Buğdaylarda oluşan bu hastalık sarı pas mı yaprak lekesi mi başka bir hastalıkmı ve ilaçlı çözümü nedir
Soğuk tan olmuştur ustam düzelir benimkiler de bu şekildeBuğdaylarda oluşan bu hastalık sarı pas mı yaprak lekesi mi başka bir hastalıkmı ve ilaçlı çözümü nedir
evet ilaçtan hemen sonra oldu ama alçaktan ilaçlama yapmadık ve bütün civar köylerdeki buğdaylarda da aynı hastalık varYakın zamanda ilaçlama yapıldı mı? sanki çok alçaktan ilaçlama yapılıp yaprakları kavurmuş gibi
Yakın zamanda ilaçlama yapıldı mı? sanki çok alçaktan ilaçlama yapılıp yaprakları kavurmuş gibi
soğuk ve yağmurlu geçiyor mevsim bu zamanlarda ilaç attıktan hemen sonra oldu ilaçtan önce yoktuSoğuk durumu nedir sanki soğuktan olmuş gibi ? Yaprağı biraz daha yakından görsek daha net belli olur ama hastalık iste septoriadır pas çeşitleri böyle olmuz
ceyhan 99 buğdayımızYumuşak buğdaylar yurdun tüm bölgelerinde soğuktan etkilendi bu sene
valla öyle ilaçtan sonra olduSoğuk zararı gibi.Heleki ilaç da yeni yapılmışsa ardından soğuk hava stresi de artırıyor.
Tam üstüne bastın Hocam benim de Ceyhan 99 benim de ilaçtan önce yoktu ilaçtan sonra oldu. Biz geçen hafta bir yağış aldık ve şuan 20-24 derece geçiyor çevreden geçenler normal görüyor düzelmiş demekki kendim cuma günü gidebilirsem fotoğraf atarım.soğuk ve yağmurlu geçiyor mevsim bu zamanlarda ilaç attıktan hemen sonra oldu ilaçtan önce yoktu
tmamdir abim saol bu bayrak yaprak donemi hangi zamana denk gelir bizim bolgede.Mutlaka kullan hocam Bursa bölgesi de çok yağışlı ve nemli bahar geçiriyor. Bu zamana kadar kullanmadıysan şuan 100 gramlık bir priaxor uygulaması ile bile hasada kadar korur. Bayrak yaprağı çıksın hemen kullan. Yanında combi-amino asit ile desteklersen biraz verim de farkedebilir.
Merhaba
Bizde de var abi anıza anız ekim yerlerde özellikle take all oda içi oda içi hep bi çare yok öyle kalıyor orası gelişmeden.Merhaba
Bugday larda böyle alan alan bu tarz kuruma gibi var niye olabilir çaresi varmıdır yada başına gelen yada mart başında Tocato kullandım bugunde priaxor 100cc kullandım 250gram isabion la
Uygulamayi indiremiyorum yardimci olabilirmisinizSeptoria başlamış buğdaylarda..
https://www.trakkulup.net/threads/trakkulup-mobil-uygulamasi-nasil-yuklenir.106606/ buradan okuyup indirebilirsinUygulamayi indiremiyorum yardimci olabilirmisiniz