buğdaylardan kareler

Ynt: buğdaylardan kareler

YYCİNAR link=topic=75374.msg889083#msg889083 date=1399652916' Alıntı:
gürkan bey yğışın çiçeklenmeye zararı yok buğday için çünkü buğday kendini dölleyebilen ender br bitkidir..% 97 bunda başarılı oluyor.poyraz böyle 10 gün daha devam ederse başak dolumları ok iyi olacak gibi..anapalar tamamen doldurdu gibi ama enola ve halkalar henüz çiçeği döktü bizim burada..
Allah afetten korusun diyorum etrafta kötü buğday yok bu sene
YYCİNAR link=topic=75374.msg889084#msg889084 date=1399653102' Alıntı:
turkuaz ve mihelka 40 ar dönüm ektim denemek için sonuçları paylaşırım:)
marmara unun çeşitleriydi sanırım onlar sonuçları bende merak ediyorum

Hocam midasi kaybetme, cok ilginc bugday. Hem gelisimi, hem dayanikliligi cok farkli

YYCİNAR link=topic=75374.msg889084#msg889084 date=1399653102' Alıntı:
turkuaz ve mihelka 40 ar dönüm ektim denemek için sonuçları paylaşırım:)

Ben mihelka ile bc lira arasinda kaldim, bc lira ektim, ama pismanim cok. Gerci bicer girince ne olur bilemem

GÜRKAN link=topic=75374.msg889112#msg889112 date=1399655860' Alıntı:
Hocam midasi kaybetme, cok ilginc bugday. Hem gelisimi, hem dayanikliligi cok farkli

Ben mihelka ile bc lira arasinda kaldim, bc lira ektim, ama pismanim cok. Gerci bicer girince ne olur bilemem
mihelka hangi ülke çeşidi ?

Umut bey , öncelikle yeğene maşallah.mevlam yüzündeki tatlı tebesümü bir ömür eksik etmesin.
budaylarınında maşalahı var .mevlam bereketi bol hasatlar nasip etsin .inşallah.
trakyalı arkadaşlar paylaşım yapdıkca inanın kendi ekinim gibi mutlu oluyorum.
vallahi sizler hak ediyorsunuz ,çünkü emeğin hasını veriyorsunuz.
o yüzden mevlam emeklerinizin karşılığını misliyle verir inşallah .

Umut hocam,
Hem buğdayların hemde kızan için maşallah , babası gibi tarlaya takım taklavata meraklı olur inşallah.
Biz çiftçilerin en büyük sermayesi yerine bırakabileceği , traktörünü , tarlasını kısacası çiftçiliği devir edebileceği hayırlı bir evlattır sanırım.
Dünya ' ya üzerinden insanlar yaşamaya başladığından bu yana bu meslek atalarımızdan bize miras olarak gelmiş , başka insanların karnını doyurmak için çalışmak herkeze nasip olmaz. Bu nedenle tüm çiftçilerin özel insanlar olduğuna inanıyorum.
Sene şu ana kadar buğdaylar açısından çok güzel geldi , inşallah hasada kadar bu ahenk bozulmaz , tüm çiftçilerimizin için bu böyle olur inşallah.
Hepimiz zor şartlarda ekmeğimizin peşindeyiz , borcumuz harcımız var , hepimizin ürünü , hasadı bereketli olur inşallah.
Bizde ayçiçekleri ekemedik , bu havalar pek ayçiçeğin seveceği havalar değil gibi duruyor , epeyce serin.
Yine bir anda yaz gelecek gibi duruyor mayıs ayında , geçen senede böyle oldu , buğdaylar bir anda yandılar. Fakat bu sene 15-20 gün önde gidiyorlar inşallah tane dolumun büyük kısmını mayısın sıcak rüzgarları gelmeden tamamlarlar.
Makinaya bakımı yaptığın bu sene çok iyi denk geldi , yoksa bu sap ' ın hakkından gelmek gerçekten zor , orak sapın kuvvetli olmasından dolayı daha uzun sürecek gibi duruyor.

Hacı Mehmet COŞKUN link=topic=75374.msg889131#msg889131 date=1399657001' Alıntı:
Umut bey , öncelikle yeğene maşallah.mevlam yüzündeki tatlı tebesümü bir ömür eksik etmesin.
budaylarınında maşalahı var .mevlam bereketi bol hasatlar nasip etsin .inşallah.
trakyalı arkadaşlar paylaşım yapdıkca inanın kendi ekinim gibi mutlu oluyorum.
vallahi sizler hak ediyorsunuz ,çünkü emeğin hasını veriyorsunuz.
o yüzden mevlam emeklerinizin karşılığını misliyle verir inşallah .
çok saolasın abi .mevlam cümlemize bol mahsüller verir inşallah
ErmanHoca link=topic=75374.msg889133#msg889133 date=1399657200' Alıntı:
Maşallah yegen e ve ekine
çok saolasın Erman

omerfarukkoc link=topic=75374.msg889194#msg889194 date=1399662532' Alıntı:
Bereketli Olsun Umut Abi, Maşallah Buğdaylar Güzel Görünüyor :)
çok saolasın Ömer
ufukk link=topic=75374.msg889219#msg889219 date=1399664118' Alıntı:
Umut hocam,
Hem buğdayların hemde kızan için maşallah , babası gibi tarlaya takım taklavata meraklı olur inşallah.
Biz çiftçilerin en büyük sermayesi yerine bırakabileceği , traktörünü , tarlasını kısacası çiftçiliği devir edebileceği hayırlı bir evlattır sanırım.
Dünya ' ya üzerinden insanlar yaşamaya başladığından bu yana bu meslek atalarımızdan bize miras olarak gelmiş , başka insanların karnını doyurmak için çalışmak herkeze nasip olmaz. Bu nedenle tüm çiftçilerin özel insanlar olduğuna inanıyorum.
Sene şu ana kadar buğdaylar açısından çok güzel geldi , inşallah hasada kadar bu ahenk bozulmaz , tüm çiftçilerimizin için bu böyle olur inşallah.
Hepimiz zor şartlarda ekmeğimizin peşindeyiz , borcumuz harcımız var , hepimizin ürünü , hasadı bereketli olur inşallah.
Bizde ayçiçekleri ekemedik , bu havalar pek ayçiçeğin seveceği havalar değil gibi duruyor , epeyce serin.
Yine biranda yaz gelecek gibi duruyor mayıs ayında , geçen senede böyle oldu , buğdaylar biranda yandılar. Fakat bu sene 15-20 gün önde gidiyorlar inşallah tane dolumun büyük kısmını mayısın sıcak rüzgarları gelmeden tamamlarlar.
Makinaya bakımı yaptığın bu sene çok iyi denk geldi , yoksa bu sap ' ın hakkından gelmek gerçekten zor , orak sapın kuvvetli olmasından dolayı daha uzun sürecek gibi duruyor.
düşüncelerine aynen noktasına virgülüne kadar katılıyorum ufuk abi.ufaklıklara köyü tarla ve çiftçiliği sevdirmeye çalışıyoruz elimizden geldiğince.seninde dediğin gibi sene yağmurlu ve soğuk geçiyor.sonuda inşallah hayırlısıyla iyi olacak.makinaya bu sene bakım yaptık iyi denk geldi saplar çok kuvvetli bu sene ve bence hasat bu sene diğer yıllardan daha yavaş ve zor geçecek gibi duruyor ama bakalım kısmetse

Bereketli olsun cok Guzel gorunuyorlar bole bu senede pas ilaci atmadan sorun yasamamissin bizim burda atmayanlar in ekinlerinin cogunda buyuk sorunlar var haystinda pas ilaci bilmeyenler bile ilac atmak zorunda kaldi

ttunc link=topic=75374.msg889259#msg889259 date=1399668560' Alıntı:
Bereketli olsun cok Guzel gorunuyorlar bole bu senede pas ilaci atmadan sorun yasamamissin bizim burda atmayanlar in ekinlerinin cogunda buyuk sorunlar var haystinda pas ilaci bilmeyenler bile ilac atmak zorunda kaldi
saol Tunç.evet bu sene pas atmadık.hastalık görseydik buğdaylarda atardık ama çok şükür şuan için bir sıkıntı yok.bunda bence havanın da soğuk gitmesinin etkisi var bence.buğdaylar için artık harmanı bekliyoruz.ayçiçekler içinde toprağın kuruyup ısınmasını bekliyoruz.bu sene kısacası çok değişik bir sene oluyor inşallah sene iyi biter

Masallah Umut Abi...Bugdaylar iyi Görünüyor ok-*-s Bereketli Olur Insallah...