Bir tarla, iki buğday..

Ynt: Bir tarla, iki buğday..

Hacı Mehmet COŞKUN link=topic=83563.msg998150#msg998150 date=1430461791' Alıntı:
Maşallah.inşallah emeklerinin karşılığınıda misliyle alırsın Yılmaz bey kardeşim.
Allah senden razı olsun ,vallahi senin verdiğin bilğileri parayla arasan bulamazsın .

Sag olasın Mehmet Abi.

Herkesin bildigi ama dikkat etmediği seyler aslında bunlar.

makifkaban link=topic=83563.msg998162#msg998162 date=1430469996' Alıntı:
Yılmaz Hocam Allah senden razı olur inşallah cuma gününün hürmetine.. Gerçekten bu bilgilere sahip olmak ayrı, paylaşmak ve düzgünce anlatabilmek ayrı meziyet.
Devamını bekliyoruz :)

Allah cümlenizden razı olsun.

Okunuyor mu bilmiyorum ama acikcasi kafa şişirmemek için kısa kesmeye çalışıyorum yazıları.

BARTU link=topic=83563.msg998166#msg998166 date=1430470413' Alıntı:
güzel bir paylaşım olmuş Yılmaz çok teşekkür ederiz trakkulup ailesi olarak.

yağışların sizi pas geçmesi beni şaşırttı, iki adım mesafedeyiz biz yağışlardan ayçiçekleri ekemedik.

Mustafa Abi duşun, bizde çok kurak gidiyo, toprakta nem yok diye eklmeyenler var. O derece.

Yagislar yüzünden tüm yıl kaçarak ilaç-gübre atmişken en gereken donemde yağışın kesilmesi çok kötü oldu.

Buğdaylara bakıyorum. Geç ekilen, bayrak yapraktakilerin tamamı gelişimini durdurdu. Lakin başak çıkartanların böyle bir lüksü yok. Cikartilmis basagin doldurulmasi lazim. Taneyi doldurabilmek için de boy gelişimini kestiler.

Sararmalar daha başlamadı ama diz boyu buğdaylar başağa dondü.

Hayır nasıl is anladım. Meteoroloji 5-6 kez kuvvetli yağmur gösterdi, 4 tanesi sıyırdı. 1-2 tanesi de tozu dani bastırmadan gecti. geç atılan nitratlar alınamadı daha bitki tarafından.

Bi 15 gün daha yağmazsa, verimlerin nereye ineceğini düşünmek istemiyorum.

Ynt: Bir tarla, iki buğday..

Sempatiq1 link=topic=83563.msg998591#msg998591 date=1430662184' Alıntı:
Yılmaz Hocam Bizim Bölgede Yağışlar Bu Yıl Fevkalade Fakat Başağa Kalkan Arpaların Uç Yapraklarında Sararma Yer Yer Siyaha Dönüşmeler Var Sebebi Ne Olabilir ?

Fotografını görmeden tahminde bulunmak yanlış olur.

Yaprak ve bitkinin, olabildiğince yakın plandan çekilmiş fotograflarını paylaşma şansınız varsa, yardımcı olmaya çalışırız.