Ynt: BUĞDAYLARA ATACAĞIMIZ İLAÇLAR.
satocan58 link=topic=39026.msg337110#msg337110 date=1297108220' Alıntı:
Gardas o cinkoyu nerden tegmin edebiliriz. Tarim kredi Koop. larda varmidir yoksa zirai ilac satan her yerden alinirmi. Birde bi kutu kac dönüm ilaclar ve maliyeti nedir. Sanirim holder de ot ilaciyla karistiracaksin. Ben yaprak gübresi arastiriyorum, varmi tavsiyen kardeslemeye faydali birsey. Tabi cinkoyla ayni anda atabilicek bisey olursa sevinirim. Yani 3ü bir arada....
tarımkredilerde gübretaşın combisi var.içinde herşey mevcut.her markanın ilaçlama alanı farklıdır dekarda.etiketlerin üstünü incelersen hesaplayabilirsin.bu linkten detaylı incelemeyi yapabilirsin;
http://www.gubretas.com.tr/TR/PRODUCTS/pro_detay.asp?gId=3&fId=23
sami ÖZKAN link=topic=39026.msg337123#msg337123 date=1297108496' Alıntı:
çinko hangisi birde ne etkisi var ben estern ve grensterden başka bilmiyorum ayrıca geçen yıl sarıpas oldu ilk defa sarıpas için bunların içine nasıl bir karışım yapılabilir cihan bunuda bir araştırma imkanınız olurmu teş.
5 ve 6. resimdeki abi çinko.doktor tarsanın ürünüdür.sarıpaş dediğin ne abi???
İZ ELEMENTLER | Çinko (Zn)
Docto-Zinc | Nutrion Zn15
%15 EDTA Şelatlı Çinko
Topraktan ve Yapraktan Uygulama Preparatı
Çinkonun Bitkilerde Fonksiyonu
Çinko bitkilerde bulunan çoğu enzim sistemlerinde katalizör olarak rol alır.
Zn içeren enzimler nişasta ve azot metabolizması için önemli olabilir.
Zn Tryptophan-Amino asit sentezini kontrol eder, bu da önemli bir büyüme hormonu olan auxin'i uyarır.
Çinkonun Topraktaki Yarayışlılığı
Zn çoğu zaman toprak organik komplekslerine tutulu durumdadır ve yüksek pH bitkiye yarayışlı Zn oranını düşürür.
Ayrıca aşırı Fosfor(P) uygulamaları da bitkilerde Zn noksanlığına sebep olur.
Çinko Noksanlığı
Çoğu durumda bitkilerde kısa boğum arası oluşumu ve yaşlı yapraklarda kloroz görünümü Zn noksanlığının belirtileridir. Yapraklarda sarı küçük lekeler belirir. Meyve ağaçlarında bir sonraki sezon göz, tomurcuk ve sürgünler ölür; yapraklar erkenden dökülürler. Bitki büyümesi gecikir, aksar.
Çinko Noksanlığına Hassas Bitkiler
Buğday, mısır, pamuk, çeltik, arpa, yulaf, fasulye, yeşil sebzeler, narenciye, üzüm, elma, armut
Tescil Belgeleri
Docto-Zinc | Nutrion Zn15