Operatör çiftçinin malının değerini biliyorsa alır.Valla ömrü hayatımda bu kadar yatan tarla görmedim.15 dönüm kadar bildiğin yere serilmiş arpa var.Tane tutmuşlardı.Bir sorun olurmuki acaba biçer alabilirmi bunları?
Operatör çiftçinin malının değerini biliyorsa alır.Valla ömrü hayatımda bu kadar yatan tarla görmedim.15 dönüm kadar bildiğin yere serilmiş arpa var.Tane tutmuşlardı.Bir sorun olurmuki acaba biçer alabilirmi bunları?
Daneler daha dolmamıstı süt bile değildiler. Yatan bölgelerdeki buğdaylar çok kuvvetliydi muhtemelen kalkmazlar ama bikaç gün sonra tekrar kontrol edicem. Hasattada başakları kontrol edip burada paylaşırımYarin öbürgun belli eder hocam kendini sap kurusun Bi bakalım ne kadar kalkacak. Çok fazla verim kaybı olmaz, bicer zaten biçebilir onda sıkıntı olmaz. Tane oluştuysa sut olum bittiyse artık pek fotosentez de yapmaz zaten tüm besini taneye taşır.
Ne yazık ki,taneleri çekik olacaktır. Tane tuttuktan sonra yatmış olsaydılar kayda değer bir zarar olmazdı.Daneler daha dolmamıstı süt bile değildiler. Yatan bölgelerdeki buğdaylar çok kuvvetliydi muhtemelen kalkmazlar ama bikaç gün sonra tekrar kontrol edicem. Hasattada başakları kontrol edip burada paylaşırım
Kardan zarar diyoruz artık. Yağmur olmasadı çok daha büyük sıkıntıydı. Bilgilendirme için teşekkürlerNe yazık ki,taneleri çekik olacaktır. Tane tuttuktan sonra yatmış olsaydılar kayda değer bir zarar olmazdı.
2016 da böyleydi buradaBu sene ki gibi bir sene olmadı
Bu arpadan tohumluk ayıracaktım.Sizce bir sıkıntı olurmu?Benim küçük bir yerde yağan yağmurun ardından bu hale geldi.Güzel arpa vardı nasip diyelim.
Ekli dosyayı görüntüle 63038Ekli dosyayı görüntüle 63039Ekli dosyayı görüntüle 63040
Bizim köye de az yağmış ama gecikti çok fayda etmedikırıkkale keskin damla yağmur yağmadı ekinler komple yandı ,,,,,,,
işler karışık
taneyi iyi doldurmasına yarar ama yandıysa zaten yapcak bişi yokBizim köye de az yağmış ama gecikti çok fayda etmedi
Kendim görmedim abi de herg tarlalarının tanesine yarar ancaktaneyi iyi doldurmasına yarar ama yandıysa zaten yapcak bişi yok
arpalarda sıkıntı yoktur heralde onun düşmanı sıcak su değilKendim görmedim abi de herg tarlalarının tanesine yarar ancak
Neresi burası arpalar güzelmiş biz de biraz sıkıntı var alan alan kurumalar.Bu arpadan tohumluk ayıracaktım.Sizce bir sıkıntı olurmu?
Abi arpa hiç yok bu sene biçer girmez dahi bu sene sıkıntı ta 11. Aydan geliyor Allah borcu olana sabır versın ortam çok sıkıntıarpalarda sıkıntı yoktur heralde onun düşmanı sıcak su değil
Kepsut.Arpalar güzelde yattı işte..Neresi burası arpalar güzelmiş biz de biraz sıkıntı var alan alan kurumalar.