Bulunduğum yer daha sonbahar yağışı alamadı.Sizde durum nedir.

Ynt: Bulunduğum yer daha sonbahar yağışı alamadı.Sizde durum nedir.

Arkadaşlar 10.10.2012 akşam saat 22:30 ' dan yarın sabah saat v ' ye kadar acayip yağmur yağdı ekinleri ekeli 1 hafta olmuştu bu yağmur İnşallah iyi gelir ertesi günde saat 10 dan akşam 6 ya kadar ezgin yağdı Burası Nevşehir :)

bize hala yeterli yağmur düşmedi.

10 ekimde ektiğim haşhaşlar kurdan çıkmadı.sulama işini bugün bitirdim.20 dekar suladık.buğdayları daha ekemedim.çünkü ye pulluk geçmiyor.

Bizde de yağış yeterli olmamakla birlikte idare eder, bir iki gündür ekim işleri başladı. Vakit geldi, millet, yağışın yeterliğliğine falan bakmaz,artık kimse durmaz.

Bizde afat oldu marmara adası ve çerkez köyü vuran hava bizide vurdu çeltikler bitmişti buğdaylar başlamadı ama şu anda birçok yere girilmez çok şükür fazla zarar yok dereler çaylar taştı dere kıyısında tarımsal kalkınma kooperatifimizi su bastı depoda yemler un lar suda kaldı dağıttık o gün herkese bozulmadan temizledik çamurunu yıkadık depoyu dere kıyısında romork ve ot toplama tırmığım vardı bayağı götürmüş su ağaca dayanmış kalmış bizdede buğday ekimi başlar olan yerlerden son durum böyle ÇANAKKALE -BİGA-KARABİGA kasabası

Dağa doğru bakınca bugdaylarım yemyeşil görünüyo maşallah :) çok güzel Yagmur yağdı darısı başınıza. İnşallah harmandada hepimizin yüzü güler.

Bu akşam buralarda çok şiddetli ve uzun soluklu bir yağış vardı. Hala etraflardan şimşekler çakmakta,gittiği yerlerde zarara yol açmaz inşallah. Ekim işleri artık ne vakit olur, Allah bilir.

Hakkımızda hayırlısı , çok yağdı mübarek , bir miktar ekebildik , biraz daha ekebilsek işimiz bitecekti. Lakin bu yağışlardan sonra işçilik olurmu bilemiyorum. Tavlanması için en az 4-5 gün rüzgarlı havaya ihtiyaç var i lakin 2 gün sonra yine yağış vardı son tahminlerde.

Dün akşam buraya da güzel bir yağmur yağdı. Allahım bereketini esirgemez inşallah üzerimizden..

Dün gece çok kötü bir gece oldu fırtına ve yağmur bir hafta ara ile ikinci kez vurdu akşam yağmur fazla zarar vermedi ama fırtına birçok yerde çatıları uçurdu bende bir zarar yok şükür ama dedemden kalma bir incir ağacım kökünden yıkılmış bir süre tarlalara girilmez bizde böyle son durum

bizim bölgede kısmı kurak devam ediyor tohum %80 bitti.ekinler çıktı her yer yemyeşil bahar tadında ben ekti 3 kez yagmur yagdı üstüne anızlar daha yeni yeni çıkıyor.diger kısımlar güzel çıktı koyunlar danalar yayılıyor ekinlerde sürü degil ufak tefek sürüler.
ekinleri gezdim yaklaşık yagmur 6-8 cm geçmiş topragı eşeledim daga kuruda tohum var derine düşenler buyıl derin ektik bir çok i kişde aynı ekti galiba çok seyrek çıkmış tarlalar.buyıl yaşanan fırtına soguk ve kuraklık etkili olmuş çiftçide.
yaklaşık mayıs ayındab beri ilk oldu yagmur digerleri çisenti idi.derelerde sular yok hala ufak tefek akıyor.
tarlaların yarıkları hala duruyor.birçok kişi pullukjla gitti bayramda ama geri geldiler 4 parmak geçmiş yagmur.
ALLAH hayırlısını versin herkese umut kesilmez yaradandan..
bol ve berketli bir yıl umuduyla 2013 yılını bekliyoruz.ben umutluyum...

:) Nevşehirde Ekim ayı Allaha Şükür Bol Yağışlı geçti köydeki tüm ekin tarlaları yemyeşil her gece yağıyo buralara yağmayan yerlerede allah yağdırsın TEKİRDAĞ-ÇANAKKALE-BALIKESİR-KIRKLARELİ civarlarında sel olmuş diyorlar Allah Afatından korusun.

Fazla bir yağış olmadı ama azar azar da olsa tohumları yeşertecek kadar yağdı,yavaş yavaş tarlalar yeşeriyor bir yağmur daha yağarsa heryer bahar gibi yemyeşil olur