Buğday görüntülerim

Ynt: Buğday görüntülerim

ydincbayram link=topic=73676.msg862759#msg862759 date=1394482516' Alıntı:
Açıklama için teşekkürler, forumumuza hoşgeldiniz.
Buğday çiftçisi hep bir arayış içindedir çünkü hiç birimiz alacağımız ürünün miktarını kestiremiyoruz. Oris isimli ürününüzün piyasada bulunan diğer benzer ürünlerden farkı ve en önemlisi üstünlüğü nedir bahsederseniz bu bilgi hepimiz için faydalı olabilir.

Firmamızın ismi Timac Agro Avrasya. Bahsettiğim ürünümüzün adı da Fertileader Oris.
Bu ürünün içinde 3 azot-15 fosfor-4.8 çinko bulunmaktadır.Ayrıca firmamıza patentli seactiv denilen bir madde vardır.bu madde glisin betain adı verilen ve bitkilerde de bulunan bir bio uyarıcıdır. Bitkiler herhangi bir stres altında bu glisin betaini salgılar.biz bu maddeyi dışarıdan verdiğimizde bitkinin çalışma hızı 4 kat artırıyoruz.özellikle buğdayda kardeşlerin saplarında gözle görülen bir kalınlaşma,kardeş başaklarının ana başak gibi büyük olması sonuçlarını alıyoruz.ayrıca yaprak ayasını genişletiyor ve en önemli özelliği hangi bitki olursa olsun içindeki patentli maddesi sayesinde bitkiyi strese sokmuyor yada stres altındaki bitkiye uygulandığında bu stresi ortadan kaldırıyor.

Herkes bence az çok haklı bu sene istisnai senelerden biriydi havaların sıcak gitmesi yağmurun az düşmesi çok kardesleme olası bazı yerlerde kok hastalıkları gibi...İşallah hayırlısı olur kımse zor durumda kalmaz.
Şu bir gerçek ki buğday nasıl çıkarsa oyle gider arpada ole gider tohum yatağını ıyı hazırlamak ve tohumu derıne atmak tohumun guclu çıkmasını saglıyacaktır tabı güçlenen kökte hastalıklara,yağmura veya kuraklığa buğdayın dayanıklılığını arttıracaktır...
Her zaman sunu derım yasım genç ama sunu babamdan ogrendım buğdayı bıle saksıya cıcek eker gibi özenerek ekıceksın ve derıne ekıceksın toprağı derın işliceksın...

DecameroNe link=topic=73676.msg862772#msg862772 date=1394482972' Alıntı:
Firmamızın ismi Timac Agro Avrasya. Bahsettiğim ürünümüzün adı da Fertileader Oris.
Bu ürünün içinde 3 azot-15 fosfor-4.8 çinko bulunmaktadır.Ayrıca firmamıza patentli seactiv denilen bir madde vardır.bu madde glisin betain adı verilen ve bitkilerde de bulunan bir bio uyarıcıdır. Bitkiler herhangi bir stres altında bu glisin betaini salgılar.biz bu maddeyi dışarıdan verdiğimizde bitkinin çalışma hızı 4 kat artırıyoruz.özellikle buğdayda kardeşlerin saplarında gözle görülen bir kalınlaşma,kardeş başaklarının ana başak gibi büyük olması sonuçlarını alıyoruz.ayrıca yaprak ayasını genişletiyor ve en önemli özelliği hangi bitki olursa olsun içindeki patentli maddesi sayesinde bitkiyi strese sokmuyor yada stres altındaki bitkiye uygulandığında bu stresi ortadan kaldırıyor.

Ürünü kullandığınız yerlerdeki hasat sonuçlarını da hasat zamanında ve daha öncesinde görsellerle paylaşırsanız iyi olur. İnşallah işimize yarar bu ürünler.

ydincbayram link=topic=73676.msg862817#msg862817 date=1394484809' Alıntı:
Ürünü kullandığınız yerlerdeki hasat sonuçlarını da hasat zamanında ve daha öncesinde görsellerle paylaşırsanız iyi olur. İnşallah işimize yarar bu ürünler.

manisada çok yaygınız aslında.turgutluda gökhan gökkaynak isimli bir ziraat mühendisi arkadaşımız görev yapmakta.

slm arkadaşlar koyduğum buğday fotolarında .Decamerone nin dediği oris o buğdaylarda kullanılmadı . Orisi kullandığım yerlere otomabille ulaşamadım . ama onların fotolarınıda koymak isterim .Ben ismi gecen timac firmasını katı,sıvı gübrelerini kullananlarla birebir görüştüm . kullananlar çok memnun tavsiye ede bilirim . Ayçiçekleri için katı gübrelerinide kullanıcaz ,zamanı gelince yine sıvılarıda kullanıcaz decamerone kardeşim getiriyor, kendisi ile görüşürseniz çok faydasını görürsünüz , bol kazançlı seneler. ok-*-s

tankut39 arkadasım timac yaprak gübreleri gerçekten piyasada sayılı olanlardan.fakat ayçiçekleri için taban gübresi kullanacaksan eurocereal ı deneyipte kullan.çünkü bizim bölgede ayçiçekte 20-20 standart gübrenin altında kaldı denemede .sadece yağ oranı 2 puan iyiydi .firmanın eleman beyanı ayçieçğine kuvvetli geldiğiydi.ben inanmadım .buğdayda da fark göremedim.ayçiçeğinde vitali bilmem de starter kanola da mükemmel iş yaptı.

DecameroNe link=topic=73676.msg862834#msg862834 date=1394486022' Alıntı:
manisada çok yaygınız aslında.turgutluda gökhan gökkaynak isimli bir ziraat mühendisi arkadaşımız görev yapmakta.
Gökhan isimli arkadaşımızı tanıyorum, bağ fidancılığı da yapmakta kendisi, irtibata geçerim muhakkak.

doğrudur.ayçiçeğinde daha iyi olabilir potasyum var cünkü.senin yazdığın orisi denemeyi düşünüyorum.fakat benim uygulamam 100 gr basfoliar aktiv ve 50 gr fertilon combi 2 olacak.iksini uygun olursa karsılaştıracam.orisin fiyatı nedir.benim uygulamamda maliyet 4-5 tl olacak dönüme

EMINELCIN link=topic=73676.msg863075#msg863075 date=1394524852' Alıntı:
doğrudur.ayçiçeğinde daha iyi olabilir potasyum var cünkü.senin yazdığın orisi denemeyi düşünüyorum.fakat benim uygulamam 100 gr basfoliar aktiv ve 50 gr fertilon combi 2 olacak.iksini uygun olursa karsılaştıracam.orisin fiyatı nedir.benim uygulamamda maliyet 4-5 tl olacak dönüme
Gubrelerimiz ayciceginde normal dozlarda(20kg) kullanildiginda yaprakları çok büyütüyor. Bu da kurak mevsimde yapraktan su kaybina neden oluyor. Bu nedenle biz ayciceginde 10-12 kg öneriyoruz. Bu miktarlarda hem büyüme orani dengeli oluyor hem de maliyeti 20 kg 20-20 fiyatina denk geliyor.
Yaprak gubrelerimizin fiyati ortalama olarak 300cc dozunda kullanildiginda 7-9 lira arasında değişiyor.
Gerçek su ki bizim yaprak gubrelerimiz yurtdisinda biostimulant adi altında satiliyor. Ancak Türkiye de bu siniflama henüz olmadigi için yaprak gübresi adi altında satiliyor.

buğdayların maşallahı var. daha da güzel olacaklar inşallah. mevki olarak kırklareli yolu yeniköy nacak tarafı gibi geldi bana. alttaki yapraklarda erken dönem septorya tritici belirtisi gibi geldi bana. kum yerlerde nispeten erken beliriyor. kök boğaz olarak input kullanın.

yatma konusuna gelirsek, benim yatan buğdayım yoktu, taa ki akşamki kar yağışına kadar. kar yağışından sonra karla karışık yağmur başladı, sabah baktım ayakta olan buğdaylar ağırlığa dayanamayıp yatmış. tohum en fazla dekara 21 kg attım. genellikle 19-20 kg attım. 1. madde demekki sık ekim bunun kaynağı değil. 2. madde, gözlemlerime göre nerede gübre üst üste binmiş oralarda yaslanma var. genellikle yastıklamalarda. normal sıralarda da üst üste binen yerlerde. hatta bir tarlamın çıkma sırasında iki kez geçtim, fıçıdaki gübre bitsin diye. en son ektiğim tarla. tarlanın hiçbir yerinde yok, iki kere gübre gelen yerde yaslanma var demekki fazla gübre de tetikliyor. 3. buğday çeşidine göre de yatma oranı değişiyor. mesela midas genesi yada bc lira çeşitleri ni,speten kısa boylu, diğer buğdaylara göre arkadan geliyor kök yapısı daha iyi ve sapı , kardeşleri nispeten daha sağlam. midaslarda yaslanma çok az. genesilerde yaslanma hiç yok. bc lirada çok az. öte yandan enola gibi çeşitler ılıman havada direk boya gitti, yeterli kök yapmadan ve kardeşleri güçlendiremeden.. kök , yağışlardan ötürü ıslanan geniş yaprak aksamını taşımakta güçlük çekiyor, ve akşamki kar yağışında olduğu gibi, buğday yapraklarındaki kar, arkasından gelen karla karışık yağmur sebebiyle iyice ıslandı, ağırlaştı, ve sonuç olarak yattı. nacizane fikirlerim.

GÜRKAN link=topic=73676.msg863365#msg863365 date=1394556774' Alıntı:
buğdayların maşallahı var. daha da güzel olacaklar inşallah. mevki olarak kırklareli yolu yeniköy nacak tarafı gibi geldi bana. alttaki yapraklarda erken dönem septorya tritici belirtisi gibi geldi bana. kum yerlerde nispeten erken beliriyor. kök boğaz olarak input kullanın.

yatma konusuna gelirsek, benim yatan buğdayım yoktu, taa ki akşamki kar yağışına kadar. kar yağışından sonra karla karışık yağmur başladı, sabah baktım ayakta olan buğdaylar ağırlığa dayanamayıp yatmış. tohum en fazla dekara 21 kg attım. genellikle 19-20 kg attım. 1. madde demekki sık ekim bunun kaynağı değil. 2. madde, gözlemlerime göre nerede gübre üst üste binmiş oralarda yaslanma var. genellikle yastıklamalarda. normal sıralarda da üst üste binen yerlerde. hatta bir tarlamın çıkma sırasında iki kez geçtim, fıçıdaki gübre bitsin diye. en son ektiğim tarla. tarlanın hiçbir yerinde yok, iki kere gübre gelen yerde yaslanma var demekki fazla gübre de tetikliyor. 3. buğday çeşidine göre de yatma oranı değişiyor. mesela midas genesi yada bc lira çeşitleri ni,speten kısa boylu, diğer buğdaylara göre arkadan geliyor kök yapısı daha iyi ve sapı , kardeşleri nispeten daha sağlam. midaslarda yaslanma çok az. genesilerde yaslanma hiç yok. bc lirada çok az. öte yandan enola gibi çeşitler ılıman havada direk boya gitti, yeterli kök yapmadan ve kardeşleri güçlendiremeden.. kök , yağışlardan ötürü ıslanan geniş yaprak aksamını taşımakta güçlük çekiyor, ve akşamki kar yağışında olduğu gibi, buğday yapraklarındaki kar, arkasından gelen karla karışık yağmur sebebiyle iyice ıslandı, ağırlaştı, ve sonuç olarak yattı. nacizane fikirlerim.

bizim de söylediğimiz zaten bu.fazla gübreleme (erken degil) sık ekim,çeşit,cılız sap,yağmurların yaprakları ağırlaştırması,ve en önemlisi mevsim gibi sebepler bu yatmaları tetikliyor.

yaslanmalar kalkacak da iyice hasır gibi yatanlar maalesef..