Allah razı olsun abi teşekür ederimHayırlı olsun Rabbim bereketlendirsin
Allah razı olsun abi teşekür ederimHayırlı olsun Rabbim bereketlendirsin
Maşallah güzel hayvanlar aynılardan bendede var ufaklı büyüklü 30 a kadar çıktım, biraz sattım sıfırlıyacam.başka işim olmasa belki devam ederdim emek çok sıkıntı çok muhakkak toprak gezinti alanı olsun 1-2 dekar tırnak problemi çok oluyor
Abi meranın bi bölümü sahipsiz olduğu için taşları temizlenmemiş ama çoğu taşsız aşırı bi taş yok bide abi şuan 10 tane buzağı var 1 aylıktan 4 5 aylığa kadar değişik böyle bunlara ne kadar süre bakmam mantıklı olur mera fazlasıyla var kışın kar falan olmasa evde hiç yem vermem 5 ineğim de gebe kışa doğru doğumları var buzağılar hepsi yerli Simental kırması benim aklımdaki buzakları 1 yaşına geldiklerinde satmak gelen parayla tekrar buzaklı inek almak fakat bi arkadaşım dişi buzaklar kalsın danaları tek SAT dişileri kalsın 1 yaşından sonra gebe kaldıklarında 1 buzak verdikten sonra SAT dedi sence sana göre mantıklı olan nedirMurat bey yalnız merada her yer oyle taş ise hayvanlar ıyı dayanıyor çok taş mı var bana mı öyle geldı
3 tane küçük tek var onları mera salmıyorm abi evde yem veriyorum.Sürmene bereket. cinsi iyi olanları bırak küçük buzağılara sıcak carpamasin merada
Erkek danalari kurbanlık yapma şansınız yokmu veya bir yaşından sonra besiye cekip kestirmek3 tane küçük tek var onları mera salmıyorm abi evde yem veriyorum.
Abi dişileri bırakıp danalar satmayı düşünüyorum bi yaşına geldiklerinde dişileri de satmak daha iyi aslında ama kalsınlar bi sene sonra gebe kalırlar ne diye tekrar inek almak mantıksız yani onu satıp ben danaları satıp inekleri gelen parayla tekrar çoğaltmayı düşünüyorum şuan 16 tane var gelecek sene 40 a dayandırmayı düşünüyorum inşallah
şöyle söyliyeyim sadece merada bakmakla çok kilo alacağını zannetmiyorum.en azından günde 1 kiloda arpa ezmesi vermelisin. Çuvalı bizim burda 70 lira haftada 2 çuval yerler 140 liraya kapatırsın haftayı 1 ayda 550 lira gibi masrafın olur 10 ay baksan 5600 liraya kapatırsın işi yani 16 danadan bi tanesi yem masrafına gider gerisi cebine kalır. 15 dananında ortalaması 400 kilo olsa 6000 kilo şuanda kurbanlık fiyatlarıda 24-25 lira 24 tlden versen 144.000 lira para yapar. Hesaplarda hata yapmış olablirim şimdiden kusura bakmayın iyi günlerSelamlar abii şuan 16 ineğim var buzağılatıp besiye çekmeyi düşünüyorum 1 sene sonrat tüccar tanıdıklar var onlara satmayı düşünüyorum süt bizim burda uğraşlmıyor inekler yerli bide sanayi simental aldık 16 ineği buzağılarla beraber aldık buzağılar simental yerli kırması 2 3 aylık hepsi 1 sene merada besi yapmayı düşün üyorum. Bizim bur a mera bakımından zengin kışın kar yğarsa tek yemliyorlar yem masrafı yok yani fazla üç. Beş kazanç. Ne olur söylersn memnun olurum teşekkürler..
Selamlar abii şuan 16 ineğim var buzağılatıp besiye çekmeyi düşünüyorum 1 sene sonrat tüccar tanıdıklar var onlara satmayı düşünüyorum süt bizim burda uğraşlmıyor inekler yerli bide sanayi simental aldık 16 ineği buzağılarla beraber aldık buzağılar simental yerli kırması 2 3 aylık hepsi 1 sene merada besi yapmayı düşün üyorum. Bizim bur a mera bakımından zengin kışın kar yğarsa tek yemliyorlar yem masrafı yok yani fazla üç. Beş kazanç. Ne olur söylersn memnun olurum teşekkürler..
1 kilo arayla besi falan olmaz merada yayılan mal beslenmek ister direk meradan mezbahaya götüremezsin kilo gelmez .. meradan sonra evde 6 ay süreyle bakarsan kilo gelir şuan bizim besiler 9 kilo sade yem yiyor yonca saman slajda var..şöyle söyliyeyim sadece merada bakmakla çok kilo alacağını zannetmiyorum.en azından günde 1 kiloda arpa ezmesi vermelisin. Çuvalı bizim burda 70 lira haftada 2 çuval yerler 140 liraya kapatırsın haftayı 1 ayda 550 lira gibi masrafın olur 10 ay baksan 5600 liraya kapatırsın işi yani 16 danadan bi tanesi yem masrafına gider gerisi cebine kalır. 15 dananında ortalaması 400 kilo olsa 6000 kilo şuanda kurbanlık fiyatlarıda 24-25 lira 24 tlden versen 144.000 lira para yapar. Hesaplarda hata yapmış olablirim şimdiden kusura bakmayın iyi günler
Abi bu dana bizim meradan daha az kaliteli bizim bölgeye yakın bi yerden aldık komple mera da bakıldı kışın bir ay tek evde yem verildi oda kar var diye şuan 14 aylık falan bize 7 bin verdiler vermedik meramız oldukça fazla köymüze bizim buranın yörüklei geliyor kiraya veriyoruz hatta bi bölümünü meranın da resmini attım bu şuanki hali bahar da otun boyu dizimizi geçiyor fazlasıyla bu sene çok bereketli diyor herkes mera. Selamlar..şöyle söyliyeyim sadece merada bakmakla çok kilo alacağını zannetmiyorum.en azından günde 1 kiloda arpa ezmesi vermelisin. Çuvalı bizim burda 70 lira haftada 2 çuval yerler 140 liraya kapatırsın haftayı 1 ayda 550 lira gibi masrafın olur 10 ay baksan 5600 liraya kapatırsın işi yani 16 danadan bi tanesi yem masrafına gider gerisi cebine kalır. 15 dananında ortalaması 400 kilo olsa 6000 kilo şuanda kurbanlık fiyatlarıda 24-25 lira 24 tlden versen 144.000 lira para yapar. Hesaplarda hata yapmış olablirim şimdiden kusura bakmayın iyi günler
Abi selam bizim burada kimse hayvanlarını kesime göndermiyor tüccar çağırılır bi fiyat söylersin tüccar kabulederse hepsini toplar götürür alım satm üzerine bizim bölge den ırağa yada başka bölgelere gider bazılar da tabi kesim için besi yapan da var. Selamlar.1 kilo arayla besi falan olmaz merada yayılan mal beslenmek ister direk meradan mezbahaya götüremezsin kilo gelmez .. meradan sonra evde 6 ay süreyle bakarsan kilo gelir şuan bizim besiler 9 kilo sade yem yiyor yonca saman slajda var..
İlk resimdeki danalardan eylül gibi gelsem alabilirmiyim 30 tane..Abi selam bizim burada kimse hayvanlarını kesime göndermiyor tüccar çağırılır bi fiyat söylersin tüccar kabulederse hepsini toplar götürür alım satm üzerine bizim bölge den ırağa yada başka bölgelere gider bazılar da tabi kesim için besi yapan da var. Selamlar.
İlk resimdeki danalardan eylül gibi gelsem alabilirmiyim 30 tane..
Abi bizde o dana tek var diğerleri buzak 2 5 aylık arası hepsi böyle toptan dana alıp satan tüccarlar var buralarda biz bunları tüccarlardan almadk bitane çiftlikten aldık komple hepsini toptan 15 inek bir dana 10 buzak toplamda ineklerden beş tames de ağır gebe hepsi toplam 75 bine geldi bize.İlk resimdeki danalardan eylül gibi gelsem alabilirmiyim 30 tane..
Araban varsa buralara gelip çiftliklerden köylerden kamyonu doldurursunuz rahat burada o şekilde yapanlar çok var tüccarlarla beraberİlk resimdeki danalardan eylül gibi gelsem alabilirmiyim 30 tane..
Yalnız meralar ıyı diyon da pek de ıyı görünmüyor benden demesi otla mal bıraz kilo alır orada kalırAbi bizde o dana tek var diğerleri buzak 2 5 aylık arası hepsi böyle toptan dana alıp satan tüccarlar var buralarda biz bunları tüccarlardan almadk bitane çiftlikten aldık komple hepsini toptan 15 inek bir dana 10 buzak toplamda ineklerden beş tames de ağır gebe hepsi toplam 75 bine geldi bize.
Abi selamYalnız meralar ıyı diyon da pek de ıyı görünmüyor benden demesi otla mal bıraz kilo alır orada kalır