BİZ TABLET BİLGİSAYARA GEÇTİK AMA..

Ynt: BİZ TABLET BİLGİSAYARA GEÇTİK AMA..

Tabletin yararlı olmayacağını düşünüyorum.. Boşu boşuna masraf.. Okulları ısıtsınlar önce soğuktan ders işleyemiyoruz.

özel okullar daha önce geçti. bunları tayyip dağıttı.

f@tih (Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi)

Milli Eğitim Bakanlığı, tablet bilgisayarlı eğitimi dün 17 ilde bulunan 52 okulda başlattı. Tabletlerin 2 bin 200 adedi öğretmenlerin kullanımına sunuldu. 15 Mart’ta 5 bin tablet bilgisayarın daha dağıtımı yapılacak. Ekranı 8.9 inç genişliğinde olan bilgisayarların 4 bin adedi “ General Mobile”, 4 bin 800’ü de “Samsung” tarafından üretildi. Tablet bilgisayarlar, wi-fi yani kablosuz internet desteğiyle akıllı tahtalara entegre olarak tasarlandı. Tabletlerde 3G desteği yok, ancak akıllı tahta ve öğretmen tabletlerinden uzaktan yönetilebiliyor.
Fatih Projesi’nin uygulamaya geçmesi dolayısıyla Ankara’da Sabahattin Zaim Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törene Başbakan Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, eski Milli Eğitim Bakanı Nimet (Çubukçu) Baş ile Başbakan Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan da katıldı.

Ynt: Biz tablet bilgisayara gectik ama

Hebun021 link=topic=52097.msg532467#msg532467 date=1328801684' Alıntı:
Tablet bilgisayarda neymis ne guzel kalem defter dururken . Bu tabletlerde internet fecebuka girerse iste o zaman egitimin vay haline.
Aynı şey çocuklar içinde geçerlimi acaba küçükken nefret ederdim yazı yazmaktan şyt-*-sa

Ynt: Biz tablet bilgisayara gectik ama

Freston link=topic=52097.msg532471#msg532471 date=1328801791' Alıntı:
Aynı şey çocuklar içinde geçerlimi acaba küçükken nefret ederdim yazı yazmaktan şyt-*-sa
met geo gibi dersler için problem çözcen oda tablette rahat olmaz die düşünüorum geri dersleri kitabtakinin aynısını yazdırıyolar bizde yazmıoz onun için problem yok tablet olsun olmasın tın ;D zuha-*-s

Çağrı link=topic=52097.msg532456#msg532456 date=1328801146' Alıntı:

tamamda benım bahsettiğim bizim okulun bizi kazıklaması, fatih projesi değil bilm-*s fatih projesine gelince dünyada 49 ülkenin milli eğitim bakanlıklarında bu projey takip eden ofis oluşturuldu herkesin gözü bizde ok-*-s kaloriferi olmayann okul olabilir ama kömürü olmayan okul yok bu projede 4 yılda tamamlanacak inşallah boyası sırası olmayan okula akıllı tahta takıp tablet dağatırsan ayıp olur değil mi bütün okullar 10 senede zaten yenilendi bu proje ile eksiksiz pırıl pırıl olacak. köyler tablete pat diye geçmeyecek adım adım ilerleyecek proje müdürüyette bilgisayar yoksa ilk müdüriyete seneye okula bilgisayar sınıfı yapılarak daha sonra her sınıfa bilgisayar koyarak en son da tablet ve akıllı tahta sistemi ile sistem tam olarak oturacak merkezde olup sınıflarda bilgisayarı olan okullar daha hızlı geçecek tabiki , tabiki kendi teknolojimiz ile üretsek daha iyi olur tabiki ithal etmek iyi değil ama gamsung galaxy tab gibi bir ürünüde pat diye üretemeyiz bugün biz tamamı yerli tasarım traktör bile yapamıyoruz ama bu tarz projelerde sıkıntı olmaz 20 şirket ben yapayım diyor hem iyisi hem ucuzu alınır ve çok aağır şartlarla ihale edilir

qarizmatiqa link=topic=52097.msg532480#msg532480 date=1328802603' Alıntı:
tamamda benım bahsettiğim bizim okulun bizi kazıklaması, fatih projesi değil bilm-*s fatih projesine gelince dünyada 49 ülkenin milli eğitim bakanlıklarında bu projey takip eden ofis oluşturuldu herkesin gözü bizde ok-*-s kaloriferi olmayann okul olabilir ama kömürü olmayan okul yok bu projede 4 yılda tamamlanacak inşallah boyası sırası olmayan okula akıllı tahta takıp tablet dağatırsan ayıp olur değil mi bütün okullar 10 senede zaten yenilendi bu proje ile eksiksiz pırıl pırıl olacak. köyler tablete pat diye geçmeyecek adım adım ilerleyecek proje müdürüyette bilgisayar yoksa ilk müdüriyete seneye okula bilgisayar sınıfı yapılarak daha sonra her sınıfa bilgisayar koyarak en son da tablet ve akıllı tahta sistemi ile sistem tam olarak oturacak merkezde olup sınıflarda bilgisayarı olan okullar daha hızlı geçecek tabiki , tabiki kendi teknolojimiz ile üretsek daha iyi olur tabiki ithal etmek iyi değil ama gamsung galaxy tab gibi bir ürünüde pat diye üretemeyiz bugün biz tamamı yerli tasarım traktör bile yapamıyoruz ama bu tarz projelerde sıkıntı olmaz 20 şirket ben yapayım diyor hem iyisi hem ucuzu alınır ve çok aağır şartlarla ihale edilir
Kardeşimin okuduğu ve akrabalarımın okuduğu boludaki neredeyse tüm okullarda var akıllı tahta rahatmış diyorlar.

nabolant link=topic=52097.msg532492#msg532492 date=1328803599' Alıntı:
akıllı tahta ile türkiyedeki tüm sınıflar birbiri ile iletişime geçiyor bir dersi ortak işleyip derse katılabilecek ,dünyaya erken gelmişiz vesselam
http://fatihprojesi.meb.gov.tr/tr/index.php
akıllı tahtamı ;D zuha-*-s zuha-*-s koca 1 dönemdir gözüne bakıyoz meredin gelipte kimse kullanmadı bizim matçıda baktı kullanıyonmıyonuzdur zaten dedi söktü attı ;D zuha-*-s zuha-*-s

saimbal link=topic=52097.msg532500#msg532500 date=1328803870' Alıntı:
akıllı tahtamı ;D zuha-*-s zuha-*-s koca 1 dönemdir gözüne bakıyoz meredin gelipte kimse kullanmadı bizim matçıda baktı kullanıyonmıyonuzdur zaten dedi söktü attı ;D zuha-*-s zuha-*-s
kullanıyonmıyonuzdur alk-*s

Gökten ne yağmadı da yer ne kabul etmedi. Onlar emredecek biz yapacağız. Eğitim sistemine yenilik getirmek adına deneme tahtasına çevirdiler öğrenciyi ve öğretmeni.
Bakalım nasıl olacak bu? Bizim okulda çoğu sınıfın kara tahtası bile kara tahta olmaktan çıkmış, hele görelim akıllı tahtanın aklını hangi öğrenci kaçıracak? :(

saimbal link=topic=52097.msg532500#msg532500 date=1328803870' Alıntı:
galiba bu sistemin önündeki en büyük engel ögretmenler ,yeni sistemi anlamak istemiyorlar onlarıda yazın hizmetiçi eğitime alacaklar yaz tatilleri kısalacak 1 ay.sen hangi okulda okuyorsun saim