katılıyorum. Onlarda domuz eti varken 30 sene öncelerinde bizdede kalabalık küçükbaş sürüleri varmış dengelermiş. şimdi koyun yerine daha çok kazanan iş yapmayan doğudaki kardeşlerimizin yönelimlerinden birazda açık değişti. Aslında kimse değil hayvan köyde bile durmak isteyen yok. ondan birazda.

clamsy_man link=topic=73522.msg991556#msg991556 date=1428582756' Alıntı:
Merhaba Barış Aşkın Bey; TV den roportajınızı bende izledim çokda beğendim açıkçası. Orada sütçü simentalin altını çizmişsiniz. bu bence önemli. peki siz ilk damızlıklarınızı nereden aldınız. orada suni tohumlamadan ürettik dediniz. spermlerin sütçü ırka ait olduğunu nasıl biliyordunuz. çünki babam 1997 lerde verilen bir kaç inekle başladı demiştiniz bu durumda ilk anaçlarınız sütçü değildi sanırım. o yıllarda sütçü etçi simental ayrımı sanırım yoktu. elinizdeki simentallerin süt ırkına dönüşmesi yanlızca sun-i tohumlama ile mi oldu yoksa yurt dışından özel olarak süt ırkı simental damızlıklarmı getirdiniz. ve son merakım damızlık gebe düve satılarınız oluyor mu..ayrıca sizinle süt ırkı simental konusunda iletişim nasıl kurulabilir mesela... saygılar...
Burada bana hitaben yazılan bu iletiyi görmemişim. Kusura bakmayın.
Evet 97 yılında aldığımız 3-4 Simental inekle başladık. Bunlar etçimiydi sütçümüydü bilmiyorduk o zaman. Ama hatırlıyorum bir tanesi hariç diğerleri iyi süt veriyordu. Sütü az olansa boynuzsuz ve kalın yapılı bir inekti.
İşte bunlardan üredi bizim inekler.
Kullandığım spermaları ben kendim seçip satın alıyorum. Pedigrilerinden ne oldukları belli. Yani veterinere 'at bi simental tohum' demiyorum. 'bu ineğe Wille tohumlanacak' diyorum.
İletişim nasıl kurarım demişsiniz, mail adresim: barisaskin@yahoo.com