Bölgemizde Arpa Hasadı Başladı!

Bugün şehir merkezindeyim, arpa fiyatları 1.10-1.15 liraya düştü. Hasadın yoğun olduğu haziran ayında 1 liraya kadar düşme ihtimali varmış.

Şimdi hepimiz depolama yapsak bu sefer de hükümet ithal eder.

Tahmini olarak hasattan 100 ton arpa bekliyorum. Elimdeki nakit ile 30.000 liralık borcumu ödeyebilirim ama gel gör ki 1 ton bile saklayacak yerim yok. Şimdi abi senin hesabına göre 4-5 ay bekletebilirsem 20-30 bin lira karım olacak. Ama nerde saklayayım?

Çiftçiliğe yeni başlayan arkadaşlar...
İşte gördüğünüz gibi arpaya iyi baktım, inşallah verimi de bizi tatmin eder. Yalnız bu arpayı depolama imkanım olmadığı için 20-30 bin liralık bir kayıpla satmak zorunda kalacağım. Bu ince çizgeler ve ayrıntılı hesaplar tarım için çok önemlidir.
Dolayısıyla seneye borçlanarak ekime başlayacağım. Benim gibi birçok çiftçi, bu ayrıntıları kaçırdığı için aslında çiftçilikten hiçbir zaman para kazanmayacaktır!
Kç dönüm yer ektin cenap?Ayrıca bu sene 100-150 ton alacak kadar küçük bir depoda yapabilirsin.Evinin avlusunda müsait yer vardır elbet.Bu hububat işinden para kazanacaksak bize bunlar şart.Yeri yapıp depola bak 3-4 ay sonra ayağına geliyorlar..Kendileri helezyonla çekip gidiyotlar elini bile sürmüyosun.Gerçi bizim hükümetimiz doğu akdenizde elin gevuru bize ait olan doğal gaza bile çöreklenmişken bunlar daha istanbul seçiminle uğraşıyorlar.Bizim tarımı nasıl kim takacak.

İşin kötü tarafı harmanda bedava kışın deli para
Yemci de harnandaki fiyattan topluyor sonra kışın ki fiyatı baz alıp yem fiyatlarını zamlandiriyor
İmkani olan deposuna koyabilse bu şartlarda
Yada yaz kış fiyatlar aynı olsa
Borçlu kesim şimdi satacak zaten borç var kazanamıyor
Paralı kesim alacak atacak depoya yok diye bağıracak yok diyecek arpa yok
Allah kolaylik versin herkese

Bölgemizde 4-5 gündür arpalar biçiliyor. Fiyat konusunda net bir bilgim yok ama 1.25-1.30 lira civarında ürünü satmışlardır diye düşünüyorum.

Benim de arpalarım 7-8 güne kadar biçilir, kısmet olursa. Üreticiler için bereketli ve mahsülün para edeceği bir hasat sezonu olur inşallah. Yoksa bu gemi yürümez.
Ben arpami asla hic satmadim bu yilda satmayi dusunmuyorum inejlere danalara fabrika yemi yedirip hasta edecegime arpa veriyorum simdi ne memelerinde mastik problemi var nede farkli bir hastalik fabrika yemini kesince hepsi toptan temizlendi fazlda vermiyordum inek basi gunluk 1 2 kilo fabrika yemi veriyordum ineklerin memeleri hastaliktan batmisti basik detteydi simdi cok rahatim

Ben arpami asla hic satmadim bu yilda satmayi dusunmuyorum inejlere danalara fabrika yemi yedirip hasta edecegime arpa veriyorum simdi ne memelerinde mastik problemi var nede farkli bir hastalik fabrika yemini kesince hepsi toptan temizlendi fazlda vermiyordum inek basi gunluk 1 2 kilo fabrika yemi veriyordum ineklerin memeleri hastaliktan batmisti basik detteydi simdi cok rahatim
Ben de çoktan beri hayvan yemini kendi arpalarımdan sağlıyorum. Ne gerek sanayi yemine.

Ağabey bende bu sene 4-6 ton tritikale bekliyorum hasattan.. bunu direkt tüccara mi satsam yoksa kendim fabrikada kırdırıp öyle mi satsam kâr ederim sizce hangisi hayırlı olur?

Ağabey
bende bu sene 4-6 ton tritikale bekliyorum hasattan.. bunu direkt tüccara mi satsam yoksa kendim fabrikada kırdırıp öyle mi satsam kâr ederim sizce hangisi hayırlı olur