Mustang bugdaya zararli mi bende mustang aldim atmak,icin?mustang veya cutteng tarzı ilaçmı kullandınız?
Mustang bugdaya zararli mi bende mustang aldim atmak,icin?mustang veya cutteng tarzı ilaçmı kullandınız?
Cutteng tarzı ilaç kullandım evet
Aynı sıkıntı komşu parsellerde de var daha ot ilacı uygulaması yapılmayan parsellerde de varfarkli ilaç kullanan komşu parsellardede farklı çins buğdaylardada varmı aynı sıkıntı
6 mart ta 20 kg üre kullandikBurada da böyle kuruma olmasada alan alan renk değişimleri var. Gübreyi en son me zaman ve kaç kg verdiniz? Köklerle ilgili pek sıkıntı yok.
öncelikle geçmiş olsun resimlerde gördüğüm kadarı ile zarar genelde yaprak uçlarından geriye doğru kuruma şeklinde bu tür zararların başlıca iki nedeni var birincisi toprak kökenli fungal hastalıklar kök boğazı çürüklüğü fusarıum vs. ikinci ilaç uygulaması sırasında atılan yere tekrar ilaç gelmesi ile aşırı dozdan dolayı olan zararlar sizin bitkinin kökleri fena değil ilaç atarken bahsettiğim gibi bir durum oldu mu
Aynı sıkıntı komşu parsellerde de var daha ot ilacı uygulaması yapılmayan parsellerde de var
Toprağım bu hafta yoğun bir şekilde gündendi ekimi yapacağım haftaya tekrardan kök boğaz ilacı humik asit ve sinek ilacını karıştırıp aticam ardından ya nitropower yada 26 nitrat aticamo zaman soğuk ile alakalı gece gundüz sıcaklık farkı 22 dereceyi buluyor amino asit kullanımı soğuk stresini azaltıyor diye biliyorum
Buğdayın cinsi genesi edirne Lalapaşa kavaklı köyü bolgesiSoğuk etkisi ve element eksikliği olabilir.
Buğdayın cinsi nedir ve hangi şehirdesiniz? Bence bu bilgiler de en az fotoğraflar kadar önemli.
3 gündür hava sıcaklıkları çok anormal gündüz 20 derece akşam -5 dereceHerbisit uygulamasından sonraki günlerde hava sıcaklıkları 0 derecenin altına düştü mü?
Hiç ilaç atılmayan tarlalarda da var hocamMustang (= Cutteng) etiketinde ''dondan sonra veya gece don beklentisi varsa uygulamayın'' yazıyor. Bunun etkisi olabilir mi?