bugday yapraklarinda lekeler

Geçen sene de aynisi oldu.
Yağış yokluğundan.Havaların ve toprağın soğuk oluşundan.
Atilan gübrelerin bitki tarafindan alınmayışı yüzünden oluyor bunlar.
İnşaallah yağışlarla beraber hepsi düzelecektir.Ancak nitrat takviyesi şart.

Valla abi 25 kg üre attık şubatın 15 inde.1 ayda nitrata dönüşüyorsa zaten martın 12 si gibi iyi yağmur almıştık.o zaman aldısa aldı nitratı.Zaten aşırı bir yağışda olmadıki bu nitrat nereye gidecek toprakda duruyodur elbet.Zaten demiyolarmı nitrat üre gibi yağmur yağmasa bile hidrtolize olmaz diye.Atamıcam gübre filan yağışlarla iniallah düzelir hepsi..

Aynı durum bende de var bugün yaprak gübresiyle birlikte azimut attım Ekli dosyayı görüntüle 36756Ekli dosyayı görüntüle 36757

Bunlar septorya filan değil.İklimlerden kaunaklnıyor.Bir soğuk bir sıcak ve kuraklık bu hale soktu.Herkezin tarlası böyle çevremizde.Herkezdemi septorya var.Ama ben her sene bu zamanlarda Arpalarda yaprek lekesi oldğu için fungusit uygulaması yapıyorum.Onlara yapmışlken 60 dönüm kadarda buğday vardı onlarada attım pas ilacını.Aama emin ol hastalık değil bu.Septorya olsa o yaprak uçlarında sararmalarda çok küçük nokta npkta SİYAH sporlar olması gerekir.Septorya başlangıcı öyle oluyor.Bunların tek sorunu sıcak olmadı havalar bu sene ve martın sonunda gelen soğuk hava ve aşırı rüzgardan dolayı yapraklar bu halde...Yinede tedbir için fungusit uyugulası yapmandan zarar gelmez.İleriye dönük bir koruma olur senin için...

Septorya böyle olur