Bezelyelerde son durum

Ynt: Bezelyelerde son durum

sebazios link=topic=82369.msg980065#msg980065 date=1425997960' Alıntı:
Ali sen rahat bi biçim yapacaksın. Yatma riskin olmayacak.

Diğer arkadaşın gübrleme yapmaması çok yerinde bi karar. Ciddi yatma riski var.

Geçen yıl 75/25 oranından 50-50 ' ye kadar her dozu denedim. En ideali 60 ' a 40. Ama o bile Yatıyor arkadaş. Telef oluyorsun biçerken.

Sağlıklı bir biçim için 50 ' ye 50. Bu yıl ektiklerimin hepsi aynı. Lakin 3 kez yandılar soğuktan. Geçen seneki verim olur mu bilmem.
Ali slaji biçerek mi yapıyorsun yoksa bictikten birkac gun sonrası mi
yatma konusuna gelince yanlis hatırlamıyorsan sebazios nickli arkadasim 2 motorla bir günde 20 dekardan az yer bicmistiniz
biz yatanlari aldirmaya çalışıyoruz en fazla 3-4 balya ziyani oluyor 40 balya nın yanında onuda yeşil gubre olarak görüyoruz

a.mutlu link=topic=82369.msg980226#msg980226 date=1426017267' Alıntı:
yatma konusuna gelince yanlis hatırlamıyorsan sebazios nickli arkadasim 2 motorla bir günde 20 dekardan az yer bicmistiniz
biz yatanlari aldirmaya çalışıyoruz en fazla 3-4 balya ziyani oluyor 40 balya nın yanında onuda yeşil gubre olarak görüyoruz
şu şekilde yapacaz .. akşamüstü biçip ikili namlu yapacaz .. sabaha karşı slaj makinası girmeden önce bakteri uygulamasını yapıp , sabah 9 - 10 gibi slajı yapmaya başlıycaz kendi yürür pickup toplamayla .. bakteri uygulandığı için solma aşırı derece beklemeye gerek olmuyor .. yoncalarda bölgemizde aynı şekilde bakteri uygulamasıyla hemen slaj yapılıyor baklagil slajında zaten diğer bölgeleri tam bilmiyorum ama öncü diyebilirim uzun yıllardır yonca fiğ vs slajı yapılmakta .. ben 2006 yılında ilk yonca slajımı yapmıştım , ben bile yapalı edeli 9 sene olmuş daha evveliyatıda var.. artık iş çözüldü burda ..

a.mutlu link=topic=82369.msg980236#msg980236 date=1426018123' Alıntı:
Benimde merak ettiğim konu buydu kısa zamanda yapılan slaj kararma yapiyor diye
bakteri uygulaması nasıl yapılıyor kararma sorunu kalkıyor mu
kalkıyor abi uygulama ister bamlu yapmadan önce ister yaptıktan sonra ilaç makinasıyla tabanca ilede yada kolların gerekşi memelerini kapatarakta olabilir ben kolla yapmaktan ve namlu yapmadan hemen önce uyguluyırum bu şekilde oluyor . kararmayı tamamen önleyip yemyeşil kalmasını sağlıyor.pionner firmasında yonca vr baklagil slajı için inokulant var abi onu uyguluyoz başkada bişeysi yok basit aslında

Ali SARAÇ link=topic=82369.msg980242#msg980242 date=1426018363' Alıntı:
kalkıyor abi uygulama ister bamlu yapmadan önce ister yaptıktan sonra ilaç makinasıyla tabanca ilede yada kolların gerekşi memelerini kapatarakta olabilir ben kolla yapmaktan ve namlu yapmadan hemen önce uyguluyırum bu şekilde oluyor . kararmayı tamamen önleyip yemyeşil kalmasını sağlıyor.pionner firmasında yonca vr baklagil slajı için inokulant var abi onu uyguluyoz başkada bişeysi yok basit aslında
inokulant dediğin bizim slaj havuzlarinda kullandığımız mi yoksa baska çeşidi varmı

a.mutlu link=topic=82369.msg980226#msg980226 date=1426017267' Alıntı:

Dolama, tıkama, sarma, biçim esnasında akla gelen ne kadar pislik varsa yapıyor. Tabi bunda biraz da biçim zamanın etkili. Körpe biçimlerde o denli sıkıntı olmuyor ama biraz geç kalınca eyvah eyvah.

İçimde bir de ıspatan, hardal falan varsa, başlıyon bağırmaya tarlada, 'iiisssssyyyyyaaaaaaaaaaaaannnnnn'

Ali SARAÇ link=topic=82369.msg980229#msg980229 date=1426017594' Alıntı:
şu şekilde yapacaz .. akşamüstü biçip ikili namlu yapacaz .. sabaha karşı slaj makinası girmeden önce bakteri uygulamasını yapıp , sabah 9 - 10 gibi slajı yapmaya başlıycaz kendi yürür pickup toplamayla .. bakteri uygulandığı için solma aşırı derece beklemeye gerek olmuyor .. yoncalarda bölgemizde aynı şekilde bakteri uygulamasıyla hemen slaj yapılıyor baklagil slajında zaten diğer bölgeleri tam bilmiyorum ama öncü diyebilirim uzun yıllardır yonca fiğ vs slajı yapılmakta .. ben 2006 yılında ilk yonca slajımı yapmıştım , ben bile yapalı edeli 9 sene olmuş daha evveliyatıda var.. artık iş çözüldü burda ..

Şu cümle çok manidar:

'Zaten diğer bölgeleri tam bilmiyorum ama öncü diyebilirim'

Yollayım mı şunu: validenin köyünde.

a9e714a7ea12953620a1385105569df1.jpg

Şaka şaka, Ali ' lerin taraf teknoloji bakımından ilkel de olsa iyidir slaj işinde :D

sebazios link=topic=82369.msg980249#msg980249 date=1426018674' Alıntı:
Dolama, tıkama, sarma, biçim esnasında akla gelen ne kadar pislik varsa yapıyor. Tabi bunda biraz da biçim zamanın etkili. Körpe biçimlerde o denli sıkıntı olmuyor ama biraz geç kalınca eyvah eyvah.

İçimde bir de ıspatan, hardal falan varsa, başlıyon bağırmaya tarlada, 'iiisssssyyyyyaaaaaaaaaaaaannnnnn'

Şu cümle çok manidar:

Şaka şaka, Ali ' lerin taraf teknoloji bakımından ilkel de olsa iyidir slaj işinde :D
tamburlu bicimde evet cok sıkıntı
yerli sıkmalı zaten biçim yapamadı tıkanma yapıyor
ama el oglu yapıyor bizde mecbur onu alıyoruz

https://m.youtube.com/watch?v=hdTp4OXiW00

sebazios link=topic=82369.msg980249#msg980249 date=1426018674' Alıntı:

Şu cümle çok manidar:

Yanlız abi bizde onla yapıyoz slajı :)) arkasındaki dalga motor hariç ;)