Bu toprak nasıl ıslah olur......yardım..help ..S.O.S.....

Ynt: Bu toprak nasıl ıslah olur......yardım..help ..S.O.S.....

tarlaya toprak taşıma fikri mantıklı gelmedi sonuçda oda bir yerden geliyor lab. ürünü değil hemde dönüme 800 lira diyorlar biz o paraya neredeyse 2 dönüm tarla alabiliyoruz çok masraflı iş.
anlamamakla birlikde toprağının bazik olduğunu ve asit atarak ph değerini düzeltebileceğini eklemek istiyorum yinede il ve ilçe ziraatten yardım al bence1

bu tuz oranı çok mu az mı bilmiyorum ama tuzlu yere ayçiçeği ekerler

qarizmatiqa link=topic=48526.msg471745#msg471745 date=1321650767' Alıntı:
tarlaya toprak taşıma fikri mantıklı gelmedi sonuçda oda bir yerden geliyor lab. ürünü değil hemde dönüme 800 lira diyorlar biz o paraya neredeyse 2 dönüm tarla alabiliyoruz çok masraflı iş.
anlamamakla birlikde toprağının bazik olduğunu ve asit atarak ph değerini düzeltebileceğini eklemek istiyorum yinede il ve ilçe ziraatten yardım al bence
ziraattekiler Seyit abi kadar anlasa bu işten....

tarlaya gelirler ayakları camur olmasın diye arabadan inmezler il ilce tarımdaki ziraat mühendisleri mustafa seni istersen konya ziraat mühendisleri oda başkanı özkan taşpınarla tanıştırayım seni googleye yaz cıkar sen kükürt at da sonra kimi cagırasn cagır granüllü gübre makinası ile atacan topragı sürecen bunu mutlaka yap leonarditde at

dolcevita link=topic=48526.msg471785#msg471785 date=1321653768' Alıntı:
tarlaya gelirler ayakları camur olmasın diye arabadan inmezler il ilce tarımdaki ziraat mühendisleri mustafa seni istersen konya ziraat mühendisleri oda başkanı özkan taşpınarla tanıştırayım seni googleye yaz cıkar sen kükürt at da sonra kimi cagırasn cagır granüllü gübre makinası ile atacan topragı sürecen bunu mutlaka yap leonarditde at
tamam seyit abi telefonlaşacaz mutlaka bu iş benim tek başıma işin içinden çıkabileceğim bir iş değil

mustafa gel sen bizim oralardan hayvan gübresi alda git ömer ilkbaharda çok var benim 6445 şide oraya indir bi güzelce sür senn kubota biliyorsun gübrenin içinde filan çalışmaz yani :D

tarlalar 1 2 yılı bence tımar etmek için yetmez bizim trakyada organiğini arttırmak için bu yıllarda FİĞ ekilmeye başlandı . Ekim ,kasım da ekilip avalara göre şubat mart ta fiğ dize kadar olunca yeşil gübre olarak sürülüp çürümeye bırakılır,2 aydan sonrada yazlık bitki ekimi yapılıyor size uyarmı ? bilemem. Allah kolaylık versin.

ilk etapta yapacağın kompoze yerine amonyum sülfat (şeker gübre)kullan . kükürt vermiş olursun .ph dengelersin. anızları yakma . hayvan gübresi veremiyorsan bakla fiğ ekip ilkbaharda sür.tarlandan numune alıp tarım il müd. de tahlil yaptırabilisin.internetten araştır ordada gübreleme hakkında sağlıklı bilgiler var.

arpa ekmekle en iyi seçimi yapmışsın. tuzluğa en dayanıklı ürünlerden birisidir. ekilmiş tarlaya bu saatten sonra hayvan gübresi atacak halin yok. sana tavsiyem toprak tahlilini sana en yakın olan Toprak ve Su Kay. Ar. Enst. Laboratuarına yaptır. birde maliyeti yüksek olmazsa toprakta azot analizi yaptır. aslında laboratuvarlar gübre tavsiyesini azot analizine göre tavsiye etmelidir. malesef çogu organik maddeye göre gübre tavsiyesi yapıyorlar. organik maddeler konusunda toprak sudaki mühendis arkadaşlarla irtibata geç. onlarda uygulama sahaları olduğu için bu işi daha bilinçli yapıyorlar.

mete26 link=topic=48526.msg471836#msg471836 date=1321697730' Alıntı:
arpa ekmekle en iyi seçimi yapmışsın. tuzluğa en dayanıklı ürünlerden birisidir. ekilmiş tarlaya bu saatten sonra hayvan gübresi atacak halin yok. sana tavsiyem toprak tahlilini sana en yakın olan Toprak ve Su Kay. Ar. Enst. Laboratuarına yaptır. birde maliyeti yüksek olmazsa toprakta azot analizi yaptır. aslında laboratuvarlar gübre tavsiyesini azot analizine göre tavsiye etmelidir. malesef çogu organik maddeye göre gübre tavsiyesi yapıyorlar. organik maddeler konusunda toprak sudaki mühendis arkadaşlarla irtibata geç. onlarda uygulama sahaları olduğu için bu işi daha bilinçli yapıyorlar.
ooooo abi dur bi 30 senedir toprağımız ilk kez analiz oldu ...ilerleyen zamanda modern tüm teknikleri deneyecem zaaten 240 lık işimi fazlasıyla görecekken kubota almamda bu nedenle....
Dqn link=topic=48526.msg471830#msg471830 date=1321696907' Alıntı:
Tarlayı satıp köyden başka bir tarla alsan nasıl olur :)
bu tarlayı ben 300 m ilerisindeki bir tarlanın 1o da 1-2 si fiyatına aldım ihya etmek gerekecek oda anladığım zor ama imkansız değil

Tarlanin islahinda sonuc alabildiniz mi ? Benzer durumda olanlar icin korunga da bir secenek olabilir. Cok yillik bir bitki olmasi itibari ile topragi islah ederken masraf yaratmiyor. Baklagil oldugu icin toprakta organik madde biriktiriyor.

nacizane fikrimdir:,
öncelikle toprağın altını havalandırmalısın dippatlatanla olabilir.derin sürümden kaçınmalısın altüst(toprağın her cm. derinliğinde farklı oluşmuş toprağı zenginleştiren oluşumu etkilememek için) eden sürüm yerine çizelli sürüm olmalı.toprağın üstü için yeşil gübreleme yapabilirsin (mesela fiğ ekip sürebilirsin)mümkünse toprağın rutubetini kaybetmemeye özen göstermek gerekir (toprağın üzeri inceltileblir tırmık yada dıskaro uygulanabilir)ki toprağın çalışması(reaksiyon) sağlanabilsin.rutubeti olan toprak canlı kalacaktır . kolay gele...(buarada kimyasalların asit oranını yükselteceği gözden kaçmamalı)