Bugdaylara 2. pas kulleme septorya ilaci atimi 2014

Ynt: Bugdaylara 2. pas kulleme septorya ilaci atimi 2014

bereketli olsun Gürkan hocam, maşallah çok güzel buğdayların var...

Bereketlı olsun Gürkan abi. Naptın da bu kadar ıyı yetiştirdin. Başaklarda 50 60 dane var sanırım. Dekarda 600 kg ve üzerı olur tahminimce.

Hey Maşallah bereketli olur inşallah Gürkan Hocam... Geçen ziraatçiler bizim buradaydılar süne çok ama bu sene süne ilacı atımı yasak dediler... Bizim aşağı ki köyde adam pasa karıştırıp atarken yakalamışlar tarladan direk dışarı çıkarmışlar ceza kestiler mi bilmiyorum ama...

Aygün ATALIK link=topic=75001.msg884127#msg884127 date=1398451614' Alıntı:
kolay gelsin Gürkan abi buğdayların maşallahı var
Tesekkurler aygun, insallah sizinkiler de guzel olur
ufukk link=topic=75001.msg884130#msg884130 date=1398451778' Alıntı:
Kolay gelsin Gürkan hocam,
Her sene olduğu gibi bu senede masraftan ve çalışmaktan kaçınmadın buğdaylar için , maşallah çok güzel ekinlerin.
İnşallah hasata kadar bu güzel tablo tüm çiftçiler için devam eder. Hepimizin dertleri ve kaygıları orta.
Sagol ufuk abi, maddi imkanlar elverdikce, herseye gerektigi hizmeti vermeye calisiyoruz, tabii allah ne verirse karsiliginda, sonucta bizim cabamiz da bir yere kadar
alipasalierkan link=topic=75001.msg884132#msg884132 date=1398451920' Alıntı:
Güzel paylaşım Gürkan abi. Maşallah. İnşallah hayırlısıyla biçiminide görürüz...
Tseekurler erkan, mahsul guzel, forumla paylasmak da guzel
gaggoş link=topic=75001.msg884138#msg884138 date=1398452644' Alıntı:
maşallah...ALLAH nazarlardan korusun...
Yorum icin cok tesekkurler, darisi tum ciftci arkadaslarimin basina, allah emeklerimizi gorur bosa cikarmaz
ademin link=topic=75001.msg884158#msg884158 date=1398455540' Alıntı:
Maşallah birşey kalmamış yapacak. Adamın biri buğdaya ot ilacı falan atarken sune ilacını da atmış sebebi ise anaç süneleri şimdiden öldüreyim de yumurtlamasinlar :) aklın yolu birdir
Tesekurler yorum icin, insallah sizinkiler de iyi olur. Aslinda adam hakli, duz mantik bakarsak yumurtlamadan yavru olmaz :))

Element21 link=topic=75001.msg884159#msg884159 date=1398455647' Alıntı:
Kolay gelsin bereketli olur İnşAllah. Zahmet olmazsa buğdayın cinsini ve dekara ne kadar göbre attığını yazarmısın abi daban bahar gübresi olarak..
kom*-*
Teseekurler, darisi basiniza. Resimlerdeki cesitler syrena odeska ve enola, tabana 18kg kukurtlu 20.20, uste 10+10 iki seferde ure, 18kg 33 nitrat var

SALİH29 link=topic=75001.msg884161#msg884161 date=1398456559' Alıntı:
maşallahı var bugdayın cinsini sorcaktım ne olursa olsun bizim buralarda olmayacagı kesin

Yorum icin tesekkurler, resimlerdekiler syrena odeska ve enola. Diğer ektiklerim kirkpinar agasi, genesi, bc lira ve rumeli cesitleri

tavaslı_okan link=topic=75001.msg884162#msg884162 date=1398456890' Alıntı:
abi bereketli olsun... ALLAH nazardan saklasın maşallah ekinler çok güzel... bizimkiler aşırı boylanmadan son yağmurda yatanlar oldu sizde yoktur umarım....
Tesekkurler okan, suan yatma yok, tane tutunca belli olacak

ErmanHoca link=topic=75001.msg884163#msg884163 date=1398457137' Alıntı:
MaşaAllah güzel ekinler Gürkan Hocam sizin oralar hep yağışlı gösteriyornasıl ekinler ? burda valla damla yok...
Tesekkurler hocam, bu kis ilik ve yağışlı geçti, ilkbahar da yagisli geciyor. Yagislar oyle cok yogun degil, ama sık sık yagdigi icin mahsuller icin cok iyi geliyor. Oglen saat 2 de bugdaylara bakiyoruz, yapraklar su gibi hala, cig gec kalkıyor, bize dusen mantarla mucadele etmek oluyor
omerfarukkoc link=topic=75001.msg884165#msg884165 date=1398457202' Alıntı:
Maşallah Gürkan Abi, Buğdaylar Çok Güzel, Emeklerinin Karşılığını Alırsın İnşallah... Yalnız Ufuk Abinin Dediği Gibi, Senin Biçeri Değiştirmen Lazım :)
Tesekkurler omer, darisi basiniza. 1530 un motoru gecen sezon sonu yaptirdik, adam boyu bugday olsa gene yer, gunluk is başarısı 60,70 dekar en fazla olur

YUSUFTUYLUOGLU link=topic=75001.msg884167#msg884167 date=1398457402' Alıntı:
maşallah çok güzel bereketli olsun inşallah..
Sagol abi, hepimizin mahsulu bereketli olur insallah
L.burgazlı link=topic=75001.msg884172#msg884172 date=1398458204' Alıntı:
bereketli olsun abi buğdaylarının maşallahı var.bizde bugün havayı iyi bulmuşken pas ve amino asiti uygulayıp ne zaman derseler artık süneyi bekleyeceğiz
Sagol topragim kolay gelsin size de bereketli olsun, cicek ektiniz mi?
İsmail Pelit link=topic=75001.msg884174#msg884174 date=1398458700' Alıntı:
gürkan abi sadece maaşallah diyebildim buğdayların durumu çok çok iyi :) Allah biçiminide göstersin bende yaptığın uygulamaları merak ediyorum bizim oralarda ne yapsak böyle ekin olmaz ama referans olmuş olur bereketli olsun :)
Ismail tesekkurler, iklimin ve topragin bize sundugu imkanlari, daha da ileri götürmeye calisiyoruz. Toprak tahliline gore duzenli ve bolerek gubreleme, zamaninda dar ve genis yaprakli ot mucadelesi, zamaninda kok bogaz fungusiti, gerekirse ysprak gubreleriyle takviye, verim ve kalite icin olmazsa olmaz pas septorya kulleme fungusitleri. Tane dolum doneminde de sune mucadelesi olmazsa olmaz
şadan aysul link=topic=75001.msg884177#msg884177 date=1398460587' Alıntı:
Vay maşallah İnş hayırlısı ile hasat olur bizde ekinler kurumaya başladı galiba biçer girmicek tarlalar olcak
Allah hayirli yagis nasip etsin insallah, çiftçinin hali ortada
Gökhan ÖZKAN link=topic=75001.msg884183#msg884183 date=1398462569' Alıntı:
maşallah güzel ekinler var.Allah güle güle yedirmyei nasip etsin
Teseekurler, amin cumlemize
sebazios link=topic=75001.msg884184#msg884184 date=1398462931' Alıntı:
Gürkan gerek yokmuş aslında. Anladım, tedbir olsun, bakımdan yana noksan kalmasın diye atmışsın ama tüm fotoları detaylı inceledim, şahsen pas göremedim. Fungusitin zararı olmaz ama ilk uygulama bu yıl için yeterli olmuş gibi görünüyor.

Bu arada 15. fotodaki yaprak kondisyonuna bayıldım. Ordan çok az birşey ota biçip hayvanlara ver ve izle, ne demek istediğimi anlarsın..
Yorum icin tesekkurler alan alan kulleme problemi var, o yuzden attik. Pas ilaclari genel olarak verime cok olumlu yansiyor, basak hastaliklarinin onune geciyoruz, gluten artisi, sap veriminde artis oluyor. Toplamda dekara 5 lira bu ilaclamanin maliyeti, geri en az 20-30 lira olara donuyor, duruma gore degismekle birlikte... Bugday genetiginde var olan verim potansiyeli ne yaklaşıyor,hic ilaclanmayan yere gore dekara en az 20-25 kg verim artisi oluyor, gluten puanlarinda artis, dekara 2-3 balya fazla çıkıyor. Yapraklari ozellikle cektim, tek senin dikkatini cekti. Bayrak yapragini ne kadar saglikli, yesil ve buyuk, genis tutabilirsek verim o denli artar. Bugdayda verim buyuk oranla bsyrak yapragina sonra ikinci yapraga bagli, fotosentez alani ne kadar genis ve saglikliysa verim de o derece yuz gulduruyor
Anıl Tiraki link=topic=75001.msg884186#msg884186 date=1398463713' Alıntı:
Maaşallah abi buğdayların çok güzel biçerken de güzel olur inşallah.
Sagol anil, insallah sizinkiler de guzel olur, basladin mi cicek ekimine?
samecionur17 link=topic=75001.msg884191#msg884191 date=1398466757' Alıntı:
Esperia ya mı ?Benimde golia ve sekreterler aynı bu şekilde bakalım en ıyı verımleri hangi buğday cınsınden alıcaz bende cok merak edıyorum.Trakya için mükemmel bir yıl diyebilirim bu yağmurlar buğdaylara sulama gibi geldi rekor yıllardan biri olucak gibi.
CİHANGİR link=topic=75001.msg884201#msg884201 date=1398490339' Alıntı:
Maşallah çok güzel görünüyor buğdaylar inşallah hasadıda iyi olur emeklerinizin karşılığını alırsınız
Tsekkurler cihangir abi, sizinkiler de bereketli olsun insallah, kolay gelsin

Abi Maşallah Seninkiler Ne Güzel Olmuş Ağırlıklara Kadar Gelmiş Boyu Maşallah.. İnşallah Bereketli Olur Güzel Paylaşım.. :)

maşallah .mevlam bereketi bol hasatlar nsp etsin Gürkan bey.
Mevlam nazardan saklasın . emeklerinizin karşılığnı misliyle verir inşallah.

slm kolay gelsin. gürkan ilk ilaçlamda hangi ilacı kullandın. ilk ilaçlamyı hangi tarihte yaptın. biraz erken olmamişmi 2. ilaçlama için (varsayımsal olarak ilk ilaç tarihine göre duett süper kullandıysan)

ilk ilaçlamayı 2 nisan gibi playmure ile yapmişsın onun yerine duett süper i tek atımla kurtarabilridin bence.

GÜRKAN link=topic=75001.msg884270#msg884270 date=1398519221' Alıntı:
Yorum icin tesekkurler alan alan kulleme problemi var, o yuzden attik. Pas ilaclari genel olarak verime cok olumlu yansiyor, basak hastaliklarinin onune geciyoruz, gluten artisi, sap veriminde artis oluyor. Toplamda dekara 5 lira bu ilaclamanin maliyeti, geri en az 20-30 lira olara donuyor, duruma gore degismekle birlikte... Bugday genetiginde var olan verim potansiyeli ne yaklaşıyor,hic ilaclanmayan yere gore dekara en az 20-25 kg verim artisi oluyor, gluten puanlarinda artis, dekara 2-3 balya fazla çıkıyor. Yapraklari ozellikle cektim, tek senin dikkatini cekti. Bayrak yapragini ne kadar saglikli, yesil ve buyuk, genis tutabilirsek verim o denli artar. Bugdayda verim buyuk oranla bayrak yapragina sonra ikinci yapraga bagli, fotosentez alani ne kadar genis ve saglikliysa verim de o derece yuz gulduruyor.

:D İkimizde aynı ayrıntılara bakıyoruz..

Fotosentez alanı ve yaprak enişliği hakkında söylediklerine bir ekleme de ben yapayım:

Yapılan araştırmalarda tane dolumu ile yaprak yüzeyinde birim alana (cm2 ' ye) düşen klorofil miktarı arasında doğru orantılı bir ilişki saptanmış. Yani bayrak yaprağının genişliği başak boyunu belirlerken, rengi de ne kadar güçlü, ne kadar koyu bir yeşil ise, kurağa dayanıklılık ve tane dolumu da aynı oranda artıyor.

Bu bir nevi bitkinin ihtiyaç göstergesi. 15. resimdeki buğday maşallah her şeye doymuş. Ötesi zor olur.

yok abi ayçiçeklerini daha ekmedik yerler biraz daha ağır.bu haftaki yağmurlar geçsin ondan sonra nasipse uzun diş tırmıkla havalandırıp bir gün sonra ekmeye başlarız sizde durumlar nasıl abi

Gürkan bereketli olsun.Maşallah buğdayın saplarıda pırasa gibi kalın(14.foto).İyi bakımın karşılığını kat kat alırsın böyle giderse..

abi s.odeskayı koparatif getirdi yeni oldugu için cesaret edemedik menmun kalırsın inşallah ilerde tavsiye edersen ekeriz soguga dayanıklı çeşit galiba

maşallah Allah esirgesin her şey çok süper babam görünce nas ve felak sürelerini okudu Allah emeğin karşılığını veriyor bende odeska ekmeyi düşünüyordum iki çeşit var kuru ve sulu bilgi verirseniz sevinirim buralarda kuru tarım yapıyoruz birde ben buğdayda ekimle beraber gübreleri kükürtlü olarak ekiyorum ama gübreyi mesela dap ile sülfatı karıştırıyorum toprak tahliline göre tabi siz kükürtlü 20.20 derken hangi gübreden bahsettiniz biraz bilgi verirseniz sevinirim bu yıl çok kurak geçti ama geçen yıl iyiydi ben kuru tarımda bayraktar 2000 ektim tabana dekara 15 kg dap ile 5 kg sülfat attım,üstüne tek seferde 33 lük nitrat 20 kg ve 5 kg yine sülfatı karışık attım,her ekimde kesin kükürt lü gübre kullanıyorum yani sülfatı karıştırıyorum ama karışık halde bu da sorun oluyor dap veya 20.20 ile karıştırırken sülfat önce bitiyor ,eurochem ve timac ın gübrelerini duydum sıvı gübreyide bu siteden orisi duydum fakat bulamadım,yaprak gübresini de 20+20+20+me neu farmın toz gübresini eritip attım bu yörede kök boğazı,pas vs gibi ilaçlamayı yapmayız kısacası bilen yok verime gelince 56 dekar yerden 30 ton buğday çıktı yağışlarda normaldi verim ve bilgi açısından tavsiyeleriniz ne olur..