Buğday ile karışık Yonca verim ??

Ynt: Buğday ile karışık Yonca verim ??

Hocam Senin Biçerciyi Değiştirmen Gerek Bence, Geri Ekmiş Gelmiş Bugdayı Masallah :)
Benim Tahminimce de 15 Civarı Balya Çıkar ;)

aynı durum bizim yeni yonca da mevcut bir buğday var içinde yoncayı bastırmış bazı yerlerde ama önceki zamanlardan kalan tecrübeme dayanarak söylüyorum 40 dekar buğdaylı yonca ile buğdaysız yonca arasında kg olarak %25 %30 civarı buğdaylı olan daha fazla gelir, önceki yıllarda beğenmiyorlardı otlu diye balyayı bu yıl bakalım nasip 15 güne kadar biçeriz.
ilk biçimden sonra buğdaylar yok oluyor yonca verimine devam ediyor, bereketli olsun inşallah :)

TnisayG link=topic=64603.msg730692#msg730692 date=1365622270' Alıntı:
aynı durum bizim yeni yonca da mevcut bir buğday var içinde yoncayı bastırmış bazı yerlerde ama önceki zamanlardan kalan tecrübeme dayanarak söylüyorum 40 dekar buğdaylı yonca ile buğdaysız yonca arasında kg olarak %25 %30 civarı buğdaylı olan daha fazla gelir, önceki yıllarda beğenmiyorlardı otlu diye balyayı bu yıl bakalım nasip 15 güne kadar biçeriz.
ilk biçimden sonra buğdaylar yok oluyor yonca verimine devam ediyor, bereketli olsun inşallah :)
Burası 42-43 dekar 20 ton çıkar inşAllah..Buğdaylı yoncaya talep var hayvana iyi geliyormuş...
omerfarukkoc link=topic=64603.msg730686#msg730686 date=1365621424' Alıntı:
Hocam Senin Biçerciyi Değiştirmen Gerek Bence, Geri Ekmiş Gelmiş Bugdayı Masallah :)
Benim Tahminimce de 15 Civarı Balya Çıkar ;)
İnşAllah daha fazla çıkar Ömerim..Biçerciyi değiştiremeyiz Halaoğlu :D

ErmanHoca link=topic=64603.msg730696#msg730696 date=1365623237' Alıntı:
İnşAllah daha fazla çıkar Ömerim..Biçerciyi değiştiremeyiz Halaoğlu :D
O Zaman Sıkıntıymış Abi :D Halaoğluya Ayar Vermek Lazım Hasat Zamanı :)

en yakın sürede fotolarını çekip koyayım ekerken yulaf yonca karışım yapıp ektim bu yıl 9. senesi verim düştü ama tarla işleme olmadığı için problem yok

bereketli olsun, geçen sene buğday hasadı gecikmişse başakları kanat( dolap) çırpmış olabilir . fazla bekletmeden ilk biçimi yapmakta fayda var.

nt@hmet link=topic=64603.msg730709#msg730709 date=1365624793' Alıntı:
bereketli olsun, geçen sene buğday hasadı gecikmişse başakları kanat( dolap) çırpmış olabilir . fazla bekletmeden ilk biçimi yapmakta fayda var.
Evet öyle dediler bugday gecikmişti..

43 dekardan 20 ton rahat çıkması lazım hatta üstüne de çıkabileceğini düşünüyorum 60 dekarı bizim de buğday ot karışık yoncanın bakalım artık hayırlısı :)

TnisayG link=topic=64603.msg730775#msg730775 date=1365683442' Alıntı:
43 dekardan 20 ton rahat çıkması lazım hatta üstüne de çıkabileceğini düşünüyorum 60 dekarı bizim de buğday ot karışık yoncanın bakalım artık hayırlısı :)
İnşAllah çıkar...

Bereketli olsun hocam,senin biçerci yarısını tarlada bırakmış benim yoncadan hiç buğday gelmedi,20-25 balye çıkar bencede çok ekin var ama dedikleri gibi çok beklersen yoncayı boğar birde başak açıncaya kadar biçimden zarar edersin.

hacimmet link=topic=64603.msg731255#msg731255 date=1365792421' Alıntı:
Bereketli olsun hocam,senin biçerci yarısını tarlada bırakmış benim yoncadan hiç buğday gelmedi,20-25 balye çıkar bencede çok ekin var ama dedikleri gibi çok beklersen yoncayı boğar birde başak açıncaya kadar biçimden zarar edersin.
Yorum için tşk ler Hacım..Ekin önceki senelere göre baya önde gidiyor 15 güne başak çıkarır..Bi 10 günde başak çıktıktan sonra beklesem mayıs 10 gibi biçerim sanırım..

Yagmurda iyi geldi yoncaya ( yoncadan çok buğday var ama olsun :) ) ilerleyen günlerde yeni fotolarını atacağım..

bugün buğdaylı yere su tuttuk salma sulanıyor şu anda, diz boyu buğday ve her çeşit ot var içinde :) tonaj olarak yüz güldüreceğini düşünüyorum ama inşallah satabiliriz karışık olanı da normal yoncayı da..

Fotoğraflar 2 ipucu veriyor;

*Anıza ekim-işlemesiz tarım üzerine ciddi ciddi düşünmek lazım,

*Yem bitkilerini tahıllarla karışık ekmek lazım,

UÖZKAN.77 link=topic=64603.msg734116#msg734116 date=1366319053' Alıntı:
Fotoğraflar 2 ipucu veriyor;

*Anıza ekim-işlemesiz tarım üzerine ciddi ciddi düşünmek lazım,

*Yem bitkilerini tahıllarla karışık ekmek lazım,

Anız patlatan+rotatiller+2 kez tırmık+mibzer+merdane çekildi buraya..Anız patlatan topragı cevirip gömmediği için bugdaylar derine gömülmedi ve çıktı..Güzün dekara 25 kg dap gübresi ile ekmiştim yoncayı yoncayı çıkarmak için verdiğim 5-6 su da var tüm bunlar buğdayı bu hale getirmiş.

bugün buğdaylı yere su tuttuk salma sulanıyor şu anda, diz boyu buğday ve her çeşit ot var içinde :) tonaj olarak yüz güldüreceğini düşünüyorum ama inşallah satabiliriz karışık olanı da normal yoncayı da..
[/QUOTE]

Tonaj olarak yüz güldürsün de satışı ayarlarız talep var oldukça besleyici ve hayvan hastalıklarına direnci artırıyormuş yeşil biçilen buğday...[QUOTE=TnisayG