Buğdaylarda Pas Hastalığı İlaç Tavsiyesi

Cümleten Selamun Aleyküm Kayseride yaşıyorum Buğdaylarda Sarı pas (kınacık) hastalığı görülmeye başladı henüz bir hastalık göremedim tarlalarımda ama civarlarda var ve yağışlı gidiyor hava sizce ilac atmalımıyım, en etkili en uzun süre kouyan ilaç hangisidir, pas ilacı atarken yanında ekinlere faydası olacak başka bir şey atılır mı, atılır sa ne atmalıyım yardımcı olursanız çok mutlu olurum, iyi akşamlar.

Son dört senedir basf priaxor kullanıyoruz. Memnunuz. 15 mart, 20 mart arasında atıldığı zaman ikinci pas ihtimali azalıyor. İlaç ile birlikte bitki besleme için combı gübre, sıvı azot ve bitkisel aminoasit kullanıyoruz. Marka ve çeşit değişiyor tabi. O an bayide uygun fiyatlı ne varsa onu alıyoruz. Bu sene bu şekilde uygulama yapacağız.

Resimler ve ekler

• 1000052854.jpg
    1000052854.jpg
    107.4 KB · Görüntüleme: 23
  • 1000052852.jpg
    1000052852.jpg
    136.8 KB · Görüntüleme: 23
ben olsam bir daha o zirai ürünler satan bayiye uğramam. en azından bundan sonra ürünleri satın almadan önce etiketlerine kendiniz bakın. ne için ve ne kadar kullanacağız üstlerinde yazıyor zaten. kimseye güvenmeyin kendi gözünüze güvenin.
Bende ugramam büyük ihtimalle isabionlari satamadi pas ilacı diye verdi isabion parasina çok kaliteli pas ilacı alınır 5litresi 1800₺ isabionun buarada isabion kaliteli bir amino asit ben kullanıyorum sorunlu tarlalarda