Hangi iklimi seviyor acaba bilginiz var mı hangi bölgede ekim yaptınızBu yil ektim glosayi 450 kilo kuruda aldim sari pas olmasina ramen
merhaba. Bu sene ilk kez kendi cevremde ilk ben ektim. Tohumu sıfır almıstım sanırım kilosu 2 tl ye gelmişti. 1000m2 den yaklasık 750-850 kilo verim aldım ve çok memnun kaldım.hava sartları cok kotu gecmesıne ragmen diger bugdaylarda kararmalar olmasına ragmen gercekten guzel verım aldım. Bana gore eksi tarafı şu bıcım yapıldıktan sonra farkettım kı tohumu cok dayanıksız yanı bugdayda kırıklar vardı dıger bugdaylarda bunu gormedım ama glosa da kırıklar vardı. onun dısında onerırım bıde sulama yapılmadı taban yer ama tarlayı gecen sene bakla ekmıstım nadasa geldi yani. Ekerken 20 20 tabana 3 donume 50 kılo ustune ıse üre 5 donume 50 kılo sekılde uyguladım ılac ta atmadım.
merhaba. Bu sene ilk kez kendi cevremde ilk ben ektim. Tohumu sıfır almıstım sanırım kilosu 2 tl ye gelmişti. 1000m2 den yaklasık 750-850 kilo verim aldım ve çok memnun kaldım.hava sartları cok kotu gecmesıne ragmen diger bugdaylarda kararmalar olmasına ragmen gercekten guzel verım aldım. Bana gore eksi tarafı şu bıcım yapıldıktan sonra farkettım kı tohumu cok dayanıksız yanı bugdayda kırıklar vardı dıger bugdaylarda bunu gormedım ama glosa da kırıklar vardı. onun dısında onerırım bıde sulama yapılmadı taban yer ama tarlayı gecen sene bakla ekmıstım nadasa geldi yani. Ekerken 20 20 tabana 3 donume 50 kılo ustune ıse üre 5 donume 50 kılo sekılde uyguladım ılac ta atmadım.
Yozgat ta ekim yaptim nisanda hic yagmadi ama mayis guzel yagdiHangi iklimi seviyor acaba bilginiz var mı hangi bölgede ekim yaptınız
Yer neresi.?Nisan başından, mayısın 10 kadar yağmur yağmadı, tam 40 gün. Ona rağmen 580 kg bictik. Protein 14 un altına düşmedi, hektoltreside 80 81 geldi .Glosa tavsiye ederim
Ekli dosyayı görüntüle 29565
YER NERESİ ?Nisan başından, mayısın 10 kadar yağmur yağmadı, tam 40 gün. Ona rağmen 580 kg bictik. Protein 14 un altına düşmedi, hektoltreside 80 81 geldi .Glosa tavsiye ederim
Ekli dosyayı görüntüle 29565