Bu Makinadan Bulabilir Miyiz?

Ynt: Bu Makinadan Bulabilir Miyiz?

sebazios link=topic=49147.msg962429#msg962429 date=1422186553' Alıntı:
Konuyu hortlatmış olucaz ama bu aspiratörlerden kullanan var mı, satın alınmaya kalkılsa fiyatı ne civarlardadır?
Abi Eski saman aspiratörleri sanırım hurdacılarda veya nufusu az kalmış köylerde falan buluna bilir eğer istersen bende buralarda araştırabilirim ama bencede ağız genişlerse vakum gücü çok düşer sağa sola sallanma işi fazla ustalık istemez ama biraz ustalık ister bence en güzeli sağa sola sallanmalı yapılabilir hatta o yuvarlak düzeneği su sekilde çizilerek sallanma mesafesi bile ayarlanabilir diye düşünüyorum tabi forumdaki ustalar daha iyi anlar

bunu sanayide usta gibi bi usta çok rahat yapar.. sallanma da kolay..

basit sistemli bi ekipman.. biraz kalın bi miktar sac bi de kuruk mili başka bişe yok.. sacdan kanatlar hızla dönünce emiş oluyo o kadar..

Umut Abi farklı bir amaç için lazım olacak bu aletten. Projeye bi netleşsin, arayışlara başlıyıcaz.

İşim ilginç yanı bizim tarafta tek bir tane yok bu aletlerden.

orda olmaması normal.. siz ülke ortalamasından ilerdesiniz.. motordan çok biçerdöver cirit atıyo oralarda.. şımarmayın ama hemen.. geri kalmanın da böyle güzellikleri var işte.. sanayide 2-3 tl ' ye yapılacak ilkel bi makineyi size.. avrupadan son sistem bilmem ne robotu diye 5-10 bin avroya kaptırırlardı sonra :)

o dolabın içinde 5-10 pervane var dönüp duruyo hepsi bu.. bende plan proje çok ustalık yok.. yoksa sabaha ondan güzelini yapardım ha :)

(yerim dar gibi oldu biraz ama neyse..)

sebazios link=topic=49147.msg962486#msg962486 date=1422202424' Alıntı:
Umut Abi farklı bir amaç için lazım olacak bu aletten. Projeye bi netleşsin, arayışlara başlıyıcaz.

İşim ilginç yanı bizim tarafta tek bir tane yok bu aletlerden.
yılmazım elinde saman aspratörü yokmu çok basit şekilde dönüşür . gerçi arkadaşlar sallama kısmını kolay gibi anlatmişlar ama en teknik yeri orası
sana lazım olan yaklaşık 100 dak.dev birtane hidro ve birtanede hız konrol valfi. basit hidrolik işleri benim işim:)

UÖZKAN.77 link=topic=49147.msg962457#msg962457 date=1422198791' Alıntı:
bunu sanayide usta gibi bi usta çok rahat yapar.. sallanma da kolay..

basit sistemli bi ekipman.. biraz kalın bi miktar sac bi de kuruk mili başka bişe yok.. sacdan kanatlar hızla dönünce emiş oluyo o kadar..

Umut usta sanki sen buna benzer bi alet paylaşmıştın diye hatırlıyorum Bayburt yapımı hatta diye yanlış mı hatırlıyorum...

UÖZKAN.77 link=topic=49147.msg962839#msg962839 date=1422288785' Alıntı:
abi bizim o makine ülkede halen tek.. hatta 1 adet 400 kg balya için konya şeker çumraya yeni gönderdi arkadaş..

amacı farkı ama o da 30 metreye kadar üfleyebiliyor.. mesela o usta bu yılmazın videodakini aynen yapar..

http://youtu.be/L6sveh0R-z0

Doğru hatırlamışım demekki...! :)