Hah dananın kuyruğunun koptuğu yere geldik.
Şimdi abicim dünyada hiç bir şey dört dörtlük değil maalesef.
Elektrikli çit sistemi domuzda çok ( belkide tek ) etkili bir yöntem. Bu etkiyi görebilmen için bazı şeylere dikkat etmek gerekiyor. Tellerin hiç bir şekilde toprakla teması olmamalı. Eğer tel toprak ile bir şekilde temasa geçerse ark yapıyor, buda aküyü bitiriyor ve sistemde elektirik olmuyor dolayısı ile tarla korunmasız kalıyor. Bunu takip etmezseniz ve domuz içeri girerse onu dışarı çıkarmanız gerekecektir. Direkler dikilmeden önce telin sağı solu 1.5 metre kadar temiz olmal ki otlar ark yapmasın. Arada dolaşıp kopan tel varsa hemen bağlanmalı. Bahsettiğim tel çok ekonomik fakat telin yapısından dolayı izalatörlere bağlamak biraz zahmetli. Birde bu tel bence tek kullanımlık onu toplayıp seneye kullanmak tam eziyet olur. Linkteki kişiden benim aldığımda sattığı izalatörler adiydi montaj sırasında %5 civarı fire verdi. Birde paneli metal ve güneşi rahat görebileceği yükseklikte monte ediyorsunuz. Bu direğin dibi nemli olmalı. Aksi taktirde sistem yine elektriksiz kalır.
Aklıma gelen son tüyo bende bu kişinin telefonu var özelden ararsanız gitti gidiyor komisyonunu düşürebilirsiniz. Alternatif olarak aşağıdaki linkteki firma ilede görüşebilirsiniz. Bu firma üretici başka yerden malzeme alsanızda izalatörler bu kişilerinki ve iyisi diye tabir ettikleri olsun. Cihazda bu firmadan alınabilir. Son verdiğim linkteki posta çeki ile çalışıyor. Diğeri komşu mağazanın pos cihazından sizden bilgileri alarak kredi kartı kullandırıyor. Ben kart bilgilerini verdim. Bir problem yaşamadım ( belkide azar azar karttan sağıyor ve bizimde haberimiz olmuyor olabilir günahı boynuna
)
Haydi iyi eğlenceler bana müsade, uykum geldi