buğday üst gübrelemesi

arkadaşalr konu açılmış daha önceden ama orda net bir cevap yok sonuda tartışmaya gitmiş kapatılmış.

biz bu buğdayın üstüne şubatta üreyi atacazda martta nisanda ne atacaz var mı bir fikti olan devletin yetkili organlarının pek de umrunda değil gibi.

• Beğen
Tepkiler: Aygün 10
Benim bildiğim üre mobil bi gübre yani Zaman'la ayrışan daha sonra bitkiye nüfüz eden bi yapıya sahip yani üre önce toprakta nitrat formuna dönüşüyo sonra bitkiye etki ediyo dolayısıyla üre tek seferde yeterli oluyo diye biliyorum .

• Beğen
Tepkiler: ibo71
Trakya için bana göre 10kg üre Ocak ayı başında.ikinci posta üreyi şubat ayı içinde.nitrat ise yıl kurak geçerse %26 nitrat.yıl yağışlı geçerse %33 nitrat.Nisan 15 gibi.herzaman yağış öncesine denk getirmekte fayda var

arkadaşalar 26 ve 33 nitrat satışları yasak bunu kast etmiştim bizim gibi iç kurak bölgelerde üre olmaz sadece hem de maliyetli olur. napcaz acep

dostlar bugün milli tarım projesinde dinledik toprağımızı nitratla fakirleştirmişiz bunun yerine organik gübre kullanacakmışız. bütün dünyanın kullandığı 33 gübresini yasakladılar nedcemizi bilen varmı şimdiden çözelim. geçen bağfaş gübreleri müdürü konuşuyordu. 21 ve 33 ün 2 milyon ton kullanıldığını bu açığı kapatacak bir alternatif gübre kalmadığını bu gidişle amaonyum sülfat ve üre gübresinin pahalanacağını söylemişti bir ekonomi kanalında. biz bence bu iş bilmedik bürokratların kurbanı olacaz gibime geliyor bu sene hayırlısı bakalım.

Hayvan gübresi kullanıcaz.fakat en ucuz gübre dağıtma römorku 20 bin den başlıyor.kim el atacak bu işe?

Hayvan gübresi atsanda İskender abi kimyasal gübre gibi etkiyi zor yakalarsın. Bir kere hayvan gübresini nerden bulacaksın. Hadi buldun yanmış mı yanmamış gübre mi. Bizim milletimiz gübreyi çöp atma yeri olarak görüyor içinden ne ararsan çıkacak onları işin yoksa temizleyeceksin. Sonra nakliyesi var bu gübrenin vs vs . Kimyasal gübre ile 5000tl ye çözdüğün işi hayvan gübresiyle 50000tl ye zor çözeceksin. Bu işi biz yanlış yapmıyoruz bu işin planını projesini politikasını geliştirenler yanlış yapıyor. Bir kerede çıkıp biz bu işi yanlış yaptık diyen politikacı gördün mü? İş olsun diye değil ya laf olsun torba dolsun. Bu politikalar ihtiyacı çözecek gibi olsaydı Hollandayı çoktaan geride bırakmıştık. 3 tarafı denizlerle çevrili 4 mevsim yaşanan bir ülkede tarımsal üretimde dünyada kendi kendine yetemeyen bir tek biz varızdır herhalde.

Oluşacak bir gubre açığı var.ancak bu kadar arazi organik gubreylede başa çıkamaz.okadar boyutta organik gubre bulunmaz.başka bir yolu düşünülmüştür bence.yukarıda umut arkadssımızn dediği gibi hiç olmadı sulfat atılır.ancak nitrat yerine onun ihtiyacını karşılayacak birşey mutlaka piyasaya sunulacaktır.çunku bolgesel değil tüm ülke genelini kapsayan bir durum.bayrağa çıkan buğdayada organik gubre atamayız.

arkadaşlar ben 20ocakta 20kg üre 20şubatta 20kg üre seklinde uygulama yapmayı düşünüyorum ekerkende 20kg ekin gubresi 4kg cinko sülfat kullandım 26kg toğum cinsi asuncion togum için 20kg saf azot öneriliyor

Ben ocak basinda ya da 25 aralik gibi ureyi atacam hava sartlarina gore 13 kg kullanacagiz
Asuncion hakkinda 20 kg saf azot dogru bugdayin kalitesi dusuk cikiyor verim super

• Beğen
Tepkiler: Aygün 10

arkadaşlar yorumlara bakıyorum bu sorunu tam olarak önemsemediğinizi görüyorum. bakın ülkemizde 33 ve 21 kullanımı 2 milyon tonken bu açığı kapatacak bir alternatif gübre stoğumuz yok diyor bağfas müdürü. yani sülfat atamazsın piyasada ihtiyacı karşılayacak üretim yok. üre atamassın 600bin ton üre üretiliyor ihtiyaç 550bin. e sen bunada 2 milyon ton daha eklersen üre kapanın elinde kalır artık tonu bu dolar kuruyla 2500tlye dayanır. bugün tarım bakanı açıkladı pazartesi cumhurbaşkanı açıkladı çözümü söylediler duymadınızmı organik gübre kullanacakmışız bu gübre sizin sandığınız gibi hayvan gübresi olmasın sakın üzerinde organik gübre yazan litresine bir dünya para istedikleri afilli kutulardaki organik gübrelerden. ben bu soruna çözüm bulacaklarını falan düşünmüyorum belki seneye bu sene bir ağzımız yansın seneye hepsini serbest bırakırlar. benim acizane tavsiyem imkanınız varsa üreyi ve sülfatı bir an önce almanız. sezon geldiğinde zalım fabrikaların eline düşmeyiniz.

• Beğen
Tepkiler: Yyyggg
arkadaşlar yorumlara bakıyorum bu sorunu tam olarak önemsemediğinizi görüyorum. bakın ülkemizde 33 ve 21 kullanımı 2 milyon tonken bu açığı kapatacak bir alternatif gübre stoğumuz yok diyor bağfas müdürü. yani sülfat atamazsın piyasada ihtiyacı karşılayacak üretim yok. üre atamassın 600bin ton üre üretiliyor ihtiyaç 550bin. e sen bunada 2 milyon ton daha eklersen üre kapanın elinde kalır artık tonu bu dolar kuruyla 2500tlye dayanır. bugün tarım bakanı açıkladı pazartesi cumhurbaşkanı açıkladı çözümü söylediler duymadınızmı organik gübre kullanacakmışız bu gübre sizin sandığınız gibi hayvan gübresi olmasın sakın üzerinde organik gübre yazan litresine bir dünya para istedikleri afilli kutulardaki organik gübrelerden. ben bu soruna çözüm bulacaklarını falan düşünmüyorum belki seneye bu sene bir ağzımız yansın seneye hepsini serbest bırakırlar. benim acizane tavsiyem imkanınız varsa üreyi ve sülfatı bir an önce almanız. sezon geldiğinde zalım fabrikaların eline düşmeyiniz.

Aynen öyle çiftçiler için tehlike çanları çalıyor. Herkesin tarlasına yetecek kadar nitrat yerine kullanılacak üre ve sülfalt üretimi yok. Organik gübreciler zengin olacak. Tarlaya organik gübre adı altında bilinmeyen şeyler attırcaklar. Bir çoğu da sahte ürünler olacak muhtemelen. Nitrattan doğan açık çok büyük karşılamak zor olacak. Büyük bir bilinmezlik içine gidiyoruz havada kurak gidiyor Allah sonumuzu hayır etsin.

• Beğen
Tepkiler: ibo71