Hocam buğdayda gübreleme kadar sulama çok önemlidir sulaya bileceksen tabana bas 25 kg DAP gübresini ondan sonra iki parti DMPP li azot olan ÜRE gübrelerinden 20kg 20 kg iki uygulama yap kardeşlenme zayıfsa çinko azot ve fosfor uygula yapraktan pasa karşı bir ilaçlama yap ondan sonra bak verime
Potasyum kullanılmasını yanlış buluyorum.Buğdayın zaten potasyum alım yeteneği yüksektir.Ayrıca bu formülasyondan gelen fosforda çok düşük seviyede.Ben alta 28kg npk attım üste de 40kg amonyum nitrat atmayı düşünüyorum 2 sefer de bölge yağış alıyor Ekli dosyayı görüntüle 42539Ekli dosyayı görüntüle 42540
Dekara ne kadar fosfor gelmesi gerekiyor Ekim'de bizim buradaki ziraat mühendisi 20kg civarında at yeterli dedi üste 2 defa 20 ser amonyum nitrat %34.4 olandan tavsiye etti h bana az geldi npk 28 attım hayırlı si bakalım üste daha değişik uygulama da yapabilirim28 kg 15.15.15 için fosfor oranın yetersiz kalır
25 kg dap çok fazla hocam naptınız.1 ton dane alsanız bile o kadar fosfor kullanılmaz.Çinkoyuda bağlarsınız.Çinko eksikliğide yaşayabilirsiniz.Aşırıya kaçmamak lazım.Hocam buğdayda gübreleme kadar sulama çok önemlidir sulaya bileceksen tabana bas 25 kg DAP gübresini ondan sonra iki parti DMPP li azot olan ÜRE gübrelerinden 20 20 iki uygulama yap kardeşlenme zayıfsa çinko azot ve fosfor uygula yapraktan pasa karşı bir ilaçlama yap ondan sonra bak verime
25 kg dap çok fazla hocam naptınız.1 ton dane alsanız bile o kadar fosfor kullanılmaz.Çinkoyuda bağlarsınız.Çinko eksikliğide yaşayabilirsiniz.Aşırıya kaçmamak lazım.
Dediklerinizde haklısınız ama bu oran gerçekten çok fazla.Sulu şartlarda bile 18 kg mın üstüne çıkmanın bir anlamı yok.Hocam inan fazla değil. Tesfiyeli taban yerde tava sistemiyle sulamaya uygun arazide bu formulasyonla uygun tohumla 1000 kg dane 500-600 kg saman almak hayal değil. Önemli olan arazi şartları buğday en çok sevdiğim tarım ürünlerinden ama malesef bu şartlarda araziye sahip değilim ama bu şartlarda arade bu uygulamalarla bu verimler alınabilir.
HOCAM GEÇEN YIL 18 KG DAP ATTIM..KURU TARIM TARLA YARI KIRAÇ TI..AMA GEÇEN YIL ÇOK YAĞIŞLI GİTTİ.HATTA ÜST GÜBRELERİ BİLE ÇAMURDAN ZAR ZOR GİRDİK TARLAYA..BAŞAĞIN EN ALT KISMINDA GENELİ 4 LÜ OLDU.AMA 5. GÖZÜ ÇIKARANLAR OLDU AMA GÖZ BOŞ ÇIKTI.YETİŞTİRMEDİ..72 YAŞINDAKİ ESKİ TOPRAK ÇİFTÇİ BABAMIN YORUMU AYNEN ŞU OLDU..OĞLUM TABANA 18 DEĞİL DE 25 KG ATSAYDIN BU BUĞDAY 5. GÖZLERİ DE DOLDURURDU..DEDİ....VE 600 KG VERİM ALDIK..FAKAT DÖNÜME 21 KG TOHUM ATMIŞTIK..ÇOK YAĞIŞ GİTTİĞİNDEN VE GECE AYAZ VE DON OLAYI OLMADIĞINDAN DOLAYI KARDEŞLEME OLMADI VE BUĞDAY SEYREK KALDI...BUNLARI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURARAK BU YIL ÇİNKO HÜMİK ASİT İÇERİKLİ BİR TOHUM KAPLAMA YAPIP KARDEŞLEME DÖNEMİ TEKRAR ÇİNKO FOSFOR AZOT KARIŞIMI BİR SIVI ÜRÜN UYGULAMASI YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM..AYRICA DAP GÜBRESİNİ 25 -27 KG ARALIĞINDA DÜŞÜRME PLANIM VAR.TOHUMDA AYNI ŞEKİLDE 25-28 KG ARALIĞI...25 kg dap çok fazla hocam naptınız.1 ton dane alsanız bile o kadar fosfor kullanılmaz.Çinkoyuda bağlarsınız.Çinko eksikliğide yaşayabilirsiniz.Aşırıya kaçmamak lazım.
GEÇEN YIL 21 KG İDİ..GÖZLE GÖRÜLÜR BİR SEYREKLİK VAR İDİ..HER HALÜKARDA BEN 25 KG IN ALTINA DÜŞMEK İSTEMİYORUM..AMA TABİ 28 E KADAR ÇIKARSA O DA MİBZERİN AYARI TOHUM İRİLİĞİ VS ETKİLERİNDEN OLABİLİR. BİZİM BURALAR 30 A KADAR KALDIRABİLİYOR..PEK SORUN OLMAZ...Hocam formüllerin güzel ama 28 kg tohum çok fazla bu kadar çok tohum attığın zamanda kardeşleme az olur çok sık olur
Tohumu 35kg da atsan zararı olmuyor aekadas gece amcasını yeri ekerken sigorta atıyor benim tarlayida ekiyor ben 25kg gübre 25te tohum Gelibolu atmıştım oda 28kg buğday 25kg gübre atmis 550 kg aldım anaç tohumuda 38kg yanlışlıkla şanzımanlı makinamla atmıştım alt gubrede 50de atsan zararı yokHocam formüllerin güzel ama 28 kg tohum çok fazla bu kadar çok tohum attığın zamanda kardeşleme az olur çok sık olur