Bende dolaştım az önce buğdayları o kadar yağmura rağmen kısa kalmış dipleri sarı, zaten iki senedir kuraklık vardı şimdi neden böyle oldu anlamadım. Bu da hastalanmış pas olabilir ilaç zararı da yada tohumda problem. Ama kelle çıkarmış bu saatten sonra yapılabilecek bir şey yok gibi, Allah hayırlısını versinHerkese Merhabalar
Bugdayda kume kume kurumalar olustu sebebi ne olabilir tecrubeli abi ve arkadaslarimizin yorumlarina ihtiyacimiz var
Değil. Karakök (takeall) bu. Bende de var yer yer. Kayıp yüzde 10 gibiAşırı yagıslardan dolayı su birikintisi olmus. Bugdayı su kesmiş.
Tarlaların çukur yerlerine uzun süre sular göllendiğinde bitki hava alamıyor ve kanaatimce topraktaki azot posfor vb. Toprakta yıkanıyor. Bitki havasız kaldıgından yıkamadan dolayı azalan makro ve mikro elementleri yeteri kadar alamadığinda bodur kalıyor.
Bu gibi durumda çukur yerlerdeki suları kanallar acarak derhal tahliye yapmamız gerekir . Ben böyle yerleri extra Azot tahliyesi de yaparak biraz kurtardım.
Kışın soğuk gitmemesi de bir sebep. Donlar olursa hastalıklar kırılıyor kışınKarakök hastalığı bunun sebebi, benimde bir parça yerimde var . Kimyasal bir mücadelesi yok . Aşırı yağış ve geçen yıldan kalan bitki artıkları sebebi . Artık olduğu kadar olacak .
Karakök hastalığı bunun sebebi, benimde bir parça yerimde var . Kimyasal bir mücadelesi yok . Aşırı yağış ve geçen yıldan kalan bitki artıkları sebebi . Artık olduğu kadar olacak .
Virüsün ilacı yok. Kurtulabilmek için anızın yakılması lazım, sonrasında sürebilirsiniz.Samani kaldirdiktan sonra toplama saman yapip kalan bitki koklerinin temizlenmesi icin surum yapmak onunuzdeki sezon icin fayda saglar mi munavebe sansimiz yok tekrar arpa olacak yer hayvan yemi icin
Merhaba, bölüm bölüm pas oluşmuş buda yüksek nemden kaynaklanır, hava sıcaklığı 25-26 derecenin üstüne çıkarsa ilerlemez. ama düşük kalırsa çoğalabilir dene verdiyse ilaçlamada yapılamazHerkese Merhabalar
Bugdayda kume kume kurumalar olustu sebebi ne olabilir tecrubeli abi ve arkadaslarimizin yorumlarina ihtiyacimiz var