Bugday

Arkadalar 20 kilo super ekim 20 kilo can attim ama hic atilmamis gibi ne yapmaliyim
20200405_155626.jpg
20200405_155611.jpg

Tarlanın o bölgesinde burdan görüldüğü kadarıyla lokal bir gelişim geriliği göze çarpıyor.
Bu durumda o bölgeye ekim yapılırken yeterli taban gübresi veya tohum düşmemiş olabilir.
Veyada geçen yıl doz aşımı yapılan geniş spektrumlu bir herbisit buna yol açmış olabilir.
Bu zayıf kalan bölgelere yağmur önüne üre atılabilir.
İkincil olarakta ot ilacı ile beraber kardeşlemeyi artırmak için çinko, bitkiyi bulunduğu stres ortamından kurtarmak içinde aminoasit tercih edebilirsiniz.

İlk üst gübreleme her daim üre olmalıdır.26 yeni atılmadıysa 13 15 kg üre atarsanız yağmur önüne hızlı toparlar.
hocam 13 15 kg dıyorusnuz ama bende kendı tarlama 15 18 kg attım babam ıse 20 25 kg attı benımkıler cılız hafıf sarı dururken babamınkıler gelısık yesıl duruyor sen gubreyı az attın dıyor ceyhan99 ekıyoruz balıkesır manyasta bi acıklık getırırmısınız rica etsem

Derinemi gitti bu tohumlar.Derin ekimde bu sorunlar oluyor.Bitki çıkarken aşırı emerji sarfediyor.Sonra gelişemiyor.Kardeşlenme sınırlı oluyor.Yağmur yağarsa azda olsa düzelir.Toprak çatlamışkuraklıktan.

Mrh arkadaslar.ester ve granstar ilacini atarken yaninda gubretasin uan-32 ve aminoasidini 250 şer ml uygulamak istiyorum karisimda sikinti olur mu veya bu dozlar sıkıntı yaratir mi.Not:arazi tasli ve cok kirac

Mrh arkadaslar.ester ve granstar ilacini atarken yaninda gubretasin uan-32 ve aminoasidini 250 şer ml uygulamak istiyorum karisimda sikinti olur mu veya bu dozlar sıkıntı yaratir mi.Not:arazi tasli ve cok kirac
Daha önce bu ilaçları kullanıyorduk bu ilaçlar ekinde stres yapıyor geriletiyor bunun yerine hektaş resital duo yada corwette kullanın