Buğdaylarda oluşan bu hastalık sarı pas mı yaprak lekesi mi başka bir hastalıkmı ve ilaçlı çözümü nedir
Aynı benimde geçen sene arpa olan yerlerde var bide input yapsak boşa masraf mı olurBizde de var abi anıza anız ekim yerlerde özellikle take all oda içi oda içi hep bi çare yok öyle kalıyor orası gelişmeden.
bende pas ilaclarıyla birlikte dekara 100 gr üre +100 gr potasyum nitrat atmayı düsünuyorum burdaki arkadaslar da önermıstı bana gebelesmede suan durumu tarlanın iyi olur hektolitre artar protein oranı artar falan soylüyorlardı ama denemeden bilmem tabi.Merhaba arkadaşlar pas ılaclarıyla ure potasyum atan var mı aranızda, bir kac kişiden duymustum iyi oluyor dıyoorlardı ama bır bayıye sordum sakın karıstırma demıstı
Bende iki yil once olmustu aniza ektigim yerde Raumaa kullanmistim tekrar yesermisti ama bicerken bekletti o yeseren yerdeki basaklar gec olgunlasti harman sonu bictik umarim senin attigin ilacta yeniden yesertirMerhaba
Bugday larda böyle alan alan bu tarz kuruma gibi var niye olabilir çaresi varmıdır yada başına gelen yada mart başında Tocato kullandım bugunde priaxor 100cc kullandım 250gram isabion la
Umarım öyle olur aslında her şeyi dikkat ederek yaparım ama cinsten midir yıldanmıdır bilmiyorumBende iki yil once olmustu aniza ektigim yerde Raumaa kullanmistim tekrar yesermisti ama bicerken bekletti o yeseren yerdeki basaklar gec olgunlasti harman sonu bictik umarim senin attigin ilacta yeniden yesertir
Potasyum ve Azot hektolitre ve protein için çok iyidir. Yılardır potasyum kullanırız özellikle yumuşak buğdaylar için. Biz sıvı kullanıyoruz 40-50 dekar için ikisi 250 maliyet.bende pas ilaclarıyla birlikte dekara 100 gr üre +100 gr potasyum nitrat atmayı düsünuyorum burdaki arkadaslar da önermıstı bana gebelesmede suan durumu tarlanın iyi olur hektolitre artar protein oranı artar falan soylüyorlardı ama denemeden bilmem tabi.
Az bi yerse bosver zaten 5kg ilac olmus 1000tl ya ise yaramazsa bosuna masraf yapma derim Mardinde Diyarbakirda kurumus ekinler basak cikarmadan suruyolar tarlalari bilmem gördünmü o yuzden yazilan ne ise yasayip gorcez artikUmarım öyle olur aslında her şeyi dikkat ederek yaparım ama cinsten midir yıldanmıdır bilmiyorum
Öyle öyle birde oberek cinsi arpa ektim başak çıkarmaya başladı sözde verinliydi görüntü hiç begenmedim başaktaAz bi yerse bosver zaten 5kg ilac olmus 1000tl ya ise yaramazsa bosuna masraf yapma derim Mardinde Diyarbakirda kurumus ekinler basak cikarmadan suruyolar tarlalari bilmem gördünmü o yuzden yazilan ne ise yasayip gorcez artik
Kısmet arkadas sene kurak gitti mi ne yaparsan o kadar batarsın bu is böyleÖyle öyle birde oberek cinsi arpa ektim başak çıkarmaya başladı sözde verinliydi görüntü hiç begenmedim başakta
Çiftçinin karnını yarmışlar kırk tane gelecek seneye çıkmışKısmet arkadas sene kurak gitti mi ne yaparsan o kadar batarsın bu is böyle
Hakkimizda hayirli neyse o olsun,yeter ki saglik sihhat yerinde olsun, kalanı nasilsa olur ama az ama cokÇiftçinin karnını yarmışlar kırk tane gelecek seneye çıkmış
abi elımde potasyum nıtratla ve ure var onlar bıtmedı hala daha onları kullanayım bir sonrakı sezon ınsallah gosterdıklerınızı kullanabılırım.Potasyum ve Azot hektolitre ve protein için çok iyidir. Yılardır potasyum kullanırız özellikle yumuşak buğdaylar için. Biz sıvı kullanıyoruz 40-50 dekar için ikisi 250 maliyet