bunlar ılac ve karıstırma varili
kolay gelsin edirne yağmur dolayısıyla beklemede tohumları nezaman ekeceğiz bakalım kısmet.
sadece humıt verim ve kok gelısımı ıcın yeterlı aslında ama mantar ıcın lamardor bır de cınko da katsaydınız etkısını o zaman daha ıyı gorurudunuz ben 4,5 ton arpa 8 tona yakın bugday kapladım kaplama varılı ıl.kullandıgım malzemeler
10 tona 5 lt bayer lamardor
1 tona 5 lt humıkcan
1 tona 2 kg raxol dasıdol
1 tona 3 kg cınko sulfat
bunların hepsını karıstırma varılınde 50 kg olarak ayarlayıp oyle yaptım
gecen sene sadece bır deneme tarlamda 125 kg farkı gorunce bu sene hepsıne yapmaya karar verdım zahmetlı ama zevklı bır ıs
bunlar ılac ve karıstırma varili
Peki humikcanla kaplama yaparken buğdayda ölçü nedir
Ölçüyü Doğan Can mi verdi1 ton buğdaya 7 litre hümikcan 10 litre su karışımı
1 ton buğdaya 7 litre hümikcan 10 litre su karışımı
Normalde 1 ton tohuma 2 litre hümik asit tavsiye edilir.Fazla da kullanmakta sıkıntı olmaz.Sağlama almış, tohumların hepsini kaplamanızı öneririm.
Sonuçları bizde bekliyoruz , güzel bir çalışma olmuş
Hümik asitle kapladığınız buğdaylarda ve toprağa hümik asit verdiğiniz buğdayların durumu uygulamayalar göre nasıl acaba tavsiye edermisiniz hümik asitiHümik asitle kapladığım tohumla normal ektiğim tohum çıkışta gözle görülür bir fark yaratmadı bu tarladaki buğdayları çamur dolayısıyla köklerini inceleme fırsatı bulamadım.
Topraktan holder ile uyguladığım hümik asitli buğday 3-4 santim çimlenme yapmış diğer tarafta3-4 santimdi. Gözle görülecek hiçbir fark yine yoktu ta ki iki yerden de kökten örnek alana kadar.. inanamadım defalarca her iki taraftanda buğday aldım sonuç hep aynıydı.
Hümik asit uyguladığım tarafta 3 cm lik gözüken buğdayda 3-4-5 er santim kök yapmış durumdaydı.
Uygulanmayan tarafta 3 cm lik buğdayda kök uzunluğu 1-2 cm di.
Bukonuyu takipteyim...