Cılız arpa buldum parasıda cılız hayvan beslemede dolgun arpaya göre azmi besi yapar .cılız 80 kuruş dolgun 120 civarı hangisi daha karlı.
Cılız arpayı öğütmek önemli
Cılız olunca hayvan sindiremez bütün çıkarır
Bu konu önemli
İyi öğütebilirsen sıkıntı değil
Öğütemezsen cılız butun çıkar sindiremez hayvan
Dolgun taneli arpayi öğütmekte kolay hem ezme hem kirma yapmak kolay
Ince cılız arpa hele ki ezme yapmak cok zordur
Tavuklara falan olur tabi cılız arpa
Kendin öğütüyorsan iyiBu dolgun arpa yarı taneli yarı öğütülmüş yediriyorum bütün çıkarmıyorlar. Cılızada bir küçük göz takarım diye düşünüyorum .benim aklıma takılan cılz arpa yedirince kabukmu yedirirşz .80 kuruş biri 120.
Ben teşekkür ederim . Isimiz zorKendim öğütecem eskiden sanayi yemimi vardı. 80 lira beşi yemi kesim 32 lira para kazanmaz. Olanları besleyip çıkacak Allah nasip ederse bilgiler için teşekkürler abi.
Olsun aga , sağolasın kendi doğurmuş geceye gelmedi gece zor oluyo, çok şükğrBereketli olsun abi
Aynen gece yorar insanıOlsun aga , sağolasın kendi doğurmuş geceye gelmedi gece zor oluyo, çok şükğr
Geçmiş olsun abi millet sutten kazanamıyor buzağı büyütüp satıp biraz para kalırsa diye ümit ediyor yılda 1 buzağı olmazsa zarar hep inşallah iyi olur üzücü durumBereketli olsun.19 şubat ta tohumlatığım 3 hayvandan 1 cisi 1 hafta erken doğdu 1 saata bağıra bağıra öldü 2 .hayvanım pazartesi aynı şekilde kendi doğum yaptı hiç süt içmedi buzak dün veteriner bağırsaklar gelişmemiş ölecek abi buda dedi.geriye kaldı 1 doğum onada bişey olacak diye ödüm patlıyo1 senemiz boşuna geçti yapacak bişey yok şimdi ne zaman ölecek diye buzağıya bakıyoruz en kötüsüde o işte .ya sabır .geçimimiz hayvancılık böyle üzücü şeyler olunca insan soğuyo hayvancılıktan ama seneye deyip devam edicez tutulmuşuk bir kere bu mesleğe veren de rabbim alanda rabbim yapacak birşey yok
Geçmiş olsun abi benimde sebepsiz yere hayvanlarım öldü, olmassa iyi ama oluyor, bende doğum işlerinden korkuyorum , canlı hayvan işi bana göre değil sağlımı bozuyor.Geçmiş olsun abi millet sutten kazanamıyor buzağı büyütüp satıp biraz para kalırsa diye ümit ediyor yılda 1 buzağı olmazsa zarar hep inşallah iyi olur üzücü durum
Geçmiş olsun abi.kendi malım gibi üzüldüm.şu anda büyük baş yokta.gecmiş yıllarda benimde bitane buzak doğum sırasında sıkışıp ölmüştü.kalanına sağlık olsun.Bereketli olsun.19 şubat ta tohumlatığım 3 hayvandan 1 cisi 1 hafta erken doğdu 1 saata bağıra bağıra öldü 2 .hayvanım pazartesi aynı şekilde kendi doğum yaptı hiç süt içmedi buzak dün veteriner bağırsaklar gelişmemiş ölecek abi buda dedi.geriye kaldı 1 doğum onada bişey olacak diye ödüm patlıyo1 senemiz boşuna geçti yapacak bişey yok şimdi ne zaman ölecek diye buzağıya bakıyoruz en kötüsüde o işte .ya sabır .geçimimiz hayvancılık böyle üzücü şeyler olunca insan soğuyo hayvancılıktan ama seneye deyip devam edicez tutulmuşuk bir kere bu mesleğe veren de rabbim alanda rabbim yapacak birşey yok