Ben de bir ara bu BMC traktörlere merak sardım. O sırada biraz bilgim oldu.
Samsunda, Sakarya da en çok sayıda var.
Konya da, Mersin de ve Edirnede de birkaç tane kullanan var.
Yedek parçada var. Samsun ve Sakarya da yedek parça servisleri var. iyi ustalar da var.
Birkaç temiz traktörü olan arkadaşa da denk geldim. İrtibat kurdum. Onların da aslına uygun şekilde modifiye-restorasyon için ustalara da ulaştım. Maalesef ustaların elindeki malları satma ısrarı ve almayı düşündüğüm traktörleri kötülemeleri yüzünden bu işten soğudum.
Sakarya da bir köyde bir genç arkadaş kendi becerisi ile ustalardan daha güzel restore ettiğine şahit oldum.
Hatta o dönem de aslında olmayan bazı gerekli parçaları başarılı bir şekilde monte ettiğini gördüm. Yanlış hatırlamıyorsam yağ sıcaklığını gösteren parça gibi. Bu arkadaşa da diyemedim tabi, alacağım traktörü sen restore et, masrafını el emeğini vs vermeyi düşündüm. Fakat onun da meşgalesi vardır, yük olmamak gibi durumlardan böyle bir teklif etmeye cesaretim olmadı.
Bu traktörlerin piyasası, BMC nuffield 10/60 ların 4000 ile 8000 arası değişiyor.
--------------------
Pakistan da üretiliyor dediğiniz traktör daha çok fordson major/dexta ya benziyor. Nuffielde benzetemedim.
Bahsettiğim kendi becerisiyle güzel restorasyon yapan arkadaş... Aydın Demirtaş. ismini andım inşallah rahatsız olmaz. Aksine kendisini tebrik ederim. çalışması güzel.
https://www.youtube.com/watch?v=1kXA8k5bSUg
Bu videoda var.
Yalnız traktör rengi kırmızı fazla olmuş.
Aslına uygun olanı Fiyat turuncusuna yakın kırmızı diyeyim.