bunlarda anguslarım arkadaşlar ... 09.04.2013

Ynt: bunlarda anguslarım arkadaşlar ... 09.04.2013

hüseyin bayram link=topic=74601.msg913591#msg913591 date=1408735273' Alıntı:
Hocam kendi besi yeminizde ağırlık arpadamı yoksa mısır buğday vs eşit mi?
hocam besinin dönemine göre değişiyor mesala ortalarda arpa ve buğday daha yoğun ancak besi başında mısır daha fazla mısıra biraz dikkat ediyorum besinin bazı dönemlerinde yağlanmaya sebep oluyor. buğdayda zor oluyor hem asidoza sebep oluyor hemde işlemesi zor.

Ynt: bunlarda anguslarım arkadaşlar ... 09.04.2013

Bende bu şekilde bi isletme düşünüyorum ama mera imkanim yok ancak kaba yemin tamamini ve arpayi kendim ekme imkanim var bu sekilde yururmu dersiniz 30 inekle baslamayi dusunuyorum

Merhaba;

Bahse konu danalar çoktan döngüyü tamamlayıp toprağa karışmışlardır herhalde :) Ama yine de paylaşımınız için teşekkürler.

Kullandığınız mera ile ilgili bilgi verir misiniz? Bir çırpıda aklıma gelen sorular aşağıdaki gibi.

- Arazi size mi ait, kira mı, köye mi ait?
- Yapay mera mı? Yapaysa kullandığınız tohum karışımı ve verim nasıl?
- Merayı padoklara ayırarak (rotasyonel) mı kullanıyorsunuz?
- Hayvanları meraya ayrı gruplar halinde mi salıyorsunuz?
- Meradan günde kaç saat, gunun hangi saatlerinde istifade ediyorsunuz?
- Meradan yılın hangi aylarında istifade ediyorsunuz?
- Merada su ve gölge imkanı var mı?
- 60 Hayvandan bahsetmissiniz (muhtemelen şuan bu sayı 90 ı bulmuştur). Elbette mera verimi önemli ancak tecrübelerinize göre meradan en uygun faydalanma icin hayvan basi ne kadar arazi mera icin ayrilmali?

Simdiden tesekkurler.

Cevap: Ynt: bunlarda anguslarım arkadaşlar ... 09.04.2013

hocam besinin dönemine göre değişiyor mesala ortalarda arpa ve buğday daha yoğun ancak besi başında mısır daha fazla mısıra biraz dikkat ediyorum besinin bazı dönemlerinde yağlanmaya sebep oluyor. buğdayda zor oluyor hem asidoza sebep oluyor hemde işlemesi zor.
hocam şu bahsettiğin rasyonu açıklamalı şekilde neyi ne kadar kullanıosun yazabilirmisin birde canlı ağırlığa göre ne kadar yem veriyorsun easyonda hangi dönemlerde ekleme yada azaltma yapıosun birbirimizi bilinçlendirelim