arkadaşım bu seneki ekili olan mısırından tohumluk yapma istiyor sizce nasıl olur..
Olsa herkes ekerdi
Pioneer ekmiş.hibrit olması çimlenme ve tekrar ürün vermesine engel degilmiHibridse verim düşer
Dediğimi yaptım. Pnömatiği 3 metre boş geçirttim.Boş alana geçen seneden kalan aynı cins mısırın iri tanelerini ilaçla kaplayıp aynı aralıkta diktim.
Yaptığımı duyan köylülerim ; ''boşa yapmışsın,çok kişi denedi,onlar başarılı olsaydı kimse mısır tohumuna para vermezdi'' dediler.
Galiba haklılar ama araştırmacı çiftçilik damarımın gönlünü hoş ettim.
Ekli dosyayı görüntüle 27139
Ekli dosyayı görüntüle 27140
Mısır tohumları hibrit olduğu için hasat edilen tohum ekilmez.Biraz boy yapar ama dane dolumu falan yapmaz.Yaptığı boydanda kimseye hayır gelmezDediğimi yaptım. Pnömatiği 3 metre boş geçirttim.Boş alana geçen seneden kalan aynı cins mısırın iri tanelerini ilaçla kaplayıp aynı aralıkta diktim.
Yaptığımı duyan köylülerim ; ''boşa yapmışsın,çok kişi denedi,onlar başarılı olsaydı kimse mısır tohumuna para vermezdi'' dediler.
Gözün kalcağna emegin kalsın demişler gardas seni yürekten[emoji1319][emoji1319][emoji1319][emoji1319]
Mısır tohumları hibrit olduğu için hasat edilen tohum ekilmez.Biraz boy yapar ama dane dolumu falan yapmaz.Yaptığı boydanda kimseye hayır gelmez
Deneme yapmışsın, sonuç nasıldı?Dediğimi yaptım. Pnömatiği 3 metre boş geçirttim.Boş alana geçen seneden kalan aynı cins mısırın iri tanelerini ilaçla kaplayıp aynı aralıkta diktim.
Hüsran. Sömekler çok küçük kaldı.Üzerlerinde gelişigüzel dizilmiş muhtemel potansiyelin beşte birini bulmayan taneler vardı.Deneme yapmışsın, sonuç nasıldı?
Maksat çiftçilerin her yıl tohum alması bence. Eğerki orijinal tohumlara göre çok daha fazla veren bu tohumlar tekrar tekrar ekilebilir olsa bir kere tohum alıp sonrasında tohumluktan ilerlenirdi. Bu da şirketlerin işine gelmezdi.sonucun böyle çıkmasının sebebi, ne olabilir...
hibrid mısırın ekiminden elde edilen mısır, tohum olarak kullanılamaz...
genetiği değiştirilmiş mısır bitkisinden elde edilen mısır, tohum olarak kullanılamaz...
herikisinde de sonuç beklenen gibi çıkmaz