Buğdayda verim artırma

Bazen bizde de öyle oluyor geçen sene 1.5 dönumden 100 kg bugday geldi yagiş coktu dönume 20 kg dap 25 kg civari bugday attik bugdayin boyu 120cm falan oldu ama tane yoktu

Bi arkadaşın başına geldi. Aynı siz gibiydi mibzer eskidiği için toprağın yüzüne bırakıyormuş taneyi oda az verim alıyordu. Şimdi yeni mibzer aldı çok güzel ekinim oldu ben boşa uğraşmışım dedi..

Bi arkadaşın başına geldi. Aynı siz gibiydi mibzer eskidiği için toprağın yüzüne bırakıyormuş taneyi oda az verim alıyordu. Şimdi yeni mibzer aldı çok güzel ekinim oldu ben boşa uğraşmışım dedi..
63ed47fc4cff43aff6921aacacbd552f.jpg
bununla ekiyoruz için de tek gözü var buğdayı gübreyi aynı yere koyup karıştırıp öyle ekiyoruz

O nasıl makine oyle. Sen o makineyle tohumları cok derine gomuyosundur.ekim yaparken tohumları derinliğine bak 3.4 cm.yı geçme. Ayrıca aynı tarlaya surekli buğday ekiyosan verim alamazsın. Urun değiştir hiçbişey yapamıyosan arpa ek çok faydasını gorursun. Gubre değiştirmekle falan olmaz. Aynı urunu aynı tarlaya 2 yıldan fazla ekme.

O nasıl makine oyle. Sen o makineyle tohumları cok derine gomuyosundur.ekim yaparken tohumları derinliğine bak 3.4 cm.yı geçme. Ayrıca aynı tarlaya surekli buğday ekiyosan verim alamazsın. Urun değiştir hiçbişey yapamıyosan arpa ek çok faydasını gorursun. Gubre değiştirmekle falan olmaz. Aynı urunu aynı tarlaya 2 yıldan fazla ekme.
Arkadaşa çok hak veriyorum. Eğer değişim istersen tırtıkale cinsi buğday ek fazla bişi aramıyor heryerde güzel oluyor. Anıza bizde ektik.

Kardeş mibzerin disk boyutuna bakılacak olursa ektiğin ürün çok derine düşüyor gibi bu da dolaylı olarak çıkışları engelliyor ve ürün kayıplarına neden oluyor. Şahsi fikrim size uygun daha iyi bir mibzer edinmeniz olur.

ustam ekim yaptığın dönemle alakalı uzun süre buğdayın çıkması için gereken şartlar oluşmazsa çıkmaz.
geçen yıl gittim sekreterya diye bir buğday tohumu aldım ektim çuvalı 82tl tarlanın yarısı çıktı yarısı çıkmadı çünkü ekimden sonra birbuçuk ay yağış olmadı gübre ilaç bir şey atmadım ot bastı balyaya biçtim. tarlanın yeri kaymıştı dik yarısı başka üründen bozmaydı yarısı toprağın kendi nemiyle çıktı.

geçen yıl başarısız buğday denemem ovadaydı bu yıl bayıra kıraç araziye ektim tohumu un fabrikasından aldım çuvalı 40tl cinsi buğday :)
tarlayı cumartesi sürdüm pazar günü ızgara çekip tohumu gübre kovasıyla saçtım uzerine yine ızgara çektim.
tabana gübre falan atmadım.
ektiğim gece yağmur yağdı.
Şubat sonunda gübre attım.

tohumu bu gübre kovasıyla saçtım.

ikinci fotoğrafta solda biraz daha soluk bir tarla var orası komşunun sağdaki koyu renk olan soluk tarlanın sonundaki koyu renk olan benim.

soldaki tarlaya tabana gübre atıldı ikinci gübre benimkinden önce atıldı ben ekim yaparken o tarla ekiliydi.
iki tarlada soğandan çıktı uç taraftaki traktörün arkasında görünen yulaftan çıktı.

hatta yerin üzerini kapatırken video çekmiştim toprağın durumunu gör ağlarsın.

tohumun cinsi gübrenin çeşidi o ilaç bu ilaç bunlardan çok ekim yapılacak zaman ve mevsim şartları çıkımı etkiliyor.

Bende senede 50 dönum yer ekiyorum sulama imkanim yok ama bati karadenizde oldugum icin yagis iyi oluyor fakat tam bugdayi biçmeye 15 gün kala bi yagmur yagiyor bugday simsiyah oluyor ve tane olmuyor bunun bi çözümu var mi

Bu yıl bizimde aynı zamanlara denk gelecek gibi.BAYER firmasının ürünleri en iyi

KARDEŞİM 20-20 DEN VAZGEÇ.. TABANA EN AZ 30 KG 18-46 DAP GUBRESİ KULLAN 26 NİTRAT ASLA KULLANMA.ONUN YERİNE DÖNÜME 20 KG CİVARI BULABİLİRSEN 33 NİTRAT BULAMAZSAN ÜRE KULLAN..OT İLACINI VS. DEN SONRA PAS İLACINI DA MUTLAKA KULLAN ..BAK BAKALIM VERİMİN ARTIYORMU.....
26 nitrat kulanma demişsiniz onun yerine 33 luk nitrat kullan diye bi yorumunuz var sebebi nedir aciklarmisiniz