BUĞDAYLARA ATACAĞIMIZ İLAÇLAR.

Ynt: BUĞDAYLARA ATACAĞIMIZ İLAÇLAR.

doganbey1 link=topic=39026.msg337255#msg337255 date=1297116388' Alıntı:
oppp bu ne beaa:D nerde organiklik nerde doğallık:D illa sataşacam ya rahat durduğum yok:p:p
doğal olsun organik olsun diye bırakırsak tümocanın borcunu nasıl ödücez bileder.ilk taksidini ödüceksen hemen ilaçları geri vereyim yarın zuha-*-s zuha-*-s

:D ben taksit bilmem bastırcan parayı alcen:p:p bilederim hava nası orda burda yazdan kalma bi gün vardı

ARKADAŞLAR BEN GECEN SENE TOPİK KULLANDIM HİÇ MEMNUN DEĞİLİM KARAÇİMENLERİ BAŞTAN SARARTTI SORADAN ÖLDÜREMEDİ BENİM BİLDİĞİM TOPİK ÇOK ERKEN ATMAK GEREKİR KARAÇİMENİN BOYU 4 PARMAĞI GEÇTİMİ FAYDA ETMİYOR İLAÇI ALIRKEN SORUN ÖYLE ATIN BEN FAYDASINI GÖREMEDİM BEN BU SENE İLOMET İSİMLİ İLAÇ ALDIM KARAÇİMEN VE YABAN YULAFI İÇİN 20 GÜNDE YAKTI KÜL ETTİ OTLARI KABA OT İÇİNSE SAFARİ İSİMLİ İLAÇ KULLANDIM
ÇİNKOYA GELİNCE BENDE BU SENE ATMAYI DÜŞÜNÜYORUM İLK DEFA ATICAM AMA ATMAK İÇİN DAHA ZAMANI VAR DİYE BİLİYORUM BUĞDAYLAR BİR KARIŞ OLUNCA ATILIR DEMİŞLERDİ AMA KULANAN ARKADAŞLAR VARSA NEZANAN ATILICAĞINI YAZARLARSA SEVİNİRİM

İlaçma yaparken dikkat edilmesi gereken ilaç asla ilaçlama tankına dökmeyin
ayran halinde dökün önce bir kapta su ile karıştırın öyle dökün
yaban yulafında erken dönemde atılan ilaç buydağdayda sararma yapar buda
üründe verim düşüklüyü ve yaban yulafına fayda kesinlikle geç atılmalı
ve en az 400 lt ve 600 lt plastik ilaçlama makinası ile atılmalı
Burda altın kural asla su dolu tankı 10 dekardan fazla yere atmayın kesinlikle faydası olmaz
yaban yulafı ilacı atarken ilacı içini asla yaprak gübresi ve buna benzer sıvı gübre
atmayın ilacın faydası olmaz ok bunlara dikkat etmeli

altansat link=topic=39026.msg337667#msg337667 date=1297188336' Alıntı:
yapan yulafında erken dönemde atılan ilaç buydağdayda sararma yapar buda
burda altın kural asla su dolu tankı 10 dekardan fazla yere atmayın kesinlikle faydası olmaz
yaban yulafı ilacı atarken ilacı içini asla yaprak gübresi ve buna benzer sıvı gübre
ben 400 litreye 25 gr. grensteri 25 dönüme atıyorum gayette memnunum bizde dönüm 1000 m kare

sami ÖZKAN link=topic=39026.msg337736#msg337736 date=1297193381' Alıntı:
ben 400 litreye 25 gr. grensteri 25 dönüme atıyorum gayette memnunum bizde dönüm 1000 m kare
dikkat edersen yaban yulafı dedim ok topik için yazdım ben
bizde dönüm 2500 m2 ok

Yabani ot ilacı ile yaprak gübresi veya burada bahsedilen çinkonun karıştırılması birbirini olumsuz etkilemez mi biri vitamin diğeri ise bitkiyi olumsuz etkileyen bir madde. Deneyenler yararını görüyorlarmıdır acaba? Yorum yaparlarsa sevinirim.

altansat link=topic=39026.msg337667#msg337667 date=1297188336' Alıntı:
yaban yulafında erken dönemde atılan ilaç buydağdayda sararma yapar buda
Burda altın kural asla su dolu tankı 10 dekardan fazla yere atmayın kesinlikle faydası olmaz
arkadaşım benim ilaç makinem 600 lt benim bildiğim tulumbayı senin dediği altın kuralı bilmem ama 1000 metre kare yere 25 lt - 30 lt su gelmesi gerektiğidir ben dölümüne 30 lt su ile ilaçıda 10 dölüm ataçak şekilde hazırlayıp attım bir fayda göremedim ama daha önceki yazdığım iletidede dediğim gibi bu topik ilacı karacimen otunun erken döneminde atılması gerekli imiş bene ziraat mühendislerinin söylediğini söylüyorum

yanlız adam link=topic=39026.msg337984#msg337984 date=1297252466' Alıntı:
arkadaşım benim ilaç makinem 600 lt benim bildiğim tulumbayı senin dediği altın kuralı bilmem ama 1000 metre kare yere 25 lt - 30 lt su gelmesi gerektiğidir ben dölümüne 30 lt su ile ilaçıda 10 dölüm ataçak şekilde hazırlayıp attım bir fayda göremedim ama daha önceki yazdığım iletidede dediğim gibi bu topik ilacı karacimen otunun erken döneminde atılması gerekli imiş bene ziraat mühendislerinin söylediğini söylüyorum
arkadaşım polemik yapmana gerek yok sen başka anlıyon ben yaban yulafına dedim sen nasıl atarsın atmasın bizi bağlaz ok ben yaban yulafı için yazıyorum ..............................

altansat link=topic=39026.msg338737#msg338737 date=1297372609' Alıntı:
arkadaşım polemik yapmana gerek yok sen başka anlıyon ben yaban yulafına dedim sen nasıl atarsın atmasın bizi bağlaz ok ben yaban yulafı için yazıyorum ..............................
benim polimikle işim olmaz zaten dediğin gibi yaban yulafını öldürüyor ama bu ilaçı satarken hem yaban yulafına hemde karaçimeni öldürür diye satıyorlar benim amacım bu ilacı kullanan arkadaşların bilgilendirmek eğer kara çimenin boyu 5 parmağı geçtiğse ilaçın faydası olmuyor karaçimene karşı ben zararını çektim sizde çekmeyin diye anlatıyorum.

Ben araziyi 2ye böldüm2 senedir granstar atıyorum bu sene değiştirecem hep aynı ilacı attığın zaman aynı tarlaya otun bağışıklık sistemi artıyo ve ilaç etki etmiyo inşallah yanlış bilmiyomdur

gecen sene ilk defa bende kaba ot için granstar attım ama mavi çiçek açan sarmaşık gibi bir ot türü var onu öldürmedi bazı otlara etkilemiyor etki alanı sfari ilaçına göre daha az ama genel olarak iyidi

Her ilaç her otu öldürmüyo tarlada ara ara ot olursa aslında atılmayacak çünkü o az olan otlar tarlaya gübre ama bizler ne yapıyoruz atıyoruz

Her ilaç her otu öldürmüyo tarlada ara ara ot olursa aslında atılmayacak çünkü o az olan otlar tarlaya gübre ama bizler ne yapıyoruz atıyoruz

ama bugdayın içinde cıkan otlar gübre olmuyorki buğday biçilene kadar kuruyor gübre olması için yaşken torragın altına gömmek gerek