2-3 gundur buzağımız kan dışkılıyor ve kıvamı su gibi. veterıner çagırdık iğne ve ağızddan içirilen ilaç verdi onlarıda yaptık işe yaramadı denılebılır.bu konu hakkında bılgısı olanlar lütfen yardım edın
2-3 gundur buzağımız kan dışkılıyor ve kıvamı su gibi. veterıner çagırdık iğne ve ağızddan içirilen ilaç verdi onlarıda yaptık işe yaramadı denılebılır.bu konu hakkında bılgısı olanlar lütfen yardım edın
Veterinere gösterdinizmi yada kendiniz neler yaptınız tedavi içinMerhaba . Nasil duzelttiniz . Aynı problemi yaşıyoruz. Cok kötü bizim için.
Selamın aleykümayni sorunu yaşıyorum çok geçmiş olsun nasıl düzeldi
Merhaba . Haklısınız ama çaresiz olunca insan . İki kez veterinere götürdük. İki şişe antibiyotuk vurduk. Parazit hapları verdi . Emmesi cok iyi . Hareketli. Buzagi yemini bile yiyo . 1.5 aylık. Tek sorun diskida. Kanamayı durdurucu iğneleri bile yaptık.Bence burdan gördüklerinizi kesinlikle uygulamayın. Hayvan kaç günlük(misal doğum sonrası en sık ishal etkeni e coli. o sebeple doğum yaşıda önemli) ne yiyor, ne içiyor, süt içiyor mu , sancısı var mı, vs vs ve dışkısının görülmesi lazım ateş ölçüm yapılması lazım duruma göre hangi enfeksiyonsa ona uygun antibiyotik tedavisi yapılır yahut parazit kaynaklıysa parazit tedavisi uygulanır dehidre ise serum verilir vs vs. Kanlı ishal çok tehlikeli en kısa sürede müdahale edilmesi gerekiyor.