oldukça yüksekmiş valla çok şaşırdım.Bizdede 1 dönüm 1000m2. Açıklanan fiyatta 1000 m2 üzerinden hesaplanıyor.
oldukça yüksekmiş valla çok şaşırdım.Bizdede 1 dönüm 1000m2. Açıklanan fiyatta 1000 m2 üzerinden hesaplanıyor.
Bicerciler masallahi var tek amaclari bugun ne kadar cok yer bicerim diye veriyorlar ayari
Konya dönümü 2500 m2dir. İç Anadolu'da 1600m2 olan yerlerde var 1 dönüm. Ama devlette 1000m2 geçer 1 dönüm.Bu 1 dönümün yada dekarın 2500m2 olduğunu ilk kim çıkarmış acaba hep kafa karışıklığına yol açıyor 1dönüm ve 1dekar günümüzde eşittir ikiside 1000m2 yapmaktadır
o zaman soyle soyleyim adam 5 yil vadeli 140000 euro ya makine aliyo taksiti yaklasik pesinati cikinca 22000 euro yillik yuzde en az 20 artmasi ile taksit oldu 26000 euro makine hersene bir traktor kada deger kaybeder onu saymiyorum bile iyi bir usta gecen yil 16000 lira idi sirf makinenin nakliyesi 10000 aldigin her 12 liranin 6-7 lirasi mazot birde hesapta olmayan ariza olursa sen dusun. 150 donum yer ekiyosun 1 lira fazla versen 150 tl zarar edersin ben 1 lira eksik alsam 18000 lira zararim olur fazla ver diye demedim hakkimiz olmayanda gozumuz yok hani diyecem sizin gordugunuz kadar kar etsede icim yanmaz. Sen tarlaya yilda 10 gun gidersin bicerci 3 ay. Sunuda diyeyim bir cok yerde biciyoz sivasta dokmesinin nedeni samancilara bictirirler bedava onlarda samani alir tarla sahibi para vermez onlarda memnun tarla sahibide bizde biciyoz oyle bi sorun olmuyo tabandan bictiriyolar samancilara satip parayi bize veriyolarBicerciler masallahi var tek amaclari bugun ne kadar cok yer bicerim diye veriyorlar ayari
Hic biseyin garantisi yok ciftciligin nasil olsunki aslinda en riskli ciftcilik buzim koy genelde sebze eker en az masraf yapan 40 50 bin lira masraf eder bi tutmassa o borc seneye 100 bin olur sonra tasi taragi satip sehire gitmek zorunda kaliyo onceden 10 bin masraf yapip 100 bin lira kazanan simdi 50 bin masraf yapip 70 bin kazanmaya raziBu devirde en garanti iş çiftçilik, başka iş bilmiyorsan işi bırakmamak en iyisi
Konya dönümü 2500 m2dir. İç Anadolu'da 1600m2 olan yerlerde var 1 dönüm. Ama devlette 1000m2 geçer 1 dönüm.
o zaman soyle soyleyim adam 5 yil vadeli 140000 euro ya makine aliyo taksiti yaklasik pesinati cikinca 22000 euro yillik yuzde en az 20 artmasi ile taksit oldu 26000 euro makine hersene bir traktor kada deger kaybeder onu saymiyorum bile iyi bir usta gecen yil 16000 lira idi sirf makinenin nakliyesi 10000 aldigin her 12 liranin 6-7 lirasi mazot birde hesapta olmayan ariza olursa sen dusun. 150 donum yer ekiyosun 1 lira fazla versen 150 tl zarar edersin ben 1 lira eksik alsam 18000 lira zararim olur fazla ver diye demedim hakkimiz olmayanda gozumuz yok hani diyecem sizin gordugunuz kadar kar etsede icim yanmaz. Sen tarlaya yilda 10 gun gidersin bicerci 3 ay. Sunuda diyeyim bir cok yerde biciyoz sivasta dokmesinin nedeni samancilara bictirirler bedava onlarda samani alir tarla sahibi para vermez onlarda memnun tarla sahibide bizde biciyoz oyle bi sorun olmuyo tabandan bictiriyolar samancilara satip parayi bize veriyolar
Kardeşim doğru diyorsun ama bizde şöyle bir durum oluyor bizim yer Sivasta biraz yüksek bir yerde yani belki Türkiyede son yer biziz biçercinin tek işi biçercilik değil işi bir an önce bitirip memleketine gidip işini gücünü halletmek istiyor onu ikna etsek şöför problem çıkarıyor sözleşmem bitti ben gidicem diye bunları bizzat kendim yaşadım Allah herkese daha çok versin adam 130.000 euroluk makina ile rezil oluyor ama bizi de düşünsün biraz zaten bir işin başını da sonunuda iyi yapan esnaftır her geçen gün biraz daha savsaklıyan değil
Kardeşim doğru diyorsun ama bizde şöyle bir durum oluyor bizim yer Sivasta biraz yüksek bir yerde yani belki Türkiyede son yer biziz biçercinin tek işi biçercilik değil işi bir an önce bitirip memleketine gidip işini gücünü halletmek istiyor onu ikna etsek şöför problem çıkarıyor sözleşmem bitti ben gidicem diye bunları bizzat kendim yaşadım Allah herkese daha çok versin adam 130.000 euroluk makina ile rezil oluyor ama bizi de düşünsün biraz zaten bir işin başını da sonunuda iyi yapan esnaftır her geçen gün biraz daha savsaklıyan değil
o zaman soyle soyleyim adam 5 yil vadeli 140000 euro ya makine aliyo taksiti yaklasik pesinati cikinca 22000 euro yillik yuzde en az 20 artmasi ile taksit oldu 26000 euro makine hersene bir traktor kada deger kaybeder onu saymiyorum bile iyi bir usta gecen yil 16000 lira idi sirf makinenin nakliyesi 10000 aldigin her 12 liranin 6-7 lirasi mazot birde hesapta olmayan ariza olursa sen dusun. 150 donum yer ekiyosun 1 lira fazla versen 150 tl zarar edersin ben 1 lira eksik alsam 18000 lira zararim olur fazla ver diye demedim hakkimiz olmayanda gozumuz yok hani diyecem sizin gordugunuz kadar kar etsede icim yanmaz. Sen tarlaya yilda 10 gun gidersin bicerci 3 ay. Sunuda diyeyim bir cok yerde biciyoz sivasta dokmesinin nedeni samancilara bictirirler bedava onlarda samani alir tarla sahibi para vermez onlarda memnun tarla sahibide bizde biciyoz oyle bi sorun olmuyo tabandan bictiriyolar samancilara satip parayi bize veriyolar
Yanlış anlamayın ama kimse size zorla iş yaptırmıyor makineyi de ben aldırmadım o kadar parayı madem yatırma o işe 160000 euro bizde 90 100 dekar yer yapar sen diyosun öyle böyle 5 yılda makine kendini ödüyor bu kadar para kazandıran başka hangi iş var sen zengin ol diye ben yer ekmiyorum ekmeğimizi bölüşelim ona eyvallah makineyle biçen babam olsa her sırada ardına bakarım tane var mı diye ben 1 yıl bakıyorum o mahsülün gözüne.