Bereketli olsun Erdem , inşallah bolluk ve bereket icinde hasadı nasip olur. Diğer uygulamari merakla bekliyoruz.
Teşekkürler bundan sonra kök boğaz ve pasa giricez inşallah. Yaprak gübresi vs kullanmıyorum yararlı bulmuyorum
Bereketli olsun Erdem , inşallah bolluk ve bereket icinde hasadı nasip olur. Diğer uygulamari merakla bekliyoruz.
Yaprak gübresi ni denediniz demi faydalı bulmuyor sunuz? Yoksa tahmin mi?Teşekkürler bundan sonra kök boğaz ve pasa giricez inşallah. Yaprak gübresi vs kullanmıyorum yararlı bulmuyorum
Yaprak gübresi ni denediniz demi faydalı bulmuyor sunuz? Yoksa tahmin mi?
Evet süper arttıran, deniz yosunu, isabion, hümikcan çeşitli yaprak gübrelerini dendim hiç fark yok boşa paramız gidiyor.
Yok yaprak gübresi attım 50 kg fark etti öyle şeylerin hepsi yalan
Hangi gübreyi veya kombinasyonu uyguladınızYaprak gübresi hikayedir , verim artışı yaptığını yazan da yalan yazıyordur demek ne kadar doğru?
Zayıf yere attım daha önce yapmadığı verimi yaptı.Tahminim 50kg - 100kg fark etti.
Kuvvetli yere de attım.Her sene ne verdiyse aynısını verdi.
İsabion , deniz yosunu gibi ürünleri kullanmadım.Ben de bunların önemli bir fark yapacağını sanmıyorum.
Hangi gübreyi veya kombinasyonu uyguladınız
İsabion deniz yosunu aminoasitler bunlar stresten çıkarıp bitkiyi gelişime teşvik etmek çiçeklenmeyi sağlamak gibi özellikleri vardır.Keyfi yerinde olan bitkiye uygulamakla büyük verim artışları olmayabilir.Dekardan 10-20 kg verim artışı olsa bile maliyetini çok rahat çıkarır.Bu ürünler genelde bahçecicilikte kullanılır.Ot ilacıyla beraber minarelerden çinko ve azot vermeniz yeterlidir.Bunun yanında organik bir gübrede ilave edebilirsiniz.Piyasada çok fazla silempe melas olan organik gübre var.En azından konya şekerin çıkardığı biovin plus alın.Aminoasitte vermiş olursunuz.Fiyatı da hesaplı zaten.Yaprak gübresi hikayedir , verim artışı yaptığını yazan da yalan yazıyordur demek ne kadar doğru?
Zayıf yere attım daha önce yapmadığı verimi yaptı.Tahminim 50kg - 100kg fark etti.
İsabion , deniz yosunu gibi ürünleri kullanmadım.Ben de bunların önemli bir fark yapacağını sanmıyorum.
İsabion deniz yosunu aminoasitler bunlar stresten çıkarıp bitkiyi gelişime teşvik etmek çiçeklenmeyi sağlamak gibi özellikleri vardır.Keyfi yerinde olan bitkiye uygulamakla büyük verim artışları olmayabilir.Dekardan 10-20 kg verim artışı olsa bile maliyetini çok rahat çıkarır.Bu ürünler genelde bahçecicilikte kullanılır.Ot ilacıyla beraber minarelerden çinko ve azot vermeniz yeterlidir.Bunun yanında organik bir gübrede ilave edebilirsiniz.Piyasada çok fazla silempe melas olan organik gübre var.En azından konya şekerin çıkardığı biovin plus alın.Aminoasitte vermiş olursunuz.Fiyatı da hesaplı zaten.
Yaprak gübresi hikayedir , verim artışı yaptığını yazan da yalan yazıyordur demek ne kadar doğru?
Daha fazla bile fark edebilir.Çinko eksikliğine uğramış mısır tarlası gelişimini durdurur.Bu tarlanın yarısına 2 defa yapraktan çinko verdiğinizde gelişimine devam eder.Boylece uygulanmayan tarafa göre verimde çok büyük fark görürsünüz.Minimum yasası diye birşey var.Kısacası bitki eksik minarelin izin verdiği kadar büyür.Bu eksik minarel mikro elementleden birisi ise ve siz bu eksikliği yaprak gübresiyle karşılarsanız verimde büyük değişiklik görürsünüz.Buğday arpada mikro element eksikleri çok görülmüyor.Ara sıra çinko eksikleri oluşabiliyor.Çoğu çiftçimiz ise ot ilacıyla farkında olarak veya olmayarak çinko içerikli bir gübre attığı için bu eksiklikte azalmış diyebiliriz.Arkadasım hiç bi yaprak gübresi 50-100 kg fark etmez kendinizi kandırmayın
Katılıyorum , 10-20 kg tamamda , 50-100 kg uçuk rakamlar , uranyum sankiArkadasım hiç bi yaprak gübresi 50-100 kg fark etmez kendinizi kandırmayın
Bereketli olsun Erdem.Havalar müsade etmiş güzel zamanlarda atmışsın.Biz daha üst gübreleme yapamadık Mart ayına kalacak bu gidişle.
Arkadasım hiç bi yaprak gübresi 50-100 kg fark etmez kendinizi kandırmayın
Çinko sülfat ve magnezyum sülfat
25 kg çuvalda satılıyordu.Ölçü biraz göz kararı oldu ama her birinden dekara 200 gram attım.En son artınca attığım yere aynı gün tekrar attım.Çarpı 2 ölçüde de görünürde bir zarar oluşmadı.
Ne kadar verim artışı oldu? Ya da bu uygulamaya yönelik izlenimlerinizi yazar mısınız? Ben çinko sülfat aldım ama atamadım. Artık atsam da faydası olmaz gibi.
Önceki senelerde 400-450 veren yer hemen hemen 500 yaptı.
Düz yerler 500-600 arası verdi.Zaten her sene bu kadar verim yapardı.
Yaprak gübresi atmadığım düz yerler yine 500-600 arası verdi.
Eksiklik varsa verim artışı yapıyor.
Verim hedefi de önemli
Örneğin dekardan 500 kg buğday verimi için topraktaki X elementi yeterli gelebilir.Ama dekardan 1000 kg buğday için ekleme yapmak gerekebilir.
Katılıyorum , 10-20 kg tamamda , 50-100 kg uçuk rakamlar , uranyum sanki