bugün traktor değiştirmeye gittik(ibrahim_11)

Ynt: bugün traktor değiştirmeye gittik(ibrahim_11)

çoğu arkadaşda hem fikir gibi İbrahim üste çok para hemde kabinsiz tabi alacak arkadaşa uygunsa kendi bilir hayırlı olsun diyelim

İki traktör içinde tam rakamını vermiş bayii. Yalnız şöyle bir durum var. Bu traktör bayiye girince kaç para isteyecek :) Yoksa ikisininde değeri normal. 72 model traktörden bahsediyoruz.

Ben burada şuna değinmek isterim. 74 BİN tl ye kabinsiz 65 bg bi motor için değer mi??? Yani bu motorun altından yerleri varsa iyi. Yada çok çok büyük bir değişiklik mi yaptılar... 60 bin lira deseydi alın diyebilirdim. Ama 66 fazla o motora.

bence birçok durum degerlendirilebilri bu konuda

---ilk olarak busene malum kurak bir sene verimsiz bir hasat dönemi bizi bekliyor gibi
buşekilde önümüzü göremedigimiz bir dönemde ben olsam harman dönemine kadar isterseler beleş versin almam traktörü
sonuçta risk altındayız kuraklıktan dolayı
--- traktörülerin fiyatlarına gelecek olursak satmayı düşündügünüz ve almaay düşündügünüz traktörlerin 3üde piyasa fiyatı yani aşagı yukarı heryerde bu 3 traktörün fiyatı nerdeyse aynı belki size 67 diyen üste 27 isteyen bayi biraz daha pazarlıkla 65e verebilir yani 25bine olur o iş
fakat ben olsam almam hasata kadar beklerim
---birde arkadaşının iş durumunu bilmiyorum ama illaki çift çeker traktör alacaksa yanında birtanede 50-55 beygirlik küçük traktörü olmalı
yok eger alacagı traktörü tek kulalnacaksa ikinci traktör olmayacaksa hafif işlere ozaman arka lastgi 13-36 alsın sıraya falan giriyor o ebeatlarda ki lastik
--- son olarak şunu söylemek istiyorum konuya yorum yazan arkadaşlardan bazıları 3 piston 65 beygir kabinsiz olmasını söylemiş daha güçlü al diyenler olmuş kabinli al diyenler olmuş herkesin görüşüne saygı duyarım ama herkesinde işi tarlası aynı degil sonuçta
arkadaşlar bazen milletimizi anlamıyorum
bir adamın işine kabinsiz 65 beygir çift çeker traktör yetecekse adamın amacıda elindeki düşük model traktörü veya traktörleri model olarak yenileyip daha rahat iş yapmak ve eski traktörlerin olası tamir masrafından kurtulmak istiyorsa
bu adam neden gidip 80-90-100 beygir gibi güçlerde ve kabinli olan traktörlerden alsın ki herkesin planı projesi işi tarla miktarı tarla sayısı ve tarlalarının büyüklügü aynımı
malesef insanoglunda DAHA .... çılgınlıgı var :)
daha güçlü
daha hızlı
daha konforlu
daha teknolojik
daha daha daha diye saymakla bitmez
biraz tatminkar kanaatkar olmak lazım

Bence değiştirme okadar para verilmez üzerine. Elinde iki traktör var eğer motorları bitik değilse elinden çıkarma derim. çift traktörle, yeni alacağın traktörden daha fazla iş yapma imkanın var diye düşünüyorum. tabikide en iyi kararı kendin verebilirsin.

60-56 ve 768 tek başına dörtçeker kadar iş yapamaz, dörtçeker traktör lazım çiftçilik yapana. Ama iki traktörü 40a verip 30 lira daha varip almak ekonomik değil. Madem iki traktörü var, demekki işi çok. 768 i verip temiz ikinci el turbolu td65 veya 75 almak bence daha iyi. 60-56 ya ince teker takıp ara işleri ve kolay işleri daha ekonomik yapabilir. İki traktörü olacağı için tek traktör çok yıpranmamış olacak, çünkü 4x4 lerin ön lastikleri yazın asfaltta düz yolda bile çok çabuk boş yere tırnakları eriyor. ıvır zıvıra bi tek çeker lazım bence. Biz 2000 saatte yarım lastik td65 aldık, 32 liraya aldık, acentası 45 idi. dört sene kullandıktan sonra lastik aldık sadece. yarım lastikle bile fazlasıyla çekiyordu , ayrı.

Ben olsam ikisini verip birde üzerine 27000 verip td 65 almam..6056 yı bırakırım başak 20 civarı falan eder heralde üzerine 27 veririm ooooo 2. el ne traktörler alınır....

Bu zamanda traktör almak risk , senenin ne olacağı belli değil bence , tabi alacak kişinin bütçesini durumunu bilemeyiz.
Takasa alacağı traktörlere gerçekçi rakamlar söylemiş , lakin td 65 in fiyatı bence yüksek , hatta o fiyat sanırım liste fiyatıdır veya çok yakındır.
Diğer bayilerdende teklif alınarak durum değerlendirmesi yapılması mantıklı olur.

Arkadaşım başak düşünür müsünüz 2060 4x4 modeli var.internette paylaşımları var.td 65 i fena eziyor ve fiyatı onun yarısı.düşünürseniz bayi ile görüşürüm artı bir traktör de size kalır emin olun.şiddetle tavsiye ederim
ederim