Ynt: bugün traktor değiştirmeye gittik(ibrahim_11)
bence birçok durum degerlendirilebilri bu konuda
---ilk olarak busene malum kurak bir sene verimsiz bir hasat dönemi bizi bekliyor gibi
buşekilde önümüzü göremedigimiz bir dönemde ben olsam harman dönemine kadar isterseler beleş versin almam traktörü
sonuçta risk altındayız kuraklıktan dolayı
--- traktörülerin fiyatlarına gelecek olursak satmayı düşündügünüz ve almaay düşündügünüz traktörlerin 3üde piyasa fiyatı yani aşagı yukarı heryerde bu 3 traktörün fiyatı nerdeyse aynı belki size 67 diyen üste 27 isteyen bayi biraz daha pazarlıkla 65e verebilir yani 25bine olur o iş
fakat ben olsam almam hasata kadar beklerim
---birde arkadaşının iş durumunu bilmiyorum ama illaki çift çeker traktör alacaksa yanında birtanede 50-55 beygirlik küçük traktörü olmalı
yok eger alacagı traktörü tek kulalnacaksa ikinci traktör olmayacaksa hafif işlere ozaman arka lastgi 13-36 alsın sıraya falan giriyor o ebeatlarda ki lastik
--- son olarak şunu söylemek istiyorum konuya yorum yazan arkadaşlardan bazıları 3 piston 65 beygir kabinsiz olmasını söylemiş daha güçlü al diyenler olmuş kabinli al diyenler olmuş herkesin görüşüne saygı duyarım ama herkesinde işi tarlası aynı degil sonuçta
arkadaşlar bazen milletimizi anlamıyorum
bir adamın işine kabinsiz 65 beygir çift çeker traktör yetecekse adamın amacıda elindeki düşük model traktörü veya traktörleri model olarak yenileyip daha rahat iş yapmak ve eski traktörlerin olası tamir masrafından kurtulmak istiyorsa
bu adam neden gidip 80-90-100 beygir gibi güçlerde ve kabinli olan traktörlerden alsın ki herkesin planı projesi işi tarla miktarı tarla sayısı ve tarlalarının büyüklügü aynımı
malesef insanoglunda DAHA .... çılgınlıgı var
daha güçlü
daha hızlı
daha konforlu
daha teknolojik
daha daha daha diye saymakla bitmez
biraz tatminkar kanaatkar olmak lazım