Buğday ÜRE kullanımı hakkında.

Arkadaslar trakya bolgesinde 10 ocaktan sonra ayazlar gelecegi söyleniyor. Üre gübresini henüz atmadık fakat ay sonuna dogru atacagiz. Yagis yakalandiktan yani üreyi eritebildikten sonra eksi derecelerin olmasi olumsuz bir durum arz eder mi ? Ürenin çalışmasında bir aksilik yasanir mi? Yillarca bu aylarda, donlarda attık iyide sonuclar aldik fakat her kafadan farkli ses cikiyor dusuncelerinizi yazabilirsiniz iyi akşamlar.

Arkadaslar trakya bolgesinde 10 ocaktan sonra ayazlar gelecegi söyleniyor. Üre gübresini henüz atmadık fakat ay sonuna dogru atacagiz. Yagis yakalandiktan yani üreyi eritebildikten sonra eksi derecelerin olmasi olumsuz bir durum arz eder mi ? Ürenin çalışmasında bir aksilik yasanir mi? Yillarca bu aylarda, donlarda attık iyide sonuclar aldik fakat her kafadan farkli ses cikiyor dusuncelerinizi yazabilirsiniz iyi akşamlar.
Taban gübresi olarak ne ve kaç kg gübre kullandın Trakya bölgesinde olduğumuz için eski planlar artık yenisine uymamaya başladı. Bir de nasıl bir gübreleme programı düşünüyorsunuz yazar mısınız?

20.20 taban gubresi 27 kg olarak kullandim. Ocak sonu ve mart basi 15 ve 15 kg olmak uzere üre uygulamasi yapacagim. Hava sartlarina bagli 10 kg nitrat dusunuyorum. Ayrica yaprak gubresinide kök bogazla vermeyi dusunuyorum ama ondan kararsizim.

20.20 taban gubresi 27 kg olarak kullandim. Ocak sonu ve mart basi 15 ve 15 kg olmak uzere üre uygulamasi yapacagim. Hava sartlarina bagli 10 kg nitrat dusunuyorum. Ayrica yaprak gubresinide kök bogazla vermeyi dusunuyorum ama ondan kararsizim.
Şöyle söyleyim taban gübreniz fazla olduğu için buğday azot sıkıntısı çekmeyecektir üreyi bu zamanlarda atarsaniz boşuna ve fazla atmış olursunuz çünkü düşen yağmur trakyada çok az ve toprağın direnci kaldırmayacaktır o yüzden şubatta üre atmanızı öneririm ve üreyide tek seferde atın çünkü trakyada yağmur az olduğu için 2 ye bölmek zarar olarak geriye dönecektir ama siz bölmek istiyorsanız diğer üreyide ileride bugday ile uygulama yapabilirsiniz ama üreyi kullanmayın bu zamanlarda zaten taban gübresi onu karşılıyor. Ben ise bu sene gübreden kaçmayı tavsiye ederim biz şubatta 20 kg üre ve sonda 10 kg nitrat atıp bırakıcaz. Geçen senede gübrenin toprağa ve buğdaya verdiği zararı görmüş olduk.

Evet inşallah gecen yil gibi kurak gecmez. Suanda azotun yeterli oldugunu bende tahmin ediyorum dediginiz gibi ay sonu atmayi dusunuyorum. Ben bölerek atmanin taraftariyim tabiki yagis olmadigi takdirde atmaninda bir faydasi olmaz. Gubrelemede yayarak azot vermenin faydasini yagisli sartlarda gorduk yine yagisli olmasini umarak o sekilde uygulayacagim sanirim. Değerli yorumun icin tesekkur ediyorum.

Gubreyi eritip topraga karıştıracak 4parmak yağmur yağarsa soğuktan kayıp olmaz Ocak sonu atarsanız Şubat'ın 20sine kadar ancak buğdaya yarayisli hale gelir