buda ünlü 6lı pulluk ama massey farklı....

Ynt: buda ünlü 6lı pulluk ama massey farklı....

zaten mf bu şanzumanı yıllardır geliştirmemesinden geride kaldı.. erkunt bile sırıfdan başlayıp daha guel şanzuman cıkardı.. yılların uzeli eski şanzumanından vazgecmedi.. umarım bundan sonra uzel iyi işler yapar.. traktörde en önemli şey şanzuman bana göre... deutz motorlar guzeldir güç üretimi konusunda eksik kalmazlar güçünün üzerine çıkabiliyorlar ama mazot ve hararet nolur onu bilmiyorum.. bu traktör için mazottan hep şikayet edenler oluyormus diye duydum.. eminim bunda daha cok vites secenegi olsa yakıt baya düşer..

ceya023 link=topic=27486.msg228646#msg228646 date=1258389519' Alıntı:
zaten mf bu şanzumanı yıllardır geliştirmemesinden geride kaldı.. erkunt bile sırıfdan başlayıp daha guel şanzuman cıkardı.. yılların uzeli eski şanzumanından vazgecmedi.. umarım bundan sonra uzel iyi işler yapar.. traktörde en önemli şey şanzuman bana göre... deutz motorlar guzeldir güç üretimi konusunda eksik kalmazlar güçünün üzerine çıkabiliyorlar ama mazot ve hararet nolur onu bilmiyorum.. bu traktör için mazottan hep şikayet edenler oluyormus diye duydum.. eminim bunda daha cok vites secenegi olsa yakıt baya düşer..
aslında yazdıkların mantıklı ama bi kullanıcı olarak vites aramıyorum.motora 6lı takıyoruz toprak yumuşak olursa seri bir sıkı olursa bölme 1 yonca yeri olursa takviye 3 yani bu viteslerin içinde vites aramıyorum.

pullukta pek vites aratmıyor ama emin ol seri 1den az daha hızlı bi vitesin olsa ve agır birle 3takviye arası bi vites ozaman cok daha ekonomik olur.. sen zaten buyuk pulluk kullandıgın için seri1den yukarısını istemiyorsun ama 2vitesi tahminimce cok seridir çift sürülmez yani 4lü pulluk kullanan biri senin motorla fazladan baya mazot yakar.. bu acıdan pullugu motra uydurmak önemli.. mesela erkuntun yerine göre çifr sürecegin 3takviye-agır/hızlı 4takviye agır/hızlı 1,vites agır /hızlı 2,vites agır/hızlı gibi 8vitesi varyani elinin altında tarlanın durumuna göre 8 adet secenek var buda ekonomi oluyor işte mesela sen hızlı 1den daha seri gitmek istedin mi gaza yukleneceksin mecbur çünkü 2.vitesin cok hız motor yemez.. eger senin arada bir vitesin daha olsa ona atarsın daha az gazla daha seri sürüm yaparsın buda tasaruf işte..

karakule link=topic=27486.msg228723#msg228723 date=1258405477' Alıntı:
başkan 3085 mi cok yakıyo 6460 mı hangisi cok yakıo şimdiden teşekkürler
kardeş birisi 120 bg birisi 85 bg sence hangisi daha çok yakar_?6460 ın yakıtı fazla ama oda ona göre fazla çekiyor yakması normal yani?

KARDEŞ İZLESENE .COM A GİRİN ZETOR A TIKLAYIN 30KÜSÜR DAKİKALIK BİR VİDEO VAR ORDA ZETOR 8441 MF3,085TÜMOSAN8580 MCCORMCK105 JOHNDERE90 LIK İZLEYİN ORDA BELLİ NEYİN NE OLDUĞU SAKIN YANLIŞ ANLAMAYIN ARKADAŞLAR SADECE İZLEYİN

tahir link=topic=27486.msg228893#msg228893 date=1258485519' Alıntı:
KARDEŞ İZLESENE .COM A GİRİN ZETOR A TIKLAYIN 30KÜSÜR DAKİKALIK BİR VİDEO VAR ORDA ZETOR 8441 MF3,085TÜMOSAN8580 MCCORMCK105 JOHNDERE90 LIK İZLEYİN ORDA BELLİ NEYİN NE OLDUĞU SAKIN YANLIŞ ANLAMAYIN ARKADAŞLAR SADECE İZLEYİN
yani sen dedin diye orda vidyomu arayalım buraya at bakalım arkadaşım

tahir link=topic=27486.msg228893#msg228893 date=1258485519' Alıntı:
Şimdi buradaki konuyla bu söylediğin videonun ne alakası var konuları saptırıp tartışma çıkarmayalım başka konuda paylaşırsın videonu ondan sonra yorumunu yapan yapar.Konularla ilgili yorum yapalım arkadaşlar varsa video ile ilgili yorumunuz yazın yoksa teşekkür butonu var isteyen teşekkür eder geçer.Konu kaldığı yerden devam etsin,konuyla ilgili yorum yazalım...

alicim bu tadımlık olmuş:Deline sağlık 3.085 leri bende römorkta kullanma fırsatım olmuştu güzel motorlar yalnız bunlar nasıl durduruluyor ben onu çözemedim.kullandığım motor 2007 modeldi.motoru bir türlü durduramamıştım frene basmama rağmen:D:D