Besi işi hayvanda başlar. Alaca ırk hayvanı alıp besi yapanları anlamıyorum. Hadi ineğinin buzağısı erkek olur onu beslersinde gidip alaca dana almayı anlayamıyorum. Bu yıl deneme yapıp 1 adet simental danamızı kuru ineklere verdiğimiz rasyonun üzerine günlük 2 kilo ezme ve 2 kilo tahıl destek yemi ile besledik. 15 aylıkken 400kg geldi. Bu rasyonla ala dana beslesek ne olurdu tahmin bile edemiyorum.
Rasyon örnekleme programını alabilir miyim? mustafa_sarıhasanoglu@hotmail.comhalen besicilik yapanlar, ya da besiciliğe yeni başlayacak olanlar, ya da besicilikle ilgili bilgi edinmek isteyenler, fabrika yemi almadan besicilik yapmak isteyenler. bilgi için yaz: buyukhan34@yahoo.com
Abi 15 aylikken 400 kilo gelen karkas mı canlı mı? Bide abi gönül ister ki iyi mal bakalım ama besili simental kesim parasına yakın istiyolar besi materyaline. 6000 e simental alip 2000 harcayip 8500 e kestirip 500 tl kâr almak mı iyi 4750 e holstein alıp 2000 yedirip 7500 e kestirmek mi daha iyi?Besi işi hayvanda başlar. Alaca ırk hayvanı alıp besi yapanları anlamıyorum. Hadi ineğinin buzağısı erkek olur onu beslersinde gidip alaca dana almayı anlayamıyorum. Bu yıl deneme yapıp 1 adet simental danamızı kuru ineklere verdiğimiz rasyonun üzerine günlük 2 kilo ezme ve 2 kilo tahıl destek yemi ile besledik. 15 aylıkken 400kg geldi. Bu rasyonla ala dana beslesek ne olurdu tahmin bile edemiyorum.
Abi 15 aylikken 400 kilo gelen karkas mı canlı mı? Bide abi gönül ister ki iyi mal bakalım ama besili simental kesim parasına yakın istiyolar besi materyaline. 6000 e simental alip 2000 harcayip 8500 e kestirip 500 tl kâr almak mı iyi 4750 e holstein alıp 2000 yedirip 7500 e kestirmek mi daha iyi?
TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.