Bölünmüş arazilere parsel

Ynt: Bölünmüş arazilere parsel

satocan58 link=topic=46867.msg446991#msg446991 date=1316802068' Alıntı:
mustafa su dedigini dedene de bakim sana ne diycek.))) benim babam cok sey diyoda buraya yazamam. anca gidip kendimiz ufak ufak yaparak onlara bu isin bilincli yapilinca nasil fark ettigini gösterebiliriz. yoksa bereket tv ye bos bos bakar dururlar...
abi benim kendime ait 50 dönüm yerim var istersem gider pamuk ekerim bu saatten sonra ... Artık birinin dümenin başına geçmesi lazım ......denemek öğrenmek lazım aynı mevkiide yan yana tarla olacak kuvvetlisi sende olacak elinkinde biçer yürümeyecek seninkinden ekin çıkmayacak bu mu rençberlik?

mustafagursacli link=topic=46867.msg446998#msg446998 date=1316803426' Alıntı:
abi benim kendime ait 50 dönüm yerim var istersem gider pamuk ekerim bu saatten sonra ... Artık birinin dümenin başına geçmesi lazım ......denemek öğrenmek lazım aynı mevkiide yan yana tarla olacak kuvvetlisi sende olacak elinkinde biçer yürümeyecek seninkinden ekin çıkmayacak bu mu rençberlik?
o dedigin bu sene basimiza geldi mustafa. 3 ayri parca bizim ve dedemindi. bunlarin hepsine sinir baska bi tarla vardi. 7 8 dekarda ambar doluyordu. bizimki 200 kilo. yaw diyom bi düsün, sen neyi eksik yaptin. ben herseyi tam yaptim, onun yapmadiginida yaptim, sam vurdu bizim tarlalari(sam sogugun asiri derecede bi yere düsmesi) yaw bu sam bizim sinirlari nerden bilsin diyom. hadi onun tarlayi gectik, su tarla niye iyi verdi diyom. onada herseyi ayni yaptim, sadece 2 hafta gec ektim tohum kalmadi diye dedi, aha dedim iste bu demekki. hastalik erken ekilenleri duman etmis. tabi bu benim mantigim, ona bakarsan cikmadimi cikmiyor....

satocan58 link=topic=46867.msg447007#msg447007 date=1316804279' Alıntı:
o dedigin bu sene basimiza geldi mustafa. 3 ayri parca bizim ve dedemindi. bunlarin hepsine sinir baska bi tarla vardi. 7 8 dekarda ambar doluyordu. bizimki 200 kilo. yaw diyom bi düsün, sen neyi eksik yaptin. ben herseyi tam yaptim, onun yapmadiginida yaptim, sam vurdu bizim tarlalari(sam sogugun asiri derecede bi yere düsmesi) yaw bu sam bizim sinirlari nerden bilsin diyom. hadi onun tarlayi gectik, su tarla niye iyi verdi diyom. onada herseyi ayni yaptim, sadece 2 hafta gec ektim tohum kalmadi diye dedi, aha dedim iste bu demekki. hastalik erken ekilenleri duman etmis. tabi bu benim mantigim, ona bakarsan cikmadimi cikmiyor....
Kasımda ekilen darıdan kocadan sonra kalkan karıdan hayır gelmez derler demekki ekini ekimde ekecen bir ayın adı boşuna ekim olurmu ağustosun 28 inde eken insanlar var.... tarım ne günlere kaldı inşallah öğrencez öğretecez şu site insanşar için çok faydalı bir esperya tohum dene

valla gardas tohum cokta iyisini koop. lara vermiyolarki. pesin paraylada biz alamiyoz bu sene.enola varmis bulgar menseeli, onu almaya calisacam 500 kilo. oda kesin degilya bakalim.yarin tekirdag dan cikiyormus kamyon. birlikde enseliler varken bize düsermi düsmezmi bilmiom...

erken ekilen ekinlerde aşırı derecede hastalık olur bizin bölgede kasım ayından önce ekmezdik vatandaaş bize gülerdi bu ayda ekin olur mu diye hasat zamanıda biz gülüyoduk erken ekenlere çokları ot deyip biçti 3-4 yıldır yaygın burda bizde bu sene bıraktık ekmeyi maliyet hava şartları vs

fuarlarda traktörden çok tohum ve ilaç reyonlerı gezilse çok bilgiler alıncak da kimse gelmiyor.rağbet yok.
birçok çeşidin erken ekime, kışa güçlü girmesine ,olumsuz bakılıyor.bazı çeşitlerde erken ekşim ön planda bazılarında geç ekim arşatırmada çok fayda var.biz ne yapıyoruz.dekardan ne veriyor kaç kğ veriyor.yagış gelmeden hemen ekelim.elden önce işi bitirelim.boşa çıkalım. amaç ne bilmiyorum. denecek.