Buğdaylarımızda son durum

Maşallah. Allah bol bereket nasip etsin. Gelişim güzel. Şu ara fazla azdırmamak lazım. Vakti geldiğinde görüşürüz. Bombalamayı yaparız evelAllah :)
Hocam zaten gelişimleri çok iyi ve büyümesi de öyle o yüzden Üre atmaktan kaçındık açıkçası ve birde Üre atarsak zaten büyük buğdayı daha da büyütürüz erken sapa kalkmaya teşvik edebiliriz diye düşündük.. Onun yerine Amonyum Sülfat attık dekara 22.5 kg geldi..Akşamı da güzel bir yağış oldu..
 
Hayırlı bol bereketli olsun. Amenyüm sulfat ne işe yarar, kaç kg atılır, atma zamanı ne zamandır

Amonyum Sülfat gübresinin kök gelişimine katkısı var..Hastalıkları büyük oranda azaltıyor...Buğdayın dayanaklılığını artıyor felan...Normalde fazla atılması sakıncalı diye biliyorum 15 kg civarında öneriliyor yakma v.s yapabilir diye ama bu dönemde atılan Sülfatın zararı olmayacağı söylendi o yüzden 20 kg geçtlk biz.
 
Trakya İçin sezon sıcak gidiyor . Soğuk senelerde bitki çalışmayacağı İçin bence uygun değil . Kardeşleme dönemine kadar ihtiyacı 2 kg azot .
Yağmur geç gelmesi ile kademeli çıkış olduğu İçin toprağına göre 10-15 sülfat uyguladım .
 
Buğdaylarımızda 80. gün itibariyle son durum bu şekilde..

odDMlQ.jpg


QPrdGv.jpg


EOa1Mv.jpg


qAoXaB.jpg


va1B2p.jpg
 

Çok güzel maşallah gübreleme yaptınızmı hiç? Yapmadıysanız ilk gübreleme ne zaman ve ne kadar olacak?
20 Aralık'ta dekara 22-23 kg gelecek şekilde Granüllü Sülfat gübresi attım..Üreyi 2 parti halinde Şubat ve Mart ayının ilk haftalarında vericem..Böylece Nitrat 2 parti halinde Mart sonu ve Nisan ayının ilk yarısı bitmeden verme imkanım olacak.
 
19 Ekim'de ekimi yapılan buğdaylarımız bugün itibariyle 60 günü tamamlamış durumda..

Buğday cinsi: Esperia ve Rumeli
Taban gübresi: 20 20.0 Çinkolu dekara 20 22 ayarlanmasına rağmen tıkama yaptığı için tarla içinde bazı bölgeler 17 bazı bölgeler 20 düştü
Tohum sıklığı : %20 %30 kayıp gözeltilerek 25-27 kg aralığında

Uygulamayı düşündüğüm gübreleme programı:

Aralık ayında 15 kg civarında Amonyum Sülfat
Şubat ve Mart 2 kere de 20-25 kg Üre
Nisan ayında 20-25 kg Nitrat

Yaprak gübresi olarak ise Kökboğaz ve Pas zamanında YAPRAKCAN

bvWr9m.jpg


Rgq0GY.jpg


GZlBDr.jpg


lQVdqr.jpg


gPBqrO.jpg


dLRPvD.jpg


r073ya.jpg
Güzel bir program yapmışsınız, kardeşleme döneminde Amonyum sülfat toprağının ph,ni indirgenir , bitki tarafından mg ve kalsiyum alımını iyi teşvik edecektir. Sapa kalkma döneminde önceki kullandığınız amonyum sülfat gübresinden , dolayı üre daha iyi alınacak nötr gübre olduğu için, diğer gübreleme de sanırım basaklanma ciceklenme dönemine gelecek nitrat bitki tarafından hemen alınan gübre çeşidi olduğu için hemen etki gösterecek, başarılar Allah bereket versin.
 
Kükürt bitkinin fotosentezinde gerekli olduğundan yurtdışında özellikle daha uzun süreli ve doğru zamanda etkili olması için sapa kalkma zamanı uygulanması tavsiye ediliyor. Buğday için azota-kükürt oranı 10:1 oranında belirtiliyor. Bitkinin hem azottan faydalanmasını arttırıyor hem de yeşil aksamını kuvvetlendirerek fotosentezden daha iyi faydalanması ve protein oranının artmasına katkı sağlıyor.
 

Benzer Konular

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt