buzağılı inek bu fiyata olur mu demeyın oldu

Ynt: buzağılı inek bu fiyata olur mu demeyın oldu

kingmania link=topic=60521.msg665148#msg665148 date=1355489769' Alıntı:
löp et 17 lira üstelik yağsız bu vatandaş ne kadara alıyorkı 17 liraya satıyor düşündürücü

Hayvancılığın bu kadar istikrarsız olması anlaşılır değil,Örn(mazot pahalınır servis ücreti artar) ,saman pahalandı yem pahalandı hayvancılık piyasası yükseleceğine aksine geriliyor para etmiyor anlamak mümkün değil. :S

hay
KMS DİZAYN link=topic=60521.msg665364#msg665364 date=1355507825' Alıntı:
Hayvancılığın bu kadar istikrarsız olması anlaşılır değil,Örn(mazot pahalınır servis ücreti artar) ,saman pahalandı yem pahalandı hayvancılık piyasası yükseleceğine aksine geriliyor para etmiyor anlamak mümkün değil. :S
hayvancılık sektörü kazanmıyor gibi bişey eskiden inek doğrur sütünle yemini smanı vs alırdın danası kar kalırdı şuanki piyasanın druman göre kazanmak çok zor :S

KMS DİZAYN link=topic=60521.msg665364#msg665364 date=1355507825' Alıntı:
hayvanın düşmesindeki en büyük sebep saman fiytları, saman 1 lira civarında, çiftçi saman alamıyor, mecbur hayvanını satıyor, kış daha yeni girdi yeni samanın çıkmasına en erken altı ay var semayesi olmayan dayanamaz, mecbur satmak zorunda

stulu link=topic=60521.msg665679#msg665679 date=1355588534' Alıntı:
hayvanın düşmesindeki en büyük sebep saman fiytları, saman 1 lira civarında, çiftçi saman alamıyor, mecbur hayvanını satıyor, kış daha yeni girdi yeni samanın çıkmasına en erken altı ay var semayesi olmayan dayanamaz, mecbur satmak zorunda

abicim sermayesi olanda satıyor hayvanı çünkü yemi yarması samanı işçiliği kendini satın alıyor hayvan diyo adam en iyisi satıp 3-5 çay parası ediyo kendine : ' ( : ' (

2008 de hayvancılık aynı bügün olduğu gibiydi. Buzağılı 20-25 kg süt veren ineği bizim komşu 1400 liraya verdi. 2009 ' da kafaya koydum düve alacağım, 3-4 aylık gebe düvelerin 2000-2500 lira arasında fiyatı. 13000 lirayı partner tepee papasın altında saklama gözü var oraya koydum, ahırda tamir edilecek bazı yerler var orayı tamir ediyorum. Bizim komşu var hayvanclık yapar, bende şu kadar para var hadi gidip düve bakalım dedim, bana hayvan fiyatları yüksek, bir kaç ay sonra bakarız dedi. birkaç ay sonra gebe düve fiyatları 4000 lira desteklemeler çıkınca 6500, 7000 lirayı buldu. Hayvanı elinde tutan, mayısa kadar hayvana yatırım yapan kazanacak. Her yokuşun bir inişi, her zorluğun bir kolaylığı ve her gecenin bir sabahı vardır. Benim buradaki arkdaşlara tavsiyem elinizde hayvan varsa sahip çıkın mümkünse sayısını artırın, hayvancılığa yatırım yapacak olan arkadaşlar nisan sonuna kadar yatırmını yapması.

Arkadaşlar ben celeplik yapıpta sonu hayırlı olanı pek görmedim. Bizim bir tanıdık vardı iyi günlerinde, iki traktör, iki kamyon, arabalar işler bir tersine döndü, geceleri dışarı tuvalete çıkamıyordu. Celeplerin % 95 sonunda iflas ediyor acınacak duruma düşüyor. Gülenin malı ağlayana yaramaz.