Bi arkadaşın başına geldi. Aynı siz gibiydi mibzer eskidiği için toprağın yüzüne bırakıyormuş taneyi oda az verim alıyordu. Şimdi yeni mibzer aldı çok güzel ekinim oldu ben boşa uğraşmışım dedi..
Arkadaşa çok hak veriyorum. Eğer değişim istersen tırtıkale cinsi buğday ek fazla bişi aramıyor heryerde güzel oluyor. Anıza bizde ektik.O nasıl makine oyle. Sen o makineyle tohumları cok derine gomuyosundur.ekim yaparken tohumları derinliğine bak 3.4 cm.yı geçme. Ayrıca aynı tarlaya surekli buğday ekiyosan verim alamazsın. Urun değiştir hiçbişey yapamıyosan arpa ek çok faydasını gorursun. Gubre değiştirmekle falan olmaz. Aynı urunu aynı tarlaya 2 yıldan fazla ekme.
Bende senede 50 dönum yer ekiyorum sulama imkanim yok ama bati karadenizde oldugum icin yagis iyi oluyor fakat tam bugdayi biçmeye 15 gün kala bi yagmur yagiyor bugday simsiyah oluyor ve tane olmuyor bunun bi çözümu var mi
26 nitrat kulanma demişsiniz onun yerine 33 luk nitrat kullan diye bi yorumunuz var sebebi nedir aciklarmisinizKARDEŞİM 20-20 DEN VAZGEÇ.. TABANA EN AZ 30 KG 18-46 DAP GUBRESİ KULLAN 26 NİTRAT ASLA KULLANMA.ONUN YERİNE DÖNÜME 20 KG CİVARI BULABİLİRSEN 33 NİTRAT BULAMAZSAN ÜRE KULLAN..OT İLACINI VS. DEN SONRA PAS İLACINI DA MUTLAKA KULLAN ..BAK BAKALIM VERİMİN ARTIYORMU.....